Αυτά τα πουτανόσκυλα κλείνουν βιβλιοθήκες και χτίζουν τζαμιά ! Ου να μου χαθείτε καθάρματα ...

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Η γαμη μένη κ. Διαμαντοπούλου

Η Διαμαντοπούλου κλείνει ελληνική βιβλιοθήκη στη Θράκη.

Κλείνουν η μια μετά την άλλη, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, εθνικά θέατρα, και την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!
Απίστευτο, θα πείτε…
Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με βάση την κομματική τους ταυτότητα και τις περίεργες ιδεοληψίες τους.
Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς στην πρωτοφανή απόρριψη δωρεάς για τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην περιοχή όπου ζουν οι Πομάκοι. Ο λόγος ίσως να είναι για να μην… ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο… Και η παρέα Δραγώνα – Φραγκουδάκη, γνωστής ταυτότητας και συμπεριφοράς, γνωστής και από τον άθλιο τρόπο που αντιμετώπισαν τη θαρραλέα δασκάλα του Δέρειου, Χαρά Νικοπούλου, παρέα που εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Η πρωτοφανής αυτή στάση της υπουργού Παιδείας αφορά την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος στις 24 Μαΐου 2011 γνωστοποίησε με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι προτίθεται να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης στην Ξάνθη.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Βασ. Σκοπελίτης με έγγραφό του προς τον κ. Εμφιετζόγλου, του γνωστοποίησε ότι δεν χρειαζόμαστε τη δωρεά σου!
Τώρα για ποιον λόγο, μόνο η… Πυθία μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας το κείμενο της επιστολής, που έχει ως εξής:
«Η Βιβλιοθήκη Μύκης του Ν. Ξάνθης ανήκει στο δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών της αρμοδιότητας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (Ν2174/1993, ΦΕΚ210/Α/22-12-1993 »Κύρωση Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και άλλες διατάξεις»).
Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει από 3-6-2011 σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για την ίδρυση του ως άνω οργανισμού.
Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποδοχή της ευγενούς δωρεάς σας».
Ούτε καν ένα ευχαριστώ για την πρόθεση του κ. Εμφιετζόγλου να καλύψει τα έξοδα για να κρατηθεί στη ζωή μια Βιβλιοθήκη! Να μιλήσουμε για αθλιότητα; Λίγο δεν είναι, όταν μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που υποτίθεται διδάσκει αξίες;
Είναι δυνατόν, κυρία Διαμαντοπούλου, να απορρίπτετε δωρεές; Να διώχνετε κόσμο που θέλει να προσφέρει;

http://stoncosmomou.blogspot.com
 
 

Λήξη της συνεργασίας του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** με τον διαπρεπή επιστήμονα κ. Νίκο Λυγερό .

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Ο κ. Λυγερός στον Ροταριανό όμιλο Ρόδου

Δυστυχώς είμαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την λήξη της  συνεργασίας που είχα με τον κ. Λυγερό για ένα θέμα που προέκυψε αλλά που για μένα αποτελεί θέση αρχής αδιαπραγμάτευτη .

Οφείλω να πω πως ο κ. Λυγερός παρά την εξέλιξη αυτή ,έχει την απεριόριστη εκτίμησή μου και πως θα συνεχίσω να διαβάζω άρθρα του καθώς επίσης και να αναρτώ κατά καιρούς ενδιαφέροντες ομιλίες και συνεντεύξεις του .

Για να μήν σχηματίσει κανείς λάθος γνώμη για τον κ. Λυγερό , τους στενούς συνεργάτες του ή για μένα παραθέτω τα μηνύματα που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή . Η κ. Ραπτοπούλου είναι η στενή συνεργάτης του κ. Λυγερού . Μου έστειλε λοιπόν το παρακάτω μήνυμα  προς δημοσίευση (ως είθισται) και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος :


Olga Raptopoulou
6 Δεκ (Πριν από6 ημέρες)

προς bcc: Εμένα
Καλησπέρα σας,

σας αποστέλλω την Εισήγηση του Νίκου Λυγερού  με θέμα: "Leonardo da Vinci: Το αναγεννησιακό παράδειγμα της ιδιοφυΐας"
στον Ροταριανός Όμιλος Ρόδου που πραγματοποιήθηκε στις 01/12/2011.


Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
#######################################################

***ΜΑΚΕΔΩΝ***
7 Δεκεμβρίου 2011 12:22 μ.μ.
Προς: Olga Raptopoulou ( έσβησα το e mail της για ευνοητους λόγους)
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Ομολογώ πως δεν περίμενα τον κ. Λυγερό να τον δω ούτε σαν επισκέπτη σε τέτοιου είδους "κλειστές" κοινωνίες , των οποίων την ύπαρξη θεωρώ γελοία , υποκριτική και άνευ αντικειμένου . Είναι σαφές πως οπουδήποτε εμφανιστεί ο κ. Λυγερός , είτε ως εισηγητής είτε ως φυσική παρουσία , προσδίδει ιδιαίτερο κύρος ...
Ποιος δεν θα ήθελε να έχει στις τάξεις του (λέσχες , οργανώσεις κλπ) έναν απ΄τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο ; Όλοι , μηδενός εξαιρουμένου ...
Ποια απ΄αυτές τις λέσχες δεν θα εκμεταλλεύονταν μία τέτοια εξέλιξη ; Όλοι , μηδενός εξαιρουμένου ...

( Ακόμη κι ένας καφετζής θα ήθελε να λέει πως ο κ. Λυγερός πίνει τον καφέ του στο καφενείο του ! Όπως επίσης κι εγώ εκμεταλλεύομαι το κύρος του κ. Λυγερού και αναφέρω την συνεργασία μου μαζί του αναφέροντάς το στο ιστολόγιό μου και μάλιστα σε περίοπτη θέση . Με μία διαφορά όμως ... εγώ δεν έχω να κερδίσω τίποτα απολύτως και δεν επιδιώκω να κερδίσω τίποτα , καθότι εκπροσωπώ μια  ανώνυμη ιστοσελίδα .)

Βέβαια ισχύει και το αντίστροφο σε πολλές των περιπτώσεων , δηλαδή κάποιος επιδιώκει να γίνει μέλος μιας αποκρυφιστικής -μυστικιστικής λέσχης για να έχει την προβολή , την υποστήριξη και κάθε είδους βοήθεια για την επίτευξη των προσωπικών του φιλοδοξιών . Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει στην περίπτωση του κ. Λυγερού .

Απορίας άξιον είναι λοιπόν , τουλάχιστον για μένα , η επιλογή του να δεχθεί την πρόσκληση να παρουσιαστεί σ΄ένα club , προθάλαμο των μασόνων-τεκτόνων .
Επειδή θέλω να είμαι απολύτως σαφής μαζί σας , όπως ήμουν μέχρι και σήμερα, θέλω να σας πω πως αν η απάντησή σας δεν με ικανοποιήσει ,  η συνεργασία μας θα λάβει τέλος και η συνομιλία μας αυτή θα δημοσιευθεί στο ιστολόγιό μου .
  Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
  

##############################################
Olga Raptopoulou  
7 Δεκ (Πριν από5 ημέρες)

προς Εμένα
Καλησπέρα σας κ. Ρωσσίδη,

ο κ.Λυγερός έχει εδώ και χρόνια κάνει διαλέξεις σε Ροταριανούς λόγω του Σχεδίου Ανάν και των προσφυγών κατά της Τουρκίας στην Κύπρο. Η συμμετοχή τους ήταν δυναμική και στα δύο εθνικά θέματα. Από τότε κάθε φορά που τον καλούν  με ένα θέμα της επιλογής του, αποδέχεται την πρόσκληση διότι ξέρει ποιο σημαντικό ρόλο έπαιξαν. Το ίδιο ισχύει για τα Δωδεκάνησα και ειδικά για το Καστελλόριζο. Καθώς ξέρει ότι είστε ευαισθητοποιημένος σε αυτά τα θέματα με απόδειξη το ιστολόγιό σας, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Δεν ξέρω αν αυτή η απάντηση σας ικανοποιεί αλλά είναι η ίδια που δίνει και για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς κύκλους.


Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
###################################################
 

***ΜΑΚΕΔΩΝ***
                               8 Δεκ (Πριν από4 ημέρες)

προς Olga
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Οι Ρόταρυ  είναι μια οργάνωση που ξεκίνησε απ΄την Αμερική και σήμερα έχει  παγκόσμια παρουσία ... με επί μέρους οργανώσεις και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αλλά και στη Τουρκία .

 Σύμφωνα με τους ίδιους "η κεντρική διοίκηση συντονίζει την δράση όλων των ροταριανών ομίλων " .  Θέλετε λοιπόν να δεχθώ πως οι Ελληνοκύπριοι Ρόταρυ αντιπαρατέθηκαν  με τους Αμερικάνους και τους Τούρκους Ρόταρυ ; Είναι σαν να μου λέτε πως μάλωσε το αριστερό χέρι με το δεξί για το ποιο θα ξύσει το κεφάλι ... το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο , το κεφάλι θα ξυθεί ...
 Θέλω να πω δηλαδή πως οτιδήποτε κι αν έκαναν οι ρόταρυ ήταν σαφώς καθοδηγούμενο απ΄το Διεθνές Ρόταρυ το οποίο ασφαλώς και δεν εκπροσωπεί  Ελληνοκυπριακά συμφέροντα . Το λένε οι ίδιοι στην σελίδα τους : "Ἀνεξαρτήτου τῆς χώρας εἰς τὴν ὁποίαν λειτουργοῦν καὶ δραστηριοποιοῦνται οἱ Ροταριανοὶ Ὅμιλοι, ἡ δρᾶσίς των ἀποβλέπει εἰς τὴν ἐπίτευξι τῶν ἴδιων ἀντικειμενικῶν σκοπῶν. "
Τώρα αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος (εν προκειμένω , μη λύση του Κυπριακού ) αντιλαμβανόμαστε τον "αντικειμενικό" σκοπό τους .
Οι Αμερικάνοι ουδέποτε θέλησαν να επιλυθεί το Κυπριακό .
 Άλλωστε δεν το δημιούργησαν για να το επιλύσουν ...

Εν ολίγοις , χαρακτήρισα  την ύπαρξη τέτοιων οργανώσεων (Ρόταρυ , Μπίλτεμπερκ ή ακόμα ακόμα ΔΝΤ , WHO ,F.A.O. κλπ) γελοία , υποκριτική και άνευ αντικειμένου διότι θεωρώ πως   δεν εξυπερετούν το γενικό καλό παρά μόνο ως παράπλευρη συνέπεια και αφού έχουν αποκομίσει αυτό που επιδίωκαν .

Εν πάση περιπτώσει κ. Ραπτοπούλου θεωρώ πως η απάντηση δεν με καλύπτει και θα ήθελα το κάτι τις ακόμη ... Ας πούμε δηλαδή , πως βοήθησαν στο σχέδιο Ανάν και γιατί να υιοθετηθηκαν οι δικές τους απόψεις ... τι τους καθιστά ειδήμονες ... και αντιστοίχως τι έπραξαν οι Τούρκοι ομογάλακτοί τους . Είναι ο κ. Λυγερός μέλος τους ή μέλος μιας παρόμοιας οργάνωσης ;

Βέβαια, οι ερωτήσεις μου είναι πάρα πολλές , αλλά σεβόμενος τον χρόνο σας αρκούμαι  επί του παρόντος σ΄αυτές .

Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
 
###################################################

Olga Raptopoulou 
8 Δεκ (Πριν από4 ημέρες)

προς Εμένα
Καλησπέρα σας κ.Ρωσσίδη,

κι όμως δεν ακολούθησαν όπως λέτε. Μπορείτε να το δείτε και στο ΕΔΑΔ με τις προσφυγές που έχουν κάνει για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. Όχι, ο κ.Λυγερός δεν ανήκει στους Ρόταρυ ούτε σε τέτοιου είδους οργανώσεις.

Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
####################################################

***ΜΑΚΕΔΩΝ***
προς Olga
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Λυπάμαι  μα φοβάμαι πως δεν συμφωνούμε ... το ΕΔΑΔ δικαίωσε πολλούς Κύπριους πράγματι , και αποφάσισε σε πολλές των περιπτώσεων να δοθεί χρηματική αποζημίωση (από 10.000 έως 400.000 ευρώ) , αλλά αυτό εμμέσως πλην σαφώς παραχωρεί κυριαρχικά εδαφικά δικαιώματα στην Τουρκία , ασχέτως με τα όσα λέει ο κ. Λυγερός εδώ (το θέμα αυτό βέβαια είναι πιο πολύπλοκο ... ας μην πλατειάσομε κι άλλο) .

Το να διεκδικεί κάποιος την περιουσία του είναι θεμιτό , αλλά το να αξιολογείτε η πατρίδα χαμηλότερα από την οποιαδήποτε ιδιωτική περιουσία αυτό είναι ο ορισμός της ιδιοτέλειας και είναι απολύτως ανήθικο . (Δεν ξέρω τι διεκδίκησαν με τις προσφυγές τους οι Ροταριανοί , διότι δεν μπόρεσα να αντλήσω πληροφορίες από το ΕΔΑΔ και θα αρκεστώ σ΄αυτό που είπατε : "... τις περιουσίες τους" )

"κι όμως δεν ακολούθησαν όπως λέτε" ... Ακόμα και να το δεχθώ αυτό που λέτε ,αρκεί για να δικαιώσει τους χαρακτηρισμούς μου

Εν πάσι περιπτώσει ,οφείλω να σας ενημερώσω πως δεν θα κάνω αναρτήσεις με παρόμοιο περιεχόμενο , όχι διότι δεν είναι σημαντικά τα όσα λέει ο κ. Λυγερός αλλά για όλους τους παραπάνω λόγους που έχω αναφέρει . Χαίρομαι που ο κ. Λυγερός δεν ανήκει σε τέτοιου είδους οργανώσεις .

Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
 
#################################################

Olga Raptopoulou                           
9 Δεκ (Πριν από3 ημέρες)

προς Εμένα
κ.Ρωσσίδη καλησπέρα σας,

ο κ.Λυγερός απλώς σας πληροφορεί ότι έχουν γίνει πάνω από 1600 προσφυγές στο ΕΔΑΔ. Αν δεν το δέχεστε διότι δεν έχετε ασχοληθεί με το θέμα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δε θα σας ενοχλήσω με άλλα άρθρα του κ.Λυγερού για να μη σας βάλω σε δύσκολη θέση. Σας ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση για την ωραία μας συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ραπτοπούλου Όλγα
 
##################################################
***ΜΑΚΕΔΩΝ***
10 Δεκ (Πριν από2 ημέρες)

προς Olga
Καλημέρα κ. Ραπτοπούλου

Προφανώς παρεξηγήσατε ... πουθενά δεν αμφισβήτησα το θετικότατο  έργο του κ. Λυγερού είτε για τους αδελφούς μας Κύπριους είτε για όλους εμάς . Αυτό που αμφισβητώ είναι ο πατριωτισμός  των Ροταριανών , της Μπίλτεμπερκ κλπ.

Δεν με δυσκολεύετε καθόλου κ. Ραπτοπούλου , δεν υφίσταται τέτοιο θέμα ... Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να αναγνωρίσω το οποιοδήποτε λάθος μου ,όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, είτε δημόσια , είτε κατ΄ιδίαν . Κατά συνέπεια δεν είναι καθόλου ενοχλητικά τα άρθρα του κ.Λυγερού .Απεναντίας είναι η ευχάριστη νότα ανάμεσα στα λιβελογραφήμματα του κάθε τυχάρπαστου "ειδήμονα" .

Εν κατακλείδι λοιπόν κ. Ραπτοπούλου , η αιτιολόγησή σας για την παρουσία του κ. Λυγερού σε ροταριανό όμιλο δεν με ικανοποίησε , αλλά επειδή πιστεύω πως η καλή πρόθεση του κ. Λυγερού είναι η κύρια συνισταμένη της εκεί παρουσίας του θα συνεχίσω να προβάλω , επιλεκτικά , μέρος απ΄τα άρθρα του κ. Λυγερού στο ιστολόγιό μου .

Με εκτίμηση
Ρωσσίδης Γ.
#############################################
 
Κάπου εδώ έπεσε η αυλαία της συνεργασίας μου με τον κ. Λυγερό . Καλώ όλους σας να επισκεφθείτε την σελίδα του κ. Λυγερού και να διαβάσετε τα άρθρα του . Ο κ. Λυγερός είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας και μόνο κέρδος θα έχετε μελετώντας τον .

ΥΓ. Έπρεπε να δώσω στην δημοσιότητα την στιχομυθία αυτή για ενημέρωση και μόνο των αναγνωστών του ιστολογίου μου . Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση αυτής της ανάρτησης για οιονδήποτε λόγο .

Τα 110 κοπρόσκυλα (=βουλευτές) που κατέθεσαν αγωγή για αναδρομικά (και με τον τόκο) και για ηθική βλάβη .

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Και πρωτοκλασάτα ονόματα των δύο μεγάλων κομμάτων που κυριάρχησαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, κατέχοντας υπουργικούς θώκους, φιγουράρουν στο μακρύ κατάλογο των συνταξιούχων και τέως βουλευτών που εξακολουθούν να επιμένουν, παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, να ζητούν όχι μόνον την καταβολή αναδρομικών αποδοχών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν εξαιτίας του ότι οι μισθοί τους παρέμειναν «καθηλωμένοι» και δεν αναπροσαρμόστηκαν. 

 Αυτό το άθλιο υποκείμενο ήρθε ξυπόλυτος
στην Ελλάδα και τώρα είναι σε θέση να 
αγοράσει μια μικρή χώρα ... 
γαμη μένε , θά έρθει η ώρα σου ...


Ο Ακης Τσοχατζόπουλος,  με ανοιχτούς λογαριασμούς στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και τα περιουσιακά του στοιχεία, ο Τ. Μαντέλης , κατηγορούμενος για τα «μαύρα» ταμεία της Ζίμενς, ο Π. Μαντούβαλος, που περιμένει τη δίκη του για υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, ο Αρ. Παυλίδης, η εμπλοκή του οποίου στην υπόθεση Μανούση με τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών τον οδήγησε με απόφαση του Αντ. Σαμαρά εκτός κόμματος, αλλά και οι Γ. Δρυς, Γ. Ανωμερίτης, Ελισάβετ Παπαζώη, Π. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης, Π. Τατούλης, Αντ. Φούσας, Ν. Κατσαρός περιλαμβάνονται στη λίστα των συνολικά 110 που έχουν προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη.                                                                
Αγωγές έχουν καταθέσει από το ΠΑΣΟΚ οι :
Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεώργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωάν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωάν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα-Νόρα Κατσέλη-Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 Ν.Δ. και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλέξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής-Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Απόστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλέξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης. (48)
Από τη Ν.Δ. οι:
Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεόδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωάν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταύρ. Δαϊλάκης, Γεώργ. Δεικτάκης, Θεόφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταύρ. Κελέτσης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (τ. ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρία Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντών. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου-Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης. (60)
Από το ΔΗΚΚΙ αγωγή έχει καταθέσει μόνον ο τέως ευρωβουλευτής Εμμ. Μπακόπουλος, όπως και ο τ. βουλευτής Γ. Παπαγεωργίου για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν στο ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. Αξίζει να επισημανθούν και οι περιπτώσεις των Ι. Βαϊνά, Μυρσίνης Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκη και Σωτ. Στολίδη, που έχουν υποβάλει διπλές αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους.  

πηγή 

ΥΓ. Όταν η ανηθικότητα και το θράσος επιβάλλονται της λογικής . Τα 110 αυτά παράσιτα της κοινωνίας , είναι ένα μέρος απ΄αυτούς  οδήγησαν την Ελλάδα στον θάνατο και ... σαν να μην έφτανε αυτό θέλουν να υπογράψουν πάνω στο μνήμα της . Τομάρια θα ΄ρθεί η ώρα σας ... η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να κρυφτείτε  ... καθάρματα ... αλήτες ...

Ιβαν Σαββίδης: Πως ο Παπανδρέου έστειλε τις σχέσεις με την Ρωσία στην… Σιβηρία

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Δ. Δόλλης : υφυπουργός προδοσίας

ΓΑΠ : πρωθυπουργός προδοσίας
Κόλαφος για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη αποτελεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, του ομογενούς βουλευτή της Ρωσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Ιβάν Σαββίδη. Στην επιστολή του, ο κ. Σαββίδης αποκαλύπτει ότι ...
ο κ. Δόλλης παρενέβη σε υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, ζητώντας τους να τον εμποδίσουν από τη δημόσια έκφραση απόψεων υπέρ της ενίσχυσης της ελληνορωσικής συνεργασίας!
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Σαββίδης αναφέρει:

«Είναι προφανές ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε ενοχληθεί από τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου προς εκείνη να αξιοποιήσει τη δύναμη των ομογενών, προσκαλώντας τους να αποκτήσουν ομόλογα, ιδιοκτησίες ή να επενδύσουν στην Ελλάδα και προπαντός από τις απορίες που έχω συχνά εκφράσει σχετικά με την απροθυμία του κ. Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Πράγμα που διαφάνηκε άλλωστε και κατά τη μία και μοναδική συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010, αλλά και την πλήρη αδιαφορία του να διερευνήσει τις δυνατότητες δανειακής υποστήριξης από τη ρωσική κυβέρνηση, πολύ πριν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί που οδηγήθηκαν σήμερα.
Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση, όμως, πληροφορήθηκα ότι ο αρμόδιος για την Ομογένεια και τη διεθνή οικονομική συνεργασία της Ελλάδας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δόλλης απευθύνθηκε πρόσφατα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι επισκέπτονταν την Ελλάδα, ζητώντας τους να με εμποδίσουν να εκφράζω τις προφανώς ενοχλητικές για την τότε ηγεσία του απόψεις μου, διότι υποτίθεται ότι βλάπτω την ελληνορωσική συνεργασία.
Θα προκαλούσε θυμηδία, αν δεν ήταν τραγικό, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός -προερχόμενος μάλιστα και ο ίδιος από την Ομογένεια- αντί να προωθεί τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και να αξιοποιεί κάθε πρόσωπο και κάθε δύναμη, σπεύδει να συκοφαντήσει και να προσπαθήσει να “κλείσει το στόμα” ενός πολιτικού ελληνικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται σε μια χώρα τόσο σημαντική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όπως η Ρωσία».

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και για τον κ. Παπανδρέου και για τον κ. Δόλλη και το πώς κατέληξε το κλίμα στις ελληνορωσικές σχέσεις να παραπέμπει σε αυτό της Σιβηρίας…