Εμπλοκή στις έρευνες ζητούν οι Αμερικανοί

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο





Παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών ασφαλείας έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, εν τούτοις επιθυμούν άμεση εμπλοκή στις έρευνες, καθώς πιστεύουν ότι έχουν τις δυνατότητες να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Ελπίδα τους είναι ότι θα αναβιώσει η στενότατη συνεργασία που είχαν με τον Ελληνα υπουργό στις αρχές της δεκαετίας που οδήγησε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και άλλων συγγενών οργανώσεων.

Σε αναζήτηση του πραγματικού ελλείμματος

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Πολύ σωστή είναι η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου για σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής η οποία θα προσδιορίσει με ακρίβεια το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος μέχρι τα τέλη του έτους.

Δημοσιονομικό χάος

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Απαγορευτικό για πανωτόκια, γκρίζους όρους

Στοπ στα πανωτόκια σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες βάζει νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την προστασία του καταναλωτή από καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών.

Το νομοσχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα Χριστούγεννα, θα απαγορεύει στις τράπεζες να προχωρούν σε ανατοκισμό των χρεών των δανειοληπτών από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, όταν καθυστερούν την αποπληρωμή τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Απο την Μαρω Κιουλαφα

Ο άνθρωπος είναι βιολογικό και κοινωνικό ον. Πάνω απ΄ όλα όμως είναι ένα βιολογικό-φυσικό ον. Η εναντίωση στην φυσικότητα του ανθρώπου ως «άθλος» ή «καταξίωση έναντι του θείου» αποτέλεσε μέσον χειραγώγησης και καταπίεσης των μαζών από την πολιτική και θρησκευτική εξουσία. Θεμελιωτές και πρωτεργάτες υπήρξαν οι ιδρυτές αφύσικων φιλοσοφικών θεωριών και θρησκευτικών δογμάτων ανά τους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας.

Από αρχαιοτάτων χρόνων η θρησκεία συμπεριέλαβε όλες τις ανθρώπινες ανησυχίες και έγινε ο εκπρόσωπος και ο φορέας των κοινωνικών προβληματισμών. Τα εκάστοτε ιερατεία ήσαν οι πρώτες αμειβόμενες ομάδες για την κοινωνική αυτή προσφορά. Ο λαός και οι απλοί απαίδευτοι άνθρωποι είχαν επιλέξει τους πνευματικούς τους σωτήρες και τους άμειβαν πλουσιοπάροχα για την προστασία που τους παρείχαν έναντι κάποιας θεϊκής τιμωρίας ή χάριτος.