Το Google Maps σε παρακολουθεί !

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

google-bigbrother-307087Το Google Maps παρακολουθεί κάθε σου κίνηση και υπάρχει ένα site που το αποδεικνύει. Χάρις στον Ed Komarek στο Extraterrestrial Cultural Center στο Facebook.
Ωραία έ; Δοκιμάστε το αν έχετε Smartphone. Έχετε καμία αμφιβολία; Ο Μεγάλος Αδελφός σε Βλέπει. Είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για να φωτογραφήσετε την καθημερινή ζωή σας.
Βάλτε αυτή την διεύθυνση
στον browser σας και μπείτε στο μέιλ σας, πάνω δεξιά σας δείχνει την διεύθυνση σας email και στο κέντρο το location history σας ανά ημέρα.
Εάν έχετε Smartphone και παίρνετε για ευκολία τα μέιλ σας από εκεί (πολύ sic!), τότε χαιρετίσματα.
Θυμάστε την σκηνή στο έργο Minority Report, όπου ο  Tom Cruise προσπαθεί να ξεφύγει από τον νόμο, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει την ανίχνευση γιατί παντού υπάρχουν σκαναρίσματα της ίριδας και δίνουν την τοποθεσία του στην κεντρική βάση δεδομένων; Αυτό δεν θα συμβεί αύριο, έχει ΉΔΗ αρχίσει να συμβαίνει.
Σήμερα το Google ανιχνεύει που ευρίσκεται το Smartphone σας και βάζει μια κόκκινη τελεία.  ΧΑ στην νιοστή Ελληναράδες μου !!!
Δεν έχει σημασία τι privacy ρυθμίσεις χρησιμοποιείται. Οι πληροφορίες συλλέγονται και αποθηκεύονται κάπου.
Είναι όμως ένας κεραυνός εν αιθρία, που σας επαναφέρει στην πραγματικότητα του Μεγάλου Αδελφού, όταν βλέπετε ένα δισδιάστατο χάρτη που δείχνει τις καθημερινές σας κινήσεις, την επίσκεψη σε κάποιο φίλο ή το σινεμά που πήγατε.
Η μεγάλη πλάκα που θα πάθετε είναι όταν σας δείχνει σημεία ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ !!!
Μήπως όμως, όντως ΕΧΕΣΤΕ ΠΑΕΙ και δεν το θυμάστε;
Φυσικά αυτό συμβαίνει όταν έχετε ενεργοποιημένες τις location services, και αν τυχόν τις απενεργοποιήσετε, διαπιστώνετε ότι μυστηριωδώς έχουν ξανά ενεργοποιηθεί.
Άντε δοκιμάστε και καλή παρέα με τον Μεγάλο Αδελφό, εσείς φίλοι γκατζετάκηδες !
http://junkee.com
Σε εμένα και κάμποσους φίλους ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ
Πρέπει τα καλόπαιδα να κουραστούν λίγο παραπάνω για να μας βρουν.

πηγή