ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο





ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Κατέβηκα χθες στον Πειραιά με τον Γλαύκωνα, τον γιό του Αρίστωνα. Ήθελα να προσευχηθώ στη θεά και συνάμα να δω με ποιο τρόπο θα κάνουν τη γιορτή, καθώς τη διοργάνωναν για πρώτη φορά. Μου φάνηκε λοιπόν πως είναι ωραία και η λιτανεία των ντόπιων, όμως κι αυτή που έκαναν οι Θράκες δεν μου φαινόταν πως υστερούσε. Αφού προσευχηθήκαμε και παρακολουθήσαμε τη γιορτή κινήσαμε κατά την πόλη. Βλέποντάς μας όμως από μακριά να τραβάμε για το σπίτι, ο Πολέμαρχος, ο γιός του Κέφαλου, πρόσταξε τον δούλο του να τρέξει και να μας παρακαλέσει να τον περιμένουμε. Ο δούλος έπιασε τον μανδύα μου από πίσω. Ο Πολέμαρχος σας παρακαλεί να τον περιμένετε, είπε. Γυρίζοντας τον ρώτησα, που ήταν, και αυτός μου απάντησε. Έρχεται ακριβώς πίσω, περιμένετε. Και βέβαια θα τον περιμένουμε, είπε ο Γλαύκωνας.
Και αμέσως μετά έφτασε ο Πολέμαρχος και μαζί του ο αδελφός του Γλαύκωνα Αδείμαντος, ο Νικήρατος, ο γιός του Νικία, και κάποιοι άλλοι που μάλλον γύριζαν από τη λιτανεία.

Να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες και να μην ξαναπατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο Εβραιοτουρκόδουλος πατριάρχης Βαρθολομαίος.

| 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Η τελευταία επίδειξη χριστιανικής μισαλλοδοξίας και αλαζονείας, μάς ήλθε από τον τουρκοβυζαντινό πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον ίδιο που πριν από λίγα μόλις χρόνια ζητούσε με θράσος από τους θεόδουλους που ελέγχει στην δική μας χώρα να μετατρέψουν ξανά σε εκκλησία τον... Παρθενώνα !! 

Φιλήματα Ιούδα !!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



 Ο Βαρθολομαιος, κατα κοσμον Δημητριος Αρχοντωνης του Χρηστου και της Μεροπης, εγγενηθη εις το χωριον αγιοι Θεοδωροι της Ιμβρου, την 29ην Φεβρουαριου 1940.

Μετα τα εγκυκλια γραμματα εις Ιμβρον και Κων/πολιν εισηλθεν εις την θεολογικην σχολην της Χαλκης, εξ ης απεφοιτησεν το 1961.

Γνωστον ειναι οτι η θεολογικη σχολη Χαλκης επεκρινετο ηδη απο 150 ετων υπο του Κοσμα Φλαμιατου οτι δια της σχολης αυτης μελλουν να καταρτιζωνται οι μητροπολιται και πατριαρχαι υπο της «επιβουλης» (= μασονιας) ανευ ορθοδοξου φρονηματος, «ινα μιαν ημεραν καταργησουν δι΄οικουμενικης συνοδου την ορθοδοξιαν»

Γειά σου ωρέ Geoffrey !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου προτού ασχοληθεί με την πολιτική («Του μιλάνε τα κύματα...», Εκδόσεις Καστανιώτη), μαθαίνουμε και κάτι ενδιαφέρον για τον Γιώργο Παπανδρέου προτού γίνει... Γιώργος. «Μα δεν ήταν πάντα Γιώργος;» είναι το εύλογο ερώτημα. Και όμως, δεν ήταν.

Στο κεφάλαιο στο οποίο ο συγγραφέας αφηγείται τις προετοιμασίες της οικογένειας του Α. Παπανδρέου για τη μετεγκατάστασή της στην Ελλάδα το 1960 αναφέρεται ότι ήδη από το 1959, με πρωτοβουλία του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου, τα τέσσερα παιδιά είχαν βαπτισθεί ορθόδοξοι χριστιανοί: «Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του» γράφει ο Γ. Λακόπουλος. Τον Γιώργο λοιπόν τον έλεγαν Τζέφρι (Geoffrey) προτού γίνει Γιώργος. Εχω την εντύπωση ότι η αποκάλυψη αυτή του Γ. Λακόπουλου συνιστά τη σημαντικότερη εισφορά στη μελέτη του φαινομένου Γιώργος. Νομίζω επίσης ότι στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ πάει πολύ το Τζέφρι· και κάτι μου λέει ότι θα του κολλήσει...
Το πιο πάνω έτος (1959) βαφτίστηκε με τον ορθόδοξο τρόπο και η Σοφία που μέχρι τότε την αποκαλούσαν Γκέηλ!!

πηγή 

Δεν ξέρω αν αληθεύει ... πάντως θα περιμένω διάψευση ...