Νέα αυξηση του ΦΠΑ τροφίμων και αναψυκτικών - Δεν θα τρώμε και δεν θα πίνουμε ρε απατεώνες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για μεγάλο αριθμό αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και την επιβολή φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά και τους χυμούς σχεδιάζει να συμπεριλάβει στο πακέτο των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων για την ενίσχυση του φετινού προϋπολογισμού η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε αμερικανική εφημερίδα φέρουν την κυβέρνηση να εξετάζει την άντληση εσόδων από σχολάζουσες κληρονομιές, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις τα έσοδα που μπορούν να εξασφαλιστούν ενδέχεται να φθάσουν τα 4 δισ. ευρώ.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε πώς σχεδιάζει να καλύψει τις υστερήσεις που σημειώνονται στα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού και στην προσπάθειά του να δώσει το στίγμα των προθέσεών του επισήμανε επί λέξει: "Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να πάμε σε άλλες αυξήσεις συντελεστών γενικευμένες, είναι απολύτως σαφές αυτό. Θέλουμε μεσοπρόθεσμα να πάμε σε μειώσεις συντελεστών"!