Βρώμικος Πόλεμος της CIA να Πλήξουν τα Φιλορωσικά Αισθήματα του Έλληνα που είναι υπέρ του Πούτιν

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

star

Με Χαλκευμένα Έγγραφα περί Σοβιετικής Προσπάθειας Δημιουργίας Μακεδονικού Κράτους!

Ξεσκεπάζουμε την CIA και Αποκαλύπτουμε όλη την Αλήθεια!

Σέ ένα Χαλκευμένο Έγγραφο της CIA, που είχε συνταχθεί το 1950 και το αναπαρήγαγαν σχεδόν όλα τα Υποταγμένα στους Δανειστές μάς Ελληνικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο ένα Εγγραφo της CIA, που αποχαρακτηρίστηκε και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, κάνει αναφορά σε σοβιετικές προσπάθειες για δημιουργία μίας ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’, με τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Το Εγγραφo της CIA, το οποίο δημοσίευσαν αρκετά ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ, γιατί αυτόν τον σκοπό έχει η CIA,να στηρίξει ανοιχτά τα Σκόπια, πρώτον στην κόντρα που έχουν με την Σερβία, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς να χαρακτηρίζει Λάθος την αναγνώριση εκ μέρους του Βελιγραδίου της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα («Δημοκρατία της Μακεδονίας»), καθώς, όπως είπε, με αυτό τον τρόπο η χώρα του πρόσβαλε τους Έλληνες. Και κατα δέυτερον να χτυπήσουν την άνοδο της φιλορωσικής συμμαχίας-φιλίας, που τρέφουν η Έλληνες πολίτες για την Ρωσιά κυρίως,γιατί η πολιτική μας…..είναι γέννημα θρέμμα Αμερικανάκια…..και σοκαρίστηκαν με την πανελλαδική έρευνα για λογαριασμό της Βεργίνας Τηλεόρασης, που δείχνει τους Έλληνες να εκτιμούν περισσότερο τον Βλάντιμιρ Πούτιν με ποσοστό 39%,και να θεωρούν περισσότερο φιλική προς την Ελλάδα την Ρωσία με ποσοστό 43% ,με τις ΗΠΑ να υπολείπεται πείσω με μεγάλη διαφορά στο 16%!

Το ψέυτικο Έγγραφο της CIA αναφέρει:

‘Μία σοβιετικά χορηγούμενη επιτροπή, η Επιτροπή Ελευθερώστε τη Μακεδονία, δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση ταυτόχρονων εξεγέρσεων στην ελληνική και τη γιουγκοσλαβική Μακεδονία, προς το συμφέρον μία ενωμένης Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μία τέτοια Δημοκρατία θα έπαιρνε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης’.

Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτή η επιτροπή ένωνε ‘παρόμοια μακεδονικά κινήματα στη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα (οδός Σοφοκλέους, Θεσσαλονίκη’. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Επιτροπή Ελευθερώστε τη Μακεδονία είχε ‘δυνάμεις με αυτόματα όπλα’ στη χώρα μας, συγκεντρωμένες κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, σύμφωνα με το έγγραφο η Επιτροπή ήταν ‘υπό την απευθείας πολιτική κατεύθυνση του Σοβιετικού πρέσβη στη Σόφια’ και ότι οι δυνάμεις της συγκεντρώνονται ‘από τη Σοβιετική Ενωση, που στέλνει όπλα και ηγέτες’.

Αυτή είναι η αλήθεια που καταρρίπτει τους χαλκεμένους ισχυρισμούς της CIA!

Οριστικά το μέλλον της μεταπολεμικής Ελλάδας αποφασίστηκε κατά την επίσκεψη του Τσώρτσιλ στη Μόσχα τον Οκτώβριο 1944. Η Συμφωνία Ποσοστών καθόρισε τις σφαίρες επιρροής των Συμμάχων στην Ευρώπη, για άλλη μια φορά η ΕΣΣΔ επιβεβαίωσε την κυριαρχία της Βρετανίας στην Ελλάδα, αυτή τη φορά παίρνοντας ως αντάλλαγμα τη Βουλγαρία.

Ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτος. Ο Τσώρτσιλ δεν ενδιαφερόταν για συμβιβασμούς, αλλά για την άνευ όρων παράδοση της ελληνικής Αριστεράς και μη βρίσκοντας άλλο μέσο για να την πετύχει, επιδίωξε τη σύγκρουση. Το πόσο αποφασισμένος ήταν ο Τσώρτσιλ αποδεικνύεται από τις οδηγίες του στον Λήπερ στις 30 Νοεμβρίου: «Είναι σημαντικό να καταστεί γνωστό ότι, αν γίνει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα, θα είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης… και πάνω απ’ όλα ότι δεν θα διστάσουμε να πυροβολήσουμε».

Η μη επέμβαση της ΕΣΣΔ στις ελληνικές υποθέσεις αποδεικνύεται όταν Ο Στάλιν στη συζήτηση με το Δημητρώφ, πού έγινε τον Ιανουάριο 1944, δηλαδή αμέσως μετά τα Δεκεμβριανά γεγονότα, έλεγε: «Εγώ συμβούλευα, ώστε στην Ελλάδα να μη αρχίζουν αυτόν τον αγώνα. Οι άνθρωποι του ΕΛΑΣ δεν έπρεπε να βγουν από την κυβέρνηση του Παπανδρέου. Αυτοί άρχισαν έργο, για το οποίο η δύναμη τους δεν φτάνει. Εμείς δεν μπορούμε να στέλνουμε στην Ελλάδα τα στρατεύματα μας». Παρ’ ότι ο ΕΛΑΣ στα τέλη του Οκτωβρίου 1944 ήλεγχε το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και ο Κόκκινος Στρατός είχε μπει στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας και μέχρι τα σύνορα της Ελλάδας κυριολεκτικά έμεινε ένα βήμα, ο Κόκκινος Στρατός δεν μπήκε στην Ελλάδα. Πειρασμός ήταν μεγάλος, αλλά όπως έγραφε αργότερα ο Τσώρτσιλ: «ο Στάλιν ποτέ δεν αθετούσε το λόγο που μου έδινε».

Ο Τίτο και η Γιουγκοσλαβία ηθελαν να Προσαρτήσουν την Ελληνική Μακεδονία!

Ταυτόχρονα, στα Βαλκάνια άρχισε να εδραιώνεται νέα περιφερειακή δύναμη, η Γιουγκοσλαβία, η οποία παρ’ όλο το κομμουνιστικό χαρακτήρα της δεν ήταν τυφλά υπάκουη στην ΕΣΣΔ. Η περιφερειακή αυτή δύναμη, όπως και κάθε δύναμη, άρχισε να διεκδικεί τη σφαίρα της δικής της επιρροής.

Στην πρώτη φάση, ο Τίτο στα πλαίσια αυτής της πολιτικής επιδίωξε να ενσωματώσει την Αλβανία. Με πρόσχημα την απειλή της κατάληψης του τμήματος της Αλβανίας από τα ελληνικά στρατεύματα, οι κυβερνήσεις της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας συμφώνησαν για την είσοδο της γιουγκοσλαβικής μεραρχίας στην Αλβανία. Το γεγονός αυτό υπήρξε ως άμεση αιτία της έντονης αρνητικής αντίδρασης από την πλευρά της ΕΣΣΔ. Εκτός από την Αλβανία, υπήρχε και άλλο σημείο προστριβής σε σχέσεις των δυο χωρών, που τελικά οδήγησαν τα δυο κομμουνιστικά καθεστώτα σε ρήξη.

Τον Απρίλιο του 1945, ο Τίτο στη Μόσχα δίνοντας συνέντευξη άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα της Μακεδονίας και των «Μακεδόνων» υφίσταται. Ωστόσο η ανακίνηση του ζητήματος γινόταν κυρίως στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας, έγιναν προσπάθειες και στο εξωτερικό, ιδιαιτέρα στη Δύση, κυρίως μέσω του τύπου και διάφορων συλλόγων, χωρίς να τίθεται το ζήτημα αυτό στη διάρκεια της Διάσκεψης των Παρισίων, όπου εξετάστηκαν και λυθήκαν τα εδαφικά ζητήματα της μεταπολεμικής Ευρώπης.

Για την επίλυση των βαλκανικών ζητημάτων, ο Στάλιν κάλεσε τον Τίτο και τον Δημητρώφ στη Μόσχα. Η γιουγκοσλαβική αποστολή έφτασε στις αρχές του Ιανουάριου του 1948 αλλά χωρίς τον Τίτο, λίγο αργότερα έφτασαν και οι Βούλγαροι. Το Φεβρουάριο σε μια από τις συζητήσεις που έγινε μεταξύ των τριών πλευρών, ο Στάλιν αναφέρθηκε στην κατάσταση που εξελισσόταν στην Ελλάδα, λέγοντας: «Πρέπει να τερματιστεί η εξέγερση στην Ελλάδα. Πιστεύετε εσείς, στην επιτυχία της εξέγερσης στην Ελλάδα; Αυτοί δεν έχουν καμία πιθανότητα. Τι νομίζετε, ότι η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες – οι Ηνωμένες Πολιτείες, η πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο – θα επιτρέψουν τη διακοπή των διαμετακομιστικών τους γραμμών στη Μεσόγειο θάλασσα! Ανοησίες. Εμείς όμως δεν έχουμε ναυτικό. Η εξέγερση στην Ελλάδα πρέπει να συμπτυχτεί όσο γρηγορότερα γίνεται».

Το συμπέρασμα του αρχηγού της γιουγκοσλαβικής αποστολής του Τζίλας, ήταν ότι ο Στάλιν ήταν κατά της εξέγερσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη γνώμη του, όλη την ευθύνη για την υποστήριξη των Ελλήνων κομμουνιστών, η σοβιετική κυβέρνηση επέρριπτε στη Γιουγκοσλαβία.

‘Ολα αυτά τα ιστορικά στοιχεία καταρρίπτουν τις μπούρδες Έγγραφο της CIA, και φαίνεται ξεκάθαρα οτι ο Στάλιν ούτε ήθελε να ακούσει γιά την υποστήριξη των Ελλήνων Κομμουνιστών Ανταρτών,απο την ΕΣΣΔ,ουτε κάν σε μια βοήθεια με Πολεμικό υλικό προς τους Αντάρτες.Μάλιστα ο Στάλιν ήταν αυτος που τράβηξε το αυτί του Τίτο, όταν κατάλαβε τα σχέδια του για μία δημιουργίας της υποτιθέμενης Δημοκρατίας της Μακεδονίας,και ωμής παρέμβασης του στον Ελληνικό Εμφύλιο! Μετά την ήττα των Ελλήνων Κομμουνιστών Ανταρτών, μπήκε ταφόπλακα οριστικά μιά γιά πάντα στα σχέδια του Τιτό, άν και πάλι ήτα αρκετά απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο περι δημιουργίας Κράτους της Μακεδονίας,μιας και οι Έλληνες Κομμουνιστές Αντάρτες αντιτίθονται στα σχέδια αυτά! Να μην ξεχνάμε και κάτι το σημαντικό,οτι ο ίδιος ο Στάλιν ήταν αυτός που έστειλε τους ηγέτες του ΚΚΕ Ελλάδος,Διακοπές στην Σιβηρία!!!

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης

πηγή


star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας για την ανάρτηση αυτή .