Ιστορία των Ελληνικών μαθηματικών

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο





Eγκυκλοπεδικό λεξικό «ΗΛΙΟΥ . Κ.Δ Γεωργούλης. (Η αρτιότερη ίσως αναφορά στα Αρχαία Ελληνικά μαθηματικά)

Κωνσταντίνος Γεωργούλης (Καλαμάτα 1894 - Αθήνα 1968) φιλόλογος και εκπαιδευτικός. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Βερολίνο και στο Φράιμπουργκ.
  Το 1940 διορίστηκε γενικός επιθεωρητής μέσης εκπαίδευσης. Από το 1941 ανέλαβε τη διεύθυνση του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαίδευσης και την περίοδο 1953-57 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Ο Γ. άσκησε επιρροή στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας.

Διεθνές συνέδριο «Η μεγαλοφυία του Αρχιμήδη»

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Διεθνές συνέδριο για τον Αρχιμήδη θα διεξαχθεί στις Συρακούσες (στο ιστορικό κάστρο Maniace) της Σικελίας το διάστημα 8-10 Ιουνίου 2010 με θέμα «Η μεγαλοφυία του Αρχιμήδη: 23 αιώνες επίδρασης στα πεδία των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας» (The Genius of Archimedes: 23 Centuries of Influence on the Fields of Mathematics, Science, and Engineering).

Χρησιμοποιούσαμε θερμοφόρες από τον 2ο αι. μ.Χ.

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Πήλινες θερμοφόρες σε σχήμα χεριού από τη Νέα Πάφο

Ένα ζεστό άγγιγμα 1800 ετών περιμένει τους επισκέπτες στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάφου στην Κύπρο. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν δυο πήλινα κλειστά αγγεία που βρέθηκαν στη θέση Νέα Πάφος και χρονολογούνται γύρω στον 2ο αι. μ.Χ. Οι δύο αυτές πεπιεσμένες πρόχοι αναπαριστούν ζεύγος χεριών στο ύψος της παλάμης.