Τρομερές αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» που γεννούν μείζων πολιτικό ζήτημα.
Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προβαίνει σήμερα η συνήθως έγκυρη εφημερίδα «Το Παρόν» καθώς υποστηρίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο δόθηκε προφορική εντολή από …πολύ ψηλά να σταματήσουν οι έλεγχοι που γίνονταν σε offsore εταιρείες από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.
Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν προχωρούν οι έλεγχοι στις offshore εταιρείες, οι οποίες κρύβουν στα σπλάχνα τους ένα θησαυρό για τα δημόσια ταμεία. Το θέμα έχει φθάσει και στη βουλή, αλλά από τους αρμόδιους υπουργούς ,η απάντηση ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Και μόνο αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την εφημερίδα, επιβεβαιώνει τη διάχυτη αίσθηση ότι η κυβέρνηση έχει απλώσει δίχτυ προστασίας πάνω από τις 6230 offshore τις οποίες κατέχουν ως επί το πλείστων μεγαλοεπιχειρηματίες , μεταξύ αυτών και επιφανή ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας.
Μάλιστα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι σε έλεγχο που είχαν προλάβει να κάνουν εφοριακοί σε 3 μόνο offshore , ο φόρος που προέκυπτε ήταν μεταξύ 5 και 6 εκ. ευρώ !!!
Σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών εφοριών , που επικαλείται «Το Παρόν» ο φόρος που θα προέκυπτε αν γινόταν κανονικός έλεγχος στις offshore θα έφθανε συνολικά για τις 6230 τέτοιες εταιρείες στο ύψος των 3δις. ευρώ.
Μάλιστα το πύρινο άρθρο της εφημερίδας καταλήγει με ερωτήματα που οφείλουν οι αρμόδιοι άμεσα να απαντήσουν αν θελήσουν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ.
Συγκεκριμένα:
-Σε πόσες από τις 6230 offshore έχει γίνει έλεγχος;
-Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
-Τι ποσό καταλόγισε ο έλεγχος;
-Στα δύο χρόνια που κυβερνά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εισπράχθηκε έστω και ένα ευρώ;
Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα έχει να τονίσουμε ότι η εφημερίδα «Το Παρόν» συνήθως δικαιώνεται για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει κατά καιρούς και δεν βγάζει θέματα χωρίς λόγο.
Σίγουρα η κυβέρνηση οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις, τη στιγμή που έχει εξαπολύσει φοροεπιδρομή και άγριο κυνηγητό στην ιδιωτική οικονομία, σε εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.
πηγή
Ας συνδυάσουμε τώρα την είδηση αυτήν με αυτά που είπε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων του 2013 όπου έκανε λόγο για «τείχος προστασίας» επωνύμων από τους ελέγχους που διενεργεί.
«Υπάρχει μια τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά και άλλα. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;» είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.
«Λέω το παράπονό μου. Στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους, βρίσκω ένα τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επώνυμους».
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής πολλοί βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Ρακιντζή να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα επωνύμων για τους οποίους συνάντησε το «τείχος προστασίας».
Ο Λέανδρος Ρακιντζής ανέφερε ένα νόμο που απαλλάσσει τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ από την ευθύνη για τις αποφάσεις τους, λέγοντας: «Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω».
Κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.
«Υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο κάπου αλλού στο δημόσιο, όπου έχει ασκηθεί σε κάποιον δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και εκείνος να παραμένει στη θέση του;» ρώτησε και ο κ. Ρακιντζής απάντησε πως δεν είναι θέμα που ανήκει στη δική του αρμοδιότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται πάντα.
Θεωρείτε λοιπόν παραπάνω από βέβαιο πως κάποιοι "άρχοντες" τραβάνε τα χαλινά ! Έτσι είναι ... δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει ... ε Σαμαρούκοβενιζελοσυμμορία ;
0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:
Δημοσίευση σχολίου
Πείτε μας την γνώμη σας για την ανάρτηση αυτή .