Αποκαλυπτικό άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"
Πρόσωπο - ορχήστρα στην οργάνωση και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ΟΝΝΕΔ(νεολαία της Ν.Δ.), μέλη της οποίας βαρύνονταν με σειρά απρόκλητων επιθέσεων που κατέληξαν σε σοβαρούς τραυματισμούς κατά πολιτικών αντιπάλων της, ήταν την περίοδο Ευάγγελου Αβέρωφ ο ...
νυν πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς. Η συμμετοχή του στα
αιματηρά γεγονότα της Καλαμάτας, τον Ιούλιο του 1983, όπου οι τραμπούκοι τους οποίους κατηύθυνε, συγκρούστηκαν διαδοχικά με όργανα της τάξης και οπαδούς άλλων κομμάτων, είναι αδιαμφισβήτητη.
Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Κένταυροι», εισέβαλε στο γραφείο του διοικητή της Χωροφυλακής του νομού Μεσσηνίας, σπάζοντας τζάμια και απειλώντας με ξυλοδαρμό τους πα ρευρισκόμενους χωροφύλακες. Στα επεισόδια αυτά κατά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν καραμπίνες και λοστοί,
πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος έσπασε στις άγριες συμπλοκές που έγιναν το χέρι του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο σημερινός επικριτής των Ελλήνων Εθνικιστών και του νόμιμου πολιτικού αγώνα τους, με μια ομάδα της ΜΑΚΙ (μαθητική οργάνωση της Ν.Δ.), επιτέθηκε σε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στα σύνορα των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας και τραυματίστηκε, όπως και δεκάδες άλλοι ομοϊδεάτες του. Χαρακτηριστικό για την δράση του «τραμπούκου» Αντώνη Σαμαρά είναι το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (14 Νοεμβρίου 1983) που το υπογράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Αγγελόπουλος, σύμφωνα με το οποίο
ο Μεσσήνιος πολιτικός ήταν «πολιτικός καθοδηγητής της ακροδεξιάς ηγεσίας της νεολαίας» της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο σχετικό δημοσίευμα όπου δεσπόζει η φωτογραφία του νυν πρωθυπουργού που αναφέρεται «ως ακροδεξιός νεαρός βουλευτής Μεσσηνίας ακολουθούμενος από δεκάδες “χούλιγκαν” της ΟΝΝΕΔ, η οποία βαδίζει στον δρόμο της φασιστικοποίησης», γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο «αγαπημένο παιδί» του Αβέρωφ, όπως αποκαλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά και το κλίμα τρομοκρατίας που ασκούσε η παρέα του σε βάρος μετριοπαθών στοιχείων του κόμματος.
Φιλοξενείται, μάλιστα, καταγγελία του τότε
γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Κηφισιάς Γ. Πευκιανάκη, ο οποίος όπως τόνιζε, «
διώχτηκε γιατί διαμαρτυρήθηκε επειδή κάθε φορά που ζητούσε έναν ομιλητή για μια εκδήλωση από την ηγεσία, του έστελναν τον Σαμαρά».
O «βίος και η ακροδεξιά πολιτεία του Αντώνη Σαμαρά» δεν είχε τέλος, αφού τον Ιούνιο του 1984 «πιάστηκε στα χέρια» στο κτίριο της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών με τον τότε επικεφαλής των ΜΕΑ (Μονάδων Ειδικών Αποστολών) της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Γεωργακάκη, αφού πρώτα τον έβρισε χυδαιότατα.
Τότε και σήμερα
O νυν πρωθυπουργός είχε ενεργό ρόλο σε σχεδόν όλα τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν επί εποχής Αβέρωφ στην προεδρία της Ν.Δ. αλλά ποτέ δεν διώχθηκε για την «τραμπουκική» συμπεριφορά του. Δεν τιμωρήθηκε, ούτε καν για τα νεράντζια που πέταγε μαζί με μέλη της ομάδας κρούσης (Ρέιντζερς) της ΟΝΝΕΔ κατά του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, στον εορτασμό των Θεοφανείων, τον Ιανουάριο του 1984. Καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εναντίον του ακόμη κι όταν είχε συμμετοχή στις οδομαχίες που έλαβαν χώρα τον χειμώνα του 1984 έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στην οδό Σόλωνος.
Τότε, στελέχη της ΔΑΠ-ΝΦΔΚ (φοιτητική παράταξη της Ν.Δ.), με μπροστάρη τον κ. Σαμαρά, εφοδιασμένα με λοστάρια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα, συνεπλέκονταν επί ημέρες με φοιτητές αντίπαλων παρατάξεων (ΠΑΣΠ, Π.Σ.Κ.). Κι εδώ δεν κινήθηκε η Δικαιοσύνη, η οποία τώρα δια συγκεκριμένων λειτουργών της (
Ντογιάκος, Κλάπα, Δημητροπούλου), δείχνει επιλεκτική συμπεριφορά κατά του Αρχηγού, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, που δεν έχουν προβεί σε καμία έκνομη πράξη, σε αντίθεση με την πλούσια παρακρατική δραστηριότητα του σημερινού πρωθυπουργού.
Δικαίως διαμαρτύρονται οι Έλληνες Εθνικιστές για την μεροληψία και τις στημένες διώξεις που επιδεικνύουν σε βάρος τους επίορκοι δικαστικοί οι οποίοι αδυνατώντας να στηρίξουν, το ούτως ή άλλως, σαθρό κατηγορητήριο, καταφεύγουν σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, που εξοργίζουν τον νομικό κόσμο, αλλά και προκαλούν τους αδιάφθορους της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Ενδεικτική είναι η μεθόδευση που αφορά έγγραφο που απέστειλε με εντολή του Γ. Γ. της Χρυσής Αυγής Ν. Γ. Μιχαλολιάκου, στις 23 Απριλίου του 2013 προς όλα τα εσωκομματικά όργανα του κόμματος ο ευρισκόμενος -σήμερα- στα κελιά της Τιμής, βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου, Χρήστος Παππάς. Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, «μετά την μεγάλη εκλογική νίκη της στις διπλές εκλογές (Μαϊου και Ιουνίου) του 2012, η Χρυσή Αυγή απέκτησε ένα λαϊκό κινηματικό χαρακτήρα».
Το εν λόγω σημείο που αποτελεί κοινό τόπο σε σχετικές ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, μετά από ένα εκλογικό θρίαμβο, «ξένισε» τους δικαστικούς ιεροεξεταστές, που προσπάθησαν να βγάλουν «από την μύγα ξύγκι». Με πανομοιότυπη ερώτηση που απηύθυναν προς τους βουλευτές Δημήτρη Κουκούτση και Νίκο Κούζηλο, ζήτησαν να λάβουν εξηγήσεις για τα όσα αναφέρει στο έγγραφο - οδηγία ο κ. Παππάς. Για να πάρουν την αποστομωτική απάντηση ότι «
η Χρυσή Αυγή είναι “πουλάκι” σε σχέση με τα “γεράκια” του παλαιοκομματισμού, καθώς είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που σε όλες του τις εκδηλώσεις δέχεται βίαιες επιθέσεις και αντισυγκεντρώσεις, ακόμη κι αν πρόκειται για κόψιμο μιας πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ ήδη μετράει 17 βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της, δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες».
Και οι δύο έκαναν ειδική αναφορά στο τελευταίο φύλλο του Ριζοσπάστη, πριν τις ευρωεκλογές του 2014, όπου με πηχαίους τίτλους αναγράφονταν: «
Κάθε ψήφος του ΚΚΕ και ένα βόλι», ενώ σημείωσαν τα συνθήματα που γράφουν οπαδοί του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι: «
Τότε στον Μελιγαλά έγινε η μισή δουλειά».
Οι ίδιοι, σχολίασαν και την προεκλογική ομιλία του κ. Σαμαρά τον Μάιο του 2014, ο οποίος δήλωσε πως «τώρα έρχεται η ρουκέτα» ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν στην διαπασών το άσμα «Ζέρβα από τον τάφο έβγα και δες, να αναστηθεί ξανά ο ΕΔΕΣ». Παράλληλα, υπενθύμισαν την δολοφονία του Τεμπονέρα από τον νεοδημοκράτη Καλαμπόκα το 1992, αλλά και τον θάνατο που βρήκε από το περίστροφο υπασπιστή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πολιτικός αντίπαλος της Ν.Δ. στην Κρήτη, την ίδια περίοδο. Και βέβαια δεν ξέχασαν να επισημάνουν
τα όσα θλιβερά συνέβησαν στην περιώνυμη εισβολή του Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του ταξίαρχου της Χωροφυλακής Μεσσηνίας, του οποίου ξήλωσε εκτός των άλλων και τις επωμίδες.
Αλήθεια, γιατί δεν ασκείται δίωξη κατά του νυν πρωθυπουργού για την έκνομη δράση του στην δεκαετία του '80, αφού το αδίκημα της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι διαρκές και δεν παραγράφεται; Κι αν δεν έχουν στην διάθεσή τους, οι τρεις «αδέκαστοι» δικαστικοί, στοιχεία σε βάρος του, αρκεί να ανατρέξουν στο άφθονο υλικό που υπάρχει τόσο στα ανακριτικά γραφεία όσο και στις εφημερίδες της εποχής, όπου περιγράφονταν με «μελανά χρώματα» ο ρόλος Σαμαρά και οι σχέσεις του με τα «εξτρεμιστικά» στοιχεία της ΟΝΝΕΔ. Εντελώς συμπτωματικά... την επίμαχη περίοδο πρόεδρος της νεολαίας της Ν.Δ. ήταν ο κουμπάρος του και πρώην δήμαρχος Πειραιά,
Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Πρόκειται για την ομάδα την οποία αποκάλεσε «πανκ των Εξαρχείων», σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Νοέμβριο του 1984 στο ΒΗΜΑ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τα «ηνία» του κόμματος.
Από την επίσκεψη του τότε αρχηγού της Ν.Δ. Ευάγγελου Αβέρωφ στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην οδό Νικηταρά. Διακρίνονται οι
Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αντώνης Σαμαράς, Άκης Γεροντόπουλος και
Νίκος Χατζηνικολάου.