Μια μελέτη διάρκειας σε 60.000 άτομα στη Σιγκαπούρη διαπίστωσε ότι αυτοί που καταναλώνουν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά την εβδομάδα έχουν 87 % υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος.
Η μελέτη είχε επικεφαλής τον Μαρκ Περέιρα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ο οποίος είπε, "Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αναψυκτικά μπορεί να αυξήσουν το επίπεδο της ινσουλίνης στο σώμα, το οποίο θεωρούμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. παγκρέατος"