Χαράτσι υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές που έχουν εκατομμύρια Ελληνες καταθέτες και δανειολήπτες περιλαμβάνει το επίσημο πρόγραμμα θέσεων που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και σκοπεύει να το εφαρμόσει αν κερδίσει τις εκλογές!

Στο ίδιο πρόγραμμα, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνεται σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε 3 φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία που είναι:
* η ακύρωση της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών,
* η κατάργηση των κινήτρων που έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης και ισχύουν για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών με τη μορφή της μείωσης ή και της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών, αλλά και
* η επιβολή φόρου για κάθε συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή στα λαχεία, στο ΠΡΟΠΟ, στο Λόττο, που αγοράζουν εκατομμύρια πολίτες, και κυρίως τα λαϊκά και φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας!

Τα μέτρα αυτά δεν είχαν δει ποτέ ως σήμερα το φως της δημοσιότητας αλλά περιλαμβάνονται στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα εισπρακτικά μέτρα λοιπόν που περιλαμβάνονται και αναλύονται στο επίσημο κείμενο με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα ανέφερε ο κ. Τσίπρας ούτε άλλα προβεβλημένα στελέχη του. Είπαν μόνο, όπως λέει και το κείμενο του προγράμματος, ότι θα επιστραφεί η 13η σύνταξη σε όσους παίρνουν μέχρι 700 ευρώ. Ολα τα υπόλοιπα επώδυνα μέτρα απεκρύβησαν. Η υπόσχεση για τη 13η σύνταξη θα έχει βαρύ αντάλλαγμα για εκατομμύρια Ελλήνων, καθώς θα κληθούν στην ουσία να «χρηματοδοτήσουν» την επιστροφή της με το χαράτσι στις τραπεζικές τους συναλλαγές!
Οι θέσεις για το ασφαλιστικό έχουν επεξεργαστεί από την επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα του, με τη διαφορά όμως ότι δεν είναι άμεσα προσβάσιμες, αλλά περιέχονται σε μια δεύτερη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φιλοξενείται όλο το υλικό με τα προτεινόμενα μέτρα για όλους τους τομείς της οικονομίας! Η ακριβής διεύθυνση όπου περιγράφονται οι θέσεις και τα μέτρα είναι: www.syriza.gr/page/theseis.html
Ο «Ε.Τ.» της Κυριακής ζήτησε να πληροφορηθεί για το πώς θα εφαρμοστεί η εισφορά επί του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών υπέρ του ασφαλιστικού από τον καθηγητή και υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλο, ως γνώστη του ασφαλιστικού, αλλά και από το συνυποψήφιό του Δ. Στρατούλη, επίσης αρμόδιο για τα ασφαλιστικά και εργασιακά. Και οι δύο επικαλέστηκαν όμως μέσω των συνεργατών τους το φόρτο των προεκλογικών τους υποχρεώσεων και η επικοινωνία δεν υπήρξε. Ο κ. Μητρόπουλος είχε να ασχοληθεί… με τη νέα σεισάχθεια και ο κ. Στρατούλης με την ανοικοδόμηση των συμβάσεων εργασίας και τα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού.
Ανταποκρίθηκε όμως ο καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Ρομπόλης, ο οποίος είπε ότι η εισφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες υπάρχει στο πρόγραμμα αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα εφαρμοστεί και αν το μέτρο θα έχει το χαρακτήρα μιας ποσοστιαίας εισφοράς (π.χ. 0,1% ή 0,2% ή 0,5% ή 0,10%) επί της αξίας της κάθε συναλλαγής, ή αν θα έχει τη μορφή μιας πάγιας εισφοράς σε ποσό.
Αν η εισφορά εφαρμοστεί έτσι όπως ακριβώς περιγράφεται στο επίσημο κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή επί του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών, τότε θα επιβάλλεται -είτε ως ποσοστό είτε ως ποσό- σε αναλήψεις, καταθέσεις, εμβάσματα, πληρωμές λογαριασμών, καρτών, δανείων, αγορές ειδών μέσω τραπεζικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς και στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην είσπραξη των αγροτικών επιδοτήσεων.

πηγή