Είστε προετοιμασμένοι ; -Νο4- Πλήρης οδηγός επιβίωσης σε ακραίες καταστάσεις

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 
Αυτή είναι η προτελευταία ανάρτηση όσον αφορά την προετοιμασία μας για επιβίωση και πραγματεύεται εξ ίσου σημαντικά θέματα με τα προηγούμενα post .

 Ένα απ΄αυτά είναι το θέμα της επικοινωνίας και μάλιστα της αμφίδρομης επικοινωνίας . Να μπορείτε δηλαδή να ακούτε άλλους ερασιτέχνες που αναμεταδίδουν ένα σήμα και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με άλλους ερασιτέχνες ή να θελήσετε να δώσετε οδηγίες  για το πως και που πρέπει να κατευθυνθεί μια ομάδα επιζώντων ή να πάρετε οδηγίες κλπ

Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν πρώτα απ΄όλα είναι να μάθετε τα βασικά γύρω απ΄το θέμα "ραδιοερασιτεχνική αναμετάδοση" και να προμηθευτείτε έναν ασύρματο βραχέων και αν μπορέσετε να βρείτε έναν αστυνομικό ή στρατιωτικό δέκτη από την "αγορά" θα ήταν ότι καλύτερο .
 
 Έχετε υπ΄όψιν σας ότι τα ΜΜΕ δεν θα είναι τα πρώτα που θα καταρρεύσουν όταν γίνει το κακό  αλλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα συμβεί και αυτό . Άρα η ενημέρωσή μας και η επιβίωσή μας θα γίνεται μόνο μέσω των ραδιοερασιτεχνών και των συχνοτήτων της αστυνομίας και του στρατού .
 
Επίσης ένα ζευγάρι CB (αυτά που έχουν οι φορτηγατζήδες) θα μας χρειαστεί καθώς επίσης και μερικά γουόκι-τόκι .
 
Θα πρότεινα να προμηθευτείτε και έναν ασύρματο παλαιάς τεχνολογίας (χωρίς ολοκληρωμένα) με λυχνίες κενού ,για την προστασία από  ηλεκτρονικούς παλμούς , είτε ως απόρροια  ηλεκτρονικού πολέμου είτε ως αποτέλεσμα ηλιακής δραστηριότητας .
 
Το εργαλείο που σίγουρα πρέπει να έχουμε όλοι μας είναι το GPS . Θα το χρειαστείτε σίγουρα  αν θα κινηθείτε σε άγνωστες περιοχές (ίσως είναι απ΄τα τελευταία συστήματα που θα καταρρεύσουν)
 
Άφησα τελευταίο το δορυφορικό τηλέφωνο παγκόσμιας λήψης που ίσως και να μην σας χρειαστεί , αλλά ποτέ δεν ξέρεις .

Και μην ξεχνάτε ... να χρησιμοποιείτε τους πομπούς σας μόνο για τις ανάγκες και μόνο κατά διαστήματα , διότι οι πιθανές συμμορίες που θα δημιουργηθούν ίσως έχουν την δυνατότητα με ραδιογωνιόμετρα να σας εντοπίσουν και να θέσετε έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο της δικής σας ζωής αλλά και όλης της οικογένειάς σας και πιθανόν της ομάδος που ηγείστε .

Αφού λοιπόν αποκτήσαμε τους απαραίτητους ασυρμάτους μας ας φροντίσουμε για την ένδυση και υπόδησή μας .

Αν δεν θέλετε λοιπόν να πέσετε στον χειμώνα μ΄ένα σκαρπίνι ή μ΄ένα ζευγάρι σπορτέξ  και μ΄ένα μπλουζάκι αμάνικο  καλοκαιρινό , φροντίστε την "γκαρνταρόμπα" επιβίωσή σας . Ο καλοκαιρινός εξοπλισμός μας είναι απλός και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα . Ότι φοράτε συνήθως τα καλοκαίρια , αποθηκεύστε τα αλλά να είναι σε ποσότητα αρκετά μεγάλη .

 
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε στον χειμερινό εξοπλισμό σας . Επειδή πολλοί από μας δεν έχουμε την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε καύσιμα για θέρμανση ας φροντίσουμε τουλάχιστον να έχουμε ρούχα που θα μας κρατούν ζεστούς .

 Ξεκινήστε δηλαδή την αποθήκευση του ρουχισμού σας απ΄τα εσώρουχα σας (ισοθερμικά και διχτυωτά φανελάκια και χοντρές ισοθερμικές κάλτσες) προχωρήστε κατόπιν προς τα έξω (στο πολύ κρύο καλό είναι να φοράτε πολλά και λεπτά ρούχα παρά λίγα και χοντρά - πάρτε όμως ποικιλία ρουχισμού για κάθε περίπτωση)
 
Τέλος τα πανωφόρια σας φροντίστε να είναι από τα πολύ καλά (ορειβατικά μπουφάν - χοντρές , αδιάβροχες και ελαφριές μπότες , αντιανεμικά πανωφόρια και χοντρά γάντια και σκουφιά)

CressiSub - Γάντια Ultraspan 5mm
Δεν σας μιλώ για χειμερινό ειδικό εξοπλισμό όπως χιονοβατίδες ,υπνόσακους , σκι ατομικά και μεταφοράς αντικειμένων κλπ. διότι δεν κρίνονται απολύτως απαραίτητα . Καλό όμως είναι να υπάρχουν για όσους έχουν την δυνατότητα να τα αποκτήσουν . Εμείς οι υπόλοιποι θα προσαρμοστούμε !

Έχετε υπ΄όψιν σας πως ο χειμερινός ρουχισμός σας δεν πρέπει να είναι σε δυσαρμονία με το περιβάλλον . Μην αγοράσετε δηλαδή κόκκινα πανωφόρια ή παντελόνια και βγείτε έξω στο άσπρο τοπίο . Δίνεται στόχο από μακριά και δεν είναι κάτι που θα θέλατε την στιγμή εκείνη . Για την ασφάλειά σας προσαρμόστε το εξωτερικό ντύσιμό σας ανάλογα με την εποχή .

Συνεχίζετε ...