Κατάσχεσαν το 70% των χρημάτων από νοσοκομεία , πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς ...

Σάββατο 7 Απριλίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


ΣΑΜΑΡΑΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο του λαού τον οποίο θεωρούν ηλίθιο…! Ιδού τα έργα τους!

Τα νοσοκομεία καταγγέλλουν ότι τα "λήστεψε" το κράτος τη μέρα που έκλεινε το PSI!



Άφωνοι έμειναν πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι άλλων οργανισμών του Δημοσίου όταν ανακάλυψαν πως έχει εξαφανιστεί το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα- ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους «έμπαιναν» επιχορηγήσεις και «έβγαιναν» αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών.


Σύμφωνα με το www.ygeianews.gr όπως έγινε γνωστό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς «την μέρα που «έκλεινε» το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από κατόχους με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών!
Οι «ομολογιούχοι» αυτοί έτσι γλίτωσαν το "κούρεμα", ενώ ταυτόχρονα ληστεύθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους.


Η κατάσχεση ανέρχεται στο 70% των καταθέσεων των Νοσοκομείων, τα οποία οδηγούνται πλέον σε ολοσχερή οικονομική ασφυξία. Ταυτόχρονα οι επιταγές που εκδόθηκαν από τα Νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδα σφραγίζονται ως ακάλυπτες, πράγμα που πρόκειται να γενικευτεί το επόμενο διάστημα.


«Εντέλει η κυβέρνηση Παπαδήμου ακολουθεί την ίδια πρακτική με τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τα οποία το 1941, εκτός από την επίταξη της περιουσίας των Ελλήνων, κατέσχεσαν και μετέφεραν στη Γερμανία και τον χρυσό που φυλάσσονταν στο Θησαυροφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους. Καλούμε όσες Διοικήσεις Νοσοκομείων διατηρούν ψήγματα αξιοπρέπειας να στραφούν άμεσα κατά της κυβέρνησης, διεκδικώντας την περιουσία που τους κατασχέθηκε με βάναυσο τρόπο και στερεί τα Νοσοκομεία από πολύτιμους πόρους για την περίθαλψη των πολιτών» τονίζει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.