Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς, ήταν σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας , Γεωργίου Παπανδρέου!

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Ακούγοντας την ομιλία του υπουργού Οικονομίας και εν δυνάμει επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αισθάνθηκα ότι απευθύνεται σε ... Ιθαγενείς της φυλής των Παπούα! Η απίστευτη και απαράδεκτη από κάθε οικονομική θεώρηση, ομιλία του κ.Βενιζέλου, μετασχηματίστηκε μάλιστα σε απειλή κατά όσων υποστηρίζουμε την άμεση επιστροφή στη δραχμή, και ειδικά όσων, την υποστηρίζουν εδώ και καιρό (όπως ο υπογράφων) το όπλο της επιστροφής στη ΔΡΑΧΜΗ ως διαπραγματευτικό ατού στις συνομιλίες μας!

Καταγράφουμε όσα είπε ο υπουργός και θα τα αναλύσουμε παρακάτω:

«Περίπου 65 δισ. ευρώ έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες, προκειμένου να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία

Προφανώς εννοούσε ότι τα υπόλοιπα τα πήρε ο κόσμος και τα έκρυψε σε σεντούκια και θησαυροφυλάκια!!! 

Κατηγόρησε δηλαδή ανοιχτά όσους μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή ότι σπεκουλάρουν όσους θέλουν να κερδίσουν από ένα τέτοιο γεγονός!

Αυτομάτως, η ομιλία του αυτή λειτούργησε ως σύνθημα, στα «παπαγαλάκια» της Κυβέρνησης, να αναπαράγουν χωρίς κανέναν αντίλογο όσα είπε ο υπουργός! 

Αυτό κι αν δεν είναι εκπληκτικό! 

Να κατηγορούνται συλλήβδιν επιστήμονες από ολάκερο υπουργό, και οι δημοσιογράφοι να αποτυπώνουν την κατηγορία, χωρίς όμως να κληθεί κάποιος να την αντικρούσει! Σύμπτωμα, σαφώς, μιας κοινωνίας που τελεί υπό καθεστώς σήψης και απολυταρχισμού!

Η μεγάλη όσο και ανιστόρητη ανοησία όσων είπε ο υπουργός, αποτελεί θα έλεγε κανείς, μια ιστορική στιγμή, που στο μέλλον , όταν επανέλθει η ηρεμία στη χώρα, ίσως διεκδικήσει πανάξια μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως την πλέον ψευδή που έχει κάνει ποτέ υπουργός οικονομικών της Δύσης!

Αλλά ας πάμε λίγο πιο παλιά να δούμε πόσο συνεπής είναι ο δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, και αν δικαιούται να ομιλεί!

Θυμάται άραγε ο κ.Βενιζέλος, πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ, έκανε διολίσθηση ή υποτίμηση της δραχμής, σώζοντας τη χώρα από χειρότερες στιγμές , τηρουμένων των αναλογιών, ή έχουν παρέλθει πάρα πολλά χρόνια και η μνήμη έχει ασθενήσει; Η τότε ο κ. Βενιζέλος ήταν σε ... κάποιο άλλο κόμμα;

Θυμάται άραγε ο κ. Βενιζέλος ποιος έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»!;!

Πάντως όχι εγώ, αλλά ούτε οι οικονομολόγοι που σήμερα διαφωνούν με την πολιτική του! Σε ότι με αφορά , στην αρθρογραφία μου από το 1990 και μετά θα βρείτε, ότι πάντα υποστήριζα την συμμετοχή της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε. αλλά και στην ΟΝΕ! Όχι όμως με κόλπα και αλχημείες που επέβαλε η Goldman Sachs, όπως ονόμασαν τις «δημιουργικές λογιστικές» των Κυβερνήσεων της δεκαετίας του ’90.

Ο ίδιος όμως και το κόμμα του, προφανώς και ... ξέχασαν ότι, κέρδιζαν εκλογές, με τέτοια συνθήματα και παραπλανούσαν τους Ελληνες για πάνω από μια δεκαετία (του `80), λέγοντας ότι αν μπούμε στην ΕΟΚ θα καταστραφούμε!! 

Πότε έλεγαν αλήθεια; 

Τότε, ή τώρα; 

Γιατί και στις δύο περιπτώσεις για καταστροφή έκαναν λόγο! Τι άλλαξε από τότε και η ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ έγιναν ξαφνικά από συνδικάτο εγκλήματος σε … προστάτη της χώρας;

Και πότε "αγάπησαν" την ΕΟΚ στο ΠΑΣΟΚ;

Πρίν ή αφού διόρισαν 1.000.000 κόσμο στο δημόσιο , ανταλλάσοντας τον διορισμό με τρεις η τέσσερις ψήφους; Αλλοι ήταν αυτοί που διόριζαν; Κάποιοι σωσίες του κ.Βενιζέλου για παράδειγμα;

Όπως προφανώς, ξέχασε ο κ. Βενιζέλος, ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ μας έβαλε στην ΟΝΕ!

Ποιος και πως έφερε το ευρώ στην Ελλάδα μέσα σε ένα βράδυ, χωρίς καν να ερωτηθούν οι Ελληνες με δημοψήφισμα όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες;

Στο διάστημα αυτό, κερδήθηκαν περιουσίες από τους δήθεν σοσιαλιστές, που μόλις έβλεπαν οποιοδήποτε «εργαλείο του Καπιταλισμού», το χρησιμοποιούσαν είτε για προσωπικό όφελος είτε έβαζαν τα κόμματά τους να ... στοιχηματίσουν (ή να επενδύσουν αν το προτιμάτε) σε αυτό!

Ο κ. Βενιζέλος ξέχασε να μας πει, ότι ουδέποτε ερωτήθηκε καμία Ενωση οικονομολόγων Ελλάδας ή τα Οικονομικά Επιμελητήρια, αν η αλλαγή του νομίσματος είναι προς το συμφέρον μας, ή αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί! Αντίθετα, ο αρχηγός του κ.Βενιζέλου, ο Γιώργος Παπανδρέου, μας «κουβάλησε» σωτήρες τύπου Στίγκλιτς ενώ δεν δίστασε να έχει για σύμβουλο τον Τούρκο του ΔΝΤ, Κεμάλ Ντερβίς, πράγμα που δεν το συζητά κανείς στην Ελλάδα! 

Ουδείς συζητά ότι ο πρώην τσάρος της τουρκικής οικονομίας και πρώην υπουργός οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, ήταν σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας! 


Αφιερωμένη λοιπόν εξαιρετικά στον κ.Βενιζέλο, η φωτό του κ. Κεμάλ Ντερβίς (πάνω δεξιά) να συγχαίρει τον Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον άνθρωπο που σκόρπισε τον θάνατο στην Κύπρο με τον Αττίλα!

Τι δουλειά είχε άραγε ένας τέτοιος Τούρκος του ΔΝΤ στο γραφείο του Πρωθυπουργού;

Τι σόι συμβουλές του παρείχε άραγε; 

Τεχνοκρατικές; Οικονομοτεχνικές; Η ... Οθωμανικές οικονομικές αναλύσεις;
Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο Ερντογάν προσλάμβανε τον Λουκά Παπαδήμο για σύμβουλό του!;! (θα μου πείτε προλάβαμε και τον κάναμε Πρωθυπουργό, οπότε η Τουρκία δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και θα έχετε δίκιο!)

Ξέχασε προφανώς προχτές να πει ο κ.Βενιζέλος, ότι σε περίοδο κρίσης, ουδείς εμπιστεύεται τα λεφτουδάκια του, σε ιδρύματα τα οποία εποπτεύονται από μια ιδιωτική επιχείρηση, η οποία ονομάζεται Τράπεζα της Ελλάδος και ουδείς ακόμη γνωρίζει , ποιοι είναι οι πραγματικοί της ιδιοκτήτες! Μια κατ’επίφαση και κατ΄όνομα Τράπεζα της Ελλάδας, στην οποία ανάθεμα αν το 35% αποτελείται από Ελληνες!

Μια μικρή αλλά εξόχως σημαντική λεπτομέρεια, την οποία ο κ. Βενιζέλος, θα μπορούσε να την διορθώσει με μια νομοθετική ρύθμιση μέσα σε ένα βράδυ! 

Ξέχασε να μας πει ότι σε τέτοιες περιόδους, οι άνθρωποι προστατεύουν τις περιουσίες τους μετατρέποντας τες σε χρυσό ή λίρες !

Λίρες είπα;

Θυμήθηκα ότι στην αρχή της κρίσης, η ΤτΕ, αύξανε καθημερινά την τιμή της χρυσής λίρας για να την καταστήσει ακριβή για όσους ήθελαν να αποσύρουν καταθέσεις και να αγοράσουν χρυσές λίρες! 

Τυχαίο κύριε υπουργέ; Δε νομίζω...

Ουδείς θέλει να έχει τα χρήματά του σε μια από τις δέκα τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα που ταυτόχρονα κάνει λιανική και χονδρική ! 

Ερχεται λοιπόν τώρα, και καθυβρίζει όλους όσους τολμήσαμε να προτείνουμε μια διαπραγματευτική οδό ή μια μονεταριστική πολιτική που θα «άδειαζε» τους τοκογλύφους στο σωστό χρόνο!

Προσωπικά ήμουν πάντα υπέρ του Ευρώ! 

Αλλά τον Μάρτιο του 2010 οπότε και διαπίστωσα ότι με τα CDS κάποιοι σχεδίασαν την οικονομική δολοφονία της χώρας, και ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου φτωχοποίησης της χώρας με εργαλείο το ίδιο το ευρώ, πρότεινα –αρχικά- να απειλήσουμε με έξοδο από το ευρώ αν δεν μας προστατέψουν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στον γκρεμό, πουλώντας μας ότι πιο σκάρτο και άχρηστο είχε η δυτική αγορά (βλ. Φράου Μέρκελ)!

Πρότεινα τότε (2010) με πέντε άρθρα μου, την οδό της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους, σε ένα επίπεδο που αρχικά θα απειλούσαμε με έξοδο από το Ευρώ αν δεν λυνόταν άμεσα το πρόβλημα της Ελλάδος! Όταν οι «παίχτες» ήταν ακόμη εκτεθειμένοι και μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα τους «έλιωνε» στην κυριολεξία!

Δεν μιλώ για τα κράτη, αλλά για τους ιδιώτες παίχτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ! Ελληνες και ξένους , Δυτικούς ΚΑΙ Ασιάτες!

Κι όχι απλά δεν έγινε, αλλά αντίθετα χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η χώρα δεν προετοιμάστηκε καν για ένα ενδεχόμενο αναγκαστικής επιβολής της δραχμής από το εξωτερικό, όπως προβλέπει η τελική φάση του σχεδίου που εφαρμόζουν οι αγαπημένοι φίλοι του ΓΑΠ που εν πολλοίς τον έφεραν στην εξουσία!

Πολύ απλά, διότι η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε σκοπό να προστατέψει την Ελλάδα αλλά το ... κυβερνών κόμμα και κατ επέκταση το σάπιο πολιτικό σύστημα!

Όταν μετά από ένα χρόνο (τέλη του 2011) , οι ομολογιούχοι και οι κάτοχοι των CDS επανατοποθετήθηκαν σε ασφαλέστερα επίπεδα, ήταν αργά για την Ελλάδα! Θα μας πέταγαν από το ευρώ, ούτως η άλλως αν δεν δεχόμασταν τις συνέπειες από το «καπίστρι» που είχαν το θράσος να το ονομάσουν και Μνημόνιο! 

Λες και κάποιος ή κάποιοι, έκαναν τα πάντα έτσι ώστε να αφήσουν απροστάτευτη τη χώρα και υπόγραφαν δανειακές συμβάσεις 110 δις ευρώ εν κρυπτό λες και επρόκειτο για δάνειο που παίρνει ο μπαμπάς τους για την επιχείρησή του!!

Κι έρχομαι τώρα στα προχτεσινά λεγόμενα του υπουργού τα οποία αποτελούν ανοησίες ολκής και δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να σχολιάσει τις «αρλούμπες» του υπουργού μας! Εστω ένας!!

Σε όλη την Ευρώπη, όταν σε όποιο κράτος υπάρχει οικονομική κρίση μεγάλη μερίδα πολιτών βγάζει τα χρήματά του από την τράπεζα! Κι αυτό θα γινόταν είτε είχαμε ευρώ είτε είχαμε δραχμή! 

Πολύ απλά γιατί φοβούνται μήπως καταρρεύσουν οι τράπεζες!

Αρα, αυτά που είπε ο Βενιζέλος, δεν έχουν σχέση με σπεκουλάρισμα επενδυτών, αλλά αποτελούν μια φυσιολογική απόρροια μιας χώρας που βρίσκεται υπό κατάρρευση! 

Ο υπουργός μας, ξέχασε να μας πει, πόσα κεφάλαια "θεσμικών" οικονομικών παραγόντων, αποσύρθηκαν από την Ελλάδα, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ πριν ακουστεί καν η λέξη κρίση και πήγαν σε τράπεζες της Ελβετίας και τω Παρθένων Νήσων!

Αντίθετα, ο υπουργός, εφόσον αποφάσισε την παραμονή μας στο ευρώ, ΓΙΑΤΙ δεν έκανε την παραμικρή νομοθετική ρύθμιση, για να επαναπατρίσει τα κεφάλαια που έχουν φύγει από τη χώρα μας από το 2002 έως τώρα;

Γιατί κλαίει και οδύρεται για τα 40 50 ή 65 δις των καταθέσεων που πήραν -όπως λέει – οι καταθέτες από τις τράπεζες και δεν έχει τον ίδιο πόνο, για τα 400 με 500 δις ευρώ, που πήραν τον δρόμο , από την Ελλάδα προς τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία δεκαετία ;

Γιατί αποφεύγει μέχρι σήμερα να έρθει σε συμφωνία με χώρες όπως η Ελβετία και να τα φορολογήσει;

Η τέλος πάντων, να εφαρμόσει μια από τις δεκάδες πρακτικές διεθνώς, έτσι ώστε να επαναπατρίσει αυτά τα κεφάλαια, ενισχύοντας την ρευστότητα του συστήματος;

Συνταγματολόγος είναι και γνωρίζει τεχνικά ΠΩΣ προωθείται ένα τέτοιο νομοθέτημα!

Τόσα χρόνια, που οι τράπεζες μετέφεραν άλλα κεφάλαια, πέραν των προηγουμένων που ανέφερα, από την Ελλάδα στο Εξωτερικό, μέσω των υποκαταστημάτων τους εκεί, δεν είπε ποτέ τίποτα ο κ. Βενιζέλος!

Αλήθεια δεν έχει ακούσει ποτέ ότι υπάρχουν τράπεζες που παίζουν τα ρευστά τους διαθέσιμα σε διατραπεζικές αγορές άλλων κρατών, αν το κρίνουν σκόπιμο; Όταν οι Ελληνικές τράπεζες είχαν κέρδη ετησίως που ξεπερνούσαν το 400%, και αγόραζαν τράπεζες στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, δεν είχε κάτι να πει τότε ο κ. Βενιζέλος, για το ρίσκο μιας τέτοιας φυγής κεφαλαίων;

Kι όταν Κυβερνούσε από διάφορα πόστα κι έβλεπε τον Πρωτογενή τομέα της Οικονομίας να συρρικνώνεται στην Ελλάδα, και τις βιομηχανίες να μετακομίζουν στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, γιατί δεν μίλησε ποτέ για σκόπιμη αποβιομηχάνιση της χώρας και σιωπούσε;

Αλλα το μεγαλύτερο ψέμα που άκουσα είναι αυτό που είχε πει πριν μια εβδομάδα ο Τζωρτζ Σόρος σε ένα φόρουμ στο Νταβός και το επανέλαβε –διασκευασμένο- ο υπουργός μας!

Ειχε πει τότε ο Σόρος ότι στην Ελλάδα κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ποντάρουν στην επιστροφή στη δραχμή και γράφουν υπέρ αυτής!

Αλήθεια, πείτε μου εσείς ένα ΜΜΕ, που είδατε να γράφει ή να προβάλει ρεπορτάζ υπέρ της δραχμής! Ένα! Όλα –τα μεγάλα- είναι υπέρ του Ευρώ!

Ο κ. Βενιζέλος, το διατύπωσε κάπως διαφορετικά γιατί μπορεί στο Νταβός να μην γνωρίζουν τι συμβαίνει αλλά στην Ελλάδα γνωρίζουμε!
Είπε ότι κάποιοι εδώ , θα κερδίσουν πολλά χρήματα από τα ευρώ που έχουν «σηκώσει» από τις τράπεζες όταν επιστρέψουμε στη δραχμή!
Τέτοιο ψέμα είχα πολλά χρόνια ν’ ακούσω!

Και εξηγούμαι!

Όταν επιστρέψει μια χώρα στο παλιό της νόμισμα, έχει ήδη την εμπειρία (200 χρόνια περίπου για την Ελλάδα και την δραχμή) διαχείρισης και άσκησης νομισματικής πολιτικής! Κάτι που με το ευρώ, το έχουμε παραδώσει αναγκαστικά στους Γερμανούς, που προφανώς τους πληρώσαμε χρυσάφι για να ... επανενωθούν, και να μας εκβιάζουν καθημερινά, με αφανισμό , ξεχνώντας προφανώς ότι χρωστάνε αποζημιώσεις από το τρίτο ράιχ αλλά κι από το τέταρτο!

Για όσους δεν κατάλαβαν ομιλώ για την Siemens καθώς και για άλλες ... σιδηροδρομικές ... υποθέσεις που δεν άνοιξαν ακόμα !!!

Με το που γίνεται λοιπόν η αλλαγή, θα ισχύσουν αυτόματα οι όροι που ίσχυαν πριν την είσοδο μας στο Ευρώ!

Κι ένας από αυτούς είναι ο συναλλαγματικός έλεγχος στις εισροές και εκροές συναλλάγματος κατά πως η χώρα χαράσσει την πολιτική της!

Οι Ελληνικές Αρχές δηλαδή, θα επαναφέρουν νόμους, που θα έχουν περιορισμούς στην ροή κεφαλαίων και συναλλάγματος στη χώρα!

Αρα κύριε Ευάγγελε Βενιζέλο, εξηγήστε μας ΠΩΣ θα φέρουν τα ευρώ τους οι Ελληνες από το εξωτερικό όταν γίνει η επιστροφή στη δραχμή; Με καμιόνια, με καράβια ή με ... υποβρύχια; Και όταν τελικά τα φέρουν, πως θα τα μετατρέψουν σε δραχμές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;

Είναι προφανές, ότι o υπουργός απευθύνεται στον μέσο Ελληνα που δεν γνωρίζει οικονομικά και πετάξατε πάνω στον πανικό του αυτή την απίστευτη ρουκέτα!

Διότι, όποιος ιδιώτης κατέχει ευρώ τώρα, με τίποτα δεν θέλει να επιστρέψουμε στη δραχμή, όπου και αν τα έχει. Είτε στις τράπεζες είτε στο εξωτερικό είτε στα μπαούλα του μέσα! Κι όσο πιο πολλά ευρώ έχει, τόσο πιο πολύ ΔΕΝ επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή! Αρα, αυτό που είπε προχτές είναι εξωπραγματικό και σίγουρα δεν αφορά τους υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή, αλλά το αντίθετο!

Πολύ απλά γιατί, δεν θα μπορεί κανείς να μετατρέψει τα ευρώ σε δραχμές χωρίς –φυσικά- να φορολογηθούν αφού θα αναγκαστεί να τα αποκαλύψει, όπου κι αν τα έχει!

Συνεπώς κύριε υπουργέ, είτε είστε εντελώς άσχετος με την Οικονομία άρα και αχρείαστος στη θέση που σας ... άφησε ο κ.Παπαδήμος, είτε γνωρίζετε καλά, και επιθυμείτε διακαώς η χώρα να παραμείνει στη μέγγενη για τα επόμενα 70 χρόνια, και να συνεχίσουν να κερδίζουν οι τζογαδόροι των CDS, που σε μεγάλο βαθμό είναι Ελληνες που έχουν στοιχηματίσει στην χρεοκοπία της χώρας μας, και όσο δεν χρεοκοπεί, αυτοί θα συνεχίζουν να κερδίζουν από τις τεράστιες αποδώσεις που για κάποιους έχουν ξεπεράσει ακόμη και το 14.000% !

Κατά τα άλλα, εδώ και δυο χρόνια, η χώρα προχωρά στο δρόμο της ... ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που χάραξε ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με όλους αυτούς που μας μεγάλωσαν με στο σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»! 

Και φυσικά, αντί για να απειλεί ο υπουργός της Ελλάδος, τους Ευρωπαίους, με έξοδο από το ευρώ κι επιστροφή στη δραχμή, απειλεί όλους εμάς που του λέμε, φύγε πριν σε διώξουν κακήν κακώς! 

Κι όσο περνάνε οι μέρες, αποδεικνύεται το τεράστιο «παζάρι» εις βάρος της χώρας μας, αφού εδώ και ένα μήνες PSI ακούμε και PSI δεν βλέπουμε! Το όργιο όμως της κερδοσκοπίας συνεχίζεται ακατάπαυστα, χωρίς να αναφερθεί καν σε αυτό ο κ.Βενιζέλος, την στιγμή που πρώην Καγκελάριοι της Γερμανίας το έχουν καταγγείλει δημόσια!

Τελικά, ο στόχος είναι ένας φίλοι και φίλες! 

Να παραμείνουμε στο ευρώ, αλλά ως μια χώρα που θα γίνει η Αιθιοπία της Ευρώπης, με μισθούς πείνας, κι ένα κράτος, που για τα επόμενα 70 χρόνια θα πληρώνει τόκους δανείων και θα μεταναστεύει όπου γης!

Αν είναι δυνατόν, σε μια οικονομία Δυτικών κρατών, με τις ΗΠΑ μόνο να έχουν άνω των 15 ΤΡΙΣ ευρώ χρέος, να δημιουργούν πρόβλημα , τα 350 δις χρέους που έχει η Ελλάδα! Και να δεχόμαστε ως Ελληνες να ακούμε αυτό το απίστευτο ψέμα από χείλη υπουργού οικονομίας και να μην καταλαβαίνουμε ότι οι Ελληνες πολιτικοί που το αναπαράγουν, απλά έχουν υποκύψει στους εκβιασμούς των Δυτικών και επιχειρούν να εκβιάσουν με τη σειρά τους, τους Ελληνες, λέγοντας ότι αν δεν φτωχύνουμε τότε ... θα πεινάσουμε! 

Είναι πραγματικά για γέλια, όταν βλέπω (ακόμα και ... ειδικούς) να προσπαθούν να πας πείσουν ότι εμείς φταίμε για την διεθνή οικονομική κρίση! 

Η λύση είναι μία!

Αυτοί που μας έφεραν εδώ να πληρώσουν!

Τόσο στο εσωτερικό, αυτοί που αποδεδειγμένα έκλεψαν και λεηλάτησαν, με άμεση δήμευση όσης περιουσίας δεν μπορούν να αποδείξουν τη νομιμότητά της.

Τόσο και στο Εξωτερικό! Να αναλάβει η Παγκόσμια Τράπεζα, η ΕΚΤ και οι λοιποί τεθλιμμένοι συγγενείς, να διαχωρίσει το χρέος της Ελλάδας σε επαχθής και μη! Να πληρώσει η Ελλάδα το κεφάλαιο που δανείστηκε (εν πολλοίς είναι ήδη πληρωμένο) και το υπόλοιπο 80% που είναι τόκοι και χρεολύσια, να το πληρώσουν (όχι να το χαρίσουν ή να το διαγράψουν) αυτοί που ευθύνονται για την κρίση στην Δυτική Οικονομία! Ούτε διαγραφές χρέους θέλουμε ούτε διαπραγμάτευση του εθνικού μας πλούτου! Αυτό θα έπρεπε να επιδιώκουμε ως χώρα και όχι τις κολοτούμπες του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, που λειτουργούν ως «καρπαζοεισπράκτορες» των Βρυξελλών και της Wall Street!

Ηδη στη Ρωσία ο Πούτιν, που γνωρίζει καλά τι έπαθε η Αγγλία και η Στερλίνα από ιδιώτες τύπου Τζώρτζ Σόρος, προείδε την επίθεση που ετοιμάζουν στο νόμισμα της χώρας! Την είδε και δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια, αλλά ετοιμάζει ΔΙΕΘΝΕΣ ένταλμα σύλληψης, για όσους με δόλο κερδοσκόπησαν σε βάρος του ρωσικού νομίσματος! Και αρκετοί απίστευτοι τύποι που έρχονται στην Ελλάδα και συντρώνε με τον Παπανδρέου, ετοιμάζουν σατέν στολές για τα μπουντρούμια των ρωσικών φυλακών!

Γνωρίζω ότι επειδή γράφω όλα αυτά, οι «συστημικοί» θα με χαρακτηρίσουν όπως και το 2010, όταν έλεγα με απόλυτη σιγουριά ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, ως ... λαϊκιστή! 

Βλέπετε, είναι πλέον της ... μόδας όταν κάποιος τους λέει την αλήθεια κατάμουτρα, να είναι ... λαϊκιστής !!

Ενα είναι σίγουρο όμως! Ο καιρός έχει γυρίσματα φίλες και φίλοι!

Και στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε ότι η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει!

Ε , Ε , Έρχεται !!!

| 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το όνειρο όλων των Ελλήνων δεν είναι πλέον ένα σπίτι ή ένα καλό αυτοκίνητο ή να κερδίσει κάποιο λαχείο ... όχι , όχι ! Είναι να δει τα καθάρματα της πολιτικής με κομμένα τα κεφάλια ... 


Χάρμα ει δέστε ... ήρθε το χαμόγελο στα χείλη μου ...  

Γιατί τους φοβίζει ο Καζάκης ; Μήπως γιατί έχει δίκιο ;

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Ακαδημαϊκοί ΗΠΑ: Επικίνδυνος ο Καζάκης (Ηχητικό)

Ακαδημαϊκοί ΗΠΑ: Επικίνδυνος ο Καζάκης (Ηχητικό)

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να κόψουν συνέντευξή του σε ομογενειακό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης

ΑΚΟΥΣΤΕ τα όσα δήλωσε, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο Έλληνας δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη Δημήτρης Φιλλιπίδης, στην εκπομπή του οποίου, στον ομογενειακό Ρ/Σ Hellas FM, φιλοξενήθηκε πριν λίγες ημέρες ο Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης. 

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

e-Volos.gr: Ο δημοσιογράφος Δ. Φιλλιπίδης στο "Marconi Radio 96,1 F.M." by user3214926

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Το παρακάτω κείμενο ήρθε με μήνυμα απ΄τον 
φίλο μου Διόνυσο και σας το παρουσιάζω ,διότι 
έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον .



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΠΛΗΘΩΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥ ΤΟΚΟΥ ΔΑΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΣΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΗΣ. ΝΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΘΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΑΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΗΝ ΜΙΣΗΤΗ ΕΦΟΡΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΣΟΔΩΝ, ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ: ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ H ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΚΛΠ.

ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ. ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΗΣ (ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ, ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ), ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. Π.Χ. ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΥΦΗ ΤΟΥ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩ, ΣΑΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΗ ΝΑ ΚΡΥΒΗ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΝΤΟΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΔΑΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΝΕΩΝ ΤΟΚΩΝ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΔΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ,
ΑΚΑΔΗΜΙΑΚΟΣ,
ΑΡΙΣΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ, PhD.

ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΩΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ, ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΕ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ. ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ε. ΕΥΡΩ, ΜΙΣΘΩΣΑΤΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩ ΤΗΣ Ε.Ε.. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΦΥΗ ΛΥΣΗ, Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, Κ. ΠΑΠΑΔΗΜΕ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ, Κ. ΠΡΟΒΟΒΟΠΟΥΛΕ;;;;;;;; Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ ΛΥΣΗ. ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΠΟΣΥΝΔΕΘΗΚΕ. ΤΟ ΞΕΝΟ ΔΝΤ ΝΑ ΜΗΝ ΣΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΗ ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΑΦΘΟΝΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΟΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΙΚΟΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΔΝΤ, ΞΕΝΟ ΧΡΗΜΑ, ΔΩΡΕΑΝ. ΚΑΤΩ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΣ ΨΕΥΔΩΝΥΜΕΣ, ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ…ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ. ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΦΕΛΗΣ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΥΠΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΕΚΕΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ,ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, Η΄ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΩ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΝ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΠΩΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΕΤΣΙ, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, Κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ, ΓΕΝΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΛΙΒΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ. ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΟΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ, ΩΡΑ 5.30, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47, ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ «ΕΣΟΠΤΡΟΝ» ΣΤΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ, ΕΙΣΟΔΟΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ TV, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ. ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 17/1/2012, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ. ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, Π.Χ., ΤΟ ΕΛΛΗΝΟ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΛΕΤΕ;


Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΛΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΦΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ, ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ, ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ, ’Η ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΜΑΣ ΔΙΕΘΥΝΣΕΙΣ. ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ, ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ. ΟΧΙ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ, ΣΤΟΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΟΣΜΙΟ, ΟΥΡΑΝΙΟ, ΧΡΥΣΟ, ΚΛΠ, ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΝΗΣΙΑ, ΗΛΙΟ, ΚΛΙΜΑ, ΝΑΥΤΗΛΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΚΛΠ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΝΔΙΤΗ, ΟΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ (ΣΚΛΗΡΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ,) Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΑΣ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΕΝΩ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΛΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ, ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΩΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ,(ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ, ΘΑ ΣΥΝΘΛΙΨΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ 1950, ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ), ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ, κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, κ. ΠΑΠΑΔΗΜΑ. ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΗ ΤΗΝ ΟΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ, ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΙΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ! ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙ ΠΛΕΩΝ, ΛΟΓΩ, ΤΩΝ
ΔΙΑΡΚΩΝ ΤΟΚΩΝ. ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ κ. Δ. ΚΑΖΑΚΗ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΔΡΑΧΜΗ; ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΦΘΟΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΩ, ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕ ΤΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΩΝ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ; ΓΙΑΤΙ, Κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ, ΤΩΡΑ Η ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΣΥΝΘΛΙΨΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ; ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ; Κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ, ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ, ΕΜΕΙΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΑΙΤΕΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΟΥΜΕΝΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΑΧΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΣΟΥ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΕΛΛΑΣ. ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΡΕ, ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ, ΔΩΡΕΑΝ, ΑΤΟΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΣΡΟΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ.

ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΙΣΟΜΕΡΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ NA ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, Π.Χ. ΚΑΤΑΡ. ΝΑ ΒΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΕΛΕΤΕ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΗΖΕΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕ ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΔΡΑΧΜΗ. ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΑ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ, ΘΑ ΦΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΥΣΟ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ,…, ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΥΑΝΚ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΣΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΕΤΕ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΕΥΡΩ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Η ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ 341 ΔΡΧΜΕΣ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ 1.5 ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΡΑΧΜΕΣ! ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 170 ΦΟΡΕΣ! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ Η’ ΛΙΓΩΤΕΡΟ 1.5 ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΩΤΕΡΑ 1 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ 1 ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΩΤΕΡΟ. ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΗ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΛΕΝΕ, «ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ, ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ» ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ (ΚΟΣΚΩΤΑΔΕΣ) ΛΕΝΕ, «ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ, ΔΥΝΑΣΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ, ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ (ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΑΥΤΟΥΣ) ΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Η’ ΑΥΛΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΗ»

Δρ. Π. Θ. ΠΑΠΠΑΣ

Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΗΠΑ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΟΥΜΕΝΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ, ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΕΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ, ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ «ΕΥΡΩ» ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ. ΒΓΑΛΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΩΘΗΤΕ. ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΟΝΗΣ; Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ; ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΩΣ. ΣΤΟΝ ΑΘΕΜΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΩΡΑ. Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ. ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΝΑ ΒΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΕΛΕΤΕ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΕ ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣ. TO ΕΥΡΩ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΛΕΝΕ, ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΔΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΕΝ ΚΑΡΡΕΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΩΤΑΤΟ ΕΥΡΩ. ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ. ΑΡΚΕΙ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Η ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ.