Η Γαύδος, το άλλο μας Καστελλόριζο

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ν. Λυγερός

Το θέμα της ΑΟΖ δεν αναδεικνύει μόνο την σημασία του Καστελλόριζου, αλλά κάθε ακριτικού νησιού της Ελλάδας. Μια από αυτές τις σημαντικές περιπτώσεις είναι και η Γαύδος. Με τη Γαύδο εμπλέκεται, φαινομενικά, μόνο και μόνο η Λιβύη, λόγω γεωγραφίας. Μόνο που στην πραγματικότητα η υπόθεση του Καστελλόριζου με την Τουρκία επηρεάζει και την υπόθεση της Γαύδου με την Λιβύη. Η ιδέα είναι απλή. Η παθητική στάση με το πρώτο θέμα έχει επιπτώσεις και στο δεύτερο. Αφού η αμφισβήτηση προκαλεί την αμφισβήτηση του άλλου, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε το πρόβλημα αντίστροφα και να αρχίσουμε την μελέτη του προβλήματος της Γαύδου, για να έχει επιπτώσεις σ' εκείνο του Καστελλόριζου. Διότι οι θέσεις της Τουρκίας και της Λιβύης δεν είναι απόλυτα συμμετρικές.

Γ@#ώ την ευρώπη σας ,τους ευρωνόμους σας και το ευρώ σας ... αλήτες με γραβάτα είστε όλοι σας ...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, κατοικεί στη χώρα παίρνει από το ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας.

Κρύο ντους με «πακέτο» τριών εισφορών σε ένα εκκαθαριστικό σημείωμα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Η εισφορά επιβάλλεται σε φορολογητέο
εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, με
συντελεστές που κυμαίνονται από 1% έως και 4%
για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
Μισθωτοί με μηνιαία εισοδήματα από 860 ευρώ
και πάνω θα πληρώνουν 120 ευρώ το χρόνο

Νέα «ψυχρολουσία» θα υποστούν από την επόμενη εβδομάδα όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχίζει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν «πακέτο» όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποστολή των εν λόγω εκκαθαριστικών, καθώς στην είσπραξη των εισφορών «ποντάρει» το οικονομικό επιτελείο για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους, ώστε να αποφύγει την «κόκκινη» κάρτα της τρόικας που θα συνοδεύεται από πρόσθετα φορολογικά μέτρα.
Είναι αξιοσημείωτο ότι συνολικά για την περίοδο 2011-2015 η κυβέρνηση, με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, καθώς αναμένει: