Αν θέλει να πληρωθεί η κολλητή σου να έρθει νύχτα και με τον κωλ... .

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Εγώ δεν πληρώνω φόρους για να τα παίρνουν οι κολλητοί σου Βαγγελάκη ... 
Συνεργάτιδα του Βενιζέλου πήρε 4 προαγωγές (και αυξήσεις) σε μία εβδομάδα!
ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ;;;
Με προσόντα το απολυτήριο Λυκείου και την καλή σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών, το δεξί χέρι του κ. Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο, Άντα Κιούρκα, κατάφερε να αμείβεται με περισσότερα από 2.600 ευρώ το μήνα και να ανεβαίνει 4 κλίμακες στο μισθολόγιο της μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα! Με την... βούλα Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα λοιπόν πήρε τέσσερις αυξήσεις σε δέκα μέρες, όταν οι περισσότεροι συνάδελφοί της στο υπουργείο ετοιμάζονται να μην ξαναδούν αύξηση στο μισθό τους ή να βγουν σε εφεδρεία!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες δίνει μαθήματα... διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων ως εργοδότης στο υπουργείο του. Μπορεί ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας να καταρρέει λόγω των συνεχών οικονομικών μέτρων εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να είναι στα πρόθυρα της «αυτοκτονίας», ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί εργασιακό παράδεισο για τους υπαλλήλους του κ. Βενιζέλου καθώς ο ίδιος δίνει κάθε μέρα –κυριολεκτικά- μισθολογικά κίνητρα στους συνεργάτες του.

Η κυρία Άντα Κιούρκα, στενή συνεργάτιδα του υπουργού ήταν γνωστή ως «σιδηρά κυρία» του ΥΕΘΑ, καθώς η συνεργασία της με τον κ. Βενιζέλο ξεκινά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ως έμπιστη του υπουργού η κυρία Κιούρκα συνέχισε τη θητεία της και στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο κ Βενιζέλος είχε προσλάβει την κ. Κιούρκα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μισθό 2.600 ευρώ στη θέση της δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου και την ίδια σύμβαση υπέγραψε και στο υπουργείο Οικονομικών.

Όμως, στο υπουργείο Οικονομικών εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας της χώρας και καταιγισμό νέων μέτρων δια στόματος Βενιζέλου, η κυρία Κιούρκα αύξησε το μισθό της και ανέβηκε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες από τις 17-06-11 έως τις 02/08/11. Προφανώς ο μισθός ανέβηκε από τις 2.600 ευρώ, αλλά από τα ΄έγγραφα δεν προκύπτει δυστυχώς το σημερινό του ύψος. Και όλα αυτά, όταν σύμφωνα με τον νόμο, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι υπουργείων εν γένει επιτρέπεται να ανεβαίνουν μία μισθολογική κλίμακα ανά δύο χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του ΦΕΚ που παρατίθενται παρακάτω , οι περίεργες μισθολογικές αλλαγές της κυρίας Κιούρκα υπογράφονται πάντα από τον κ. Βενιζέλο. Επομένως, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ευθύνη του υπουργού στο εν λόγω ζήτημα που αποτελεί πρόκληση για τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους...

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος δεν ξεχνά να ανταμείψει αδρά τους υπαλλήλους που είναι ικανοί αλλά κυρίως έμπιστοι, έστω και αν στο τέλος αποδεικνύονται μια απλή... γκάφα.

Εκτός από την κυρία Κιούρκα, ο υπουργός είχε και άλλους «δικούς του» ανθρώπους που τον ακολουθούν στη θητεία του ως υπουργό, όπως ο κ. Ηλίας Βεργίτσης, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα εξαιτίας της διπλής γκάφας που έκανε με τα SMS που συμπεριέλαβε σε e-mail με παραλήπτες τα ΜΜΕ. Ο κ. Βεργίτσης ήταν σύμβουλος Τύπου του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον τρίτο έμπιστο συνεργάτη του υπουργού, τον κ. Κώστα Βουβάλα.

newpost.gr
=============================================== 
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Αγγιγμα χωρίς αφή, μόνο με την δύναμη της σκέψης !!

| 1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


 Πώς θα σας φαινόταν αν αγγίζατε ένα αντικείμενο χωρίς να το πιάσετε με το χέρι σας, αλλά μόνο με τη δύναμη του νου; Αν νιώθατε την υφή του, σαν να το ακουμπάτε με ένα εικονικό χέρι, αξιοποιώντας την "ηλεκτρική" ισχύ του μυαλού σας;
  Όχι, δεν είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά το αποτέλεσμα πειραματικής έρευνας που έγινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας από διεθνή ομάδα επιστημόνων.
  Για την ώρα, οι ερευνητές κατάφεραν να εκπαιδεύσουν δυο πιθήκους μακάκους ώστε να «πιάνουν» με ένα εικονικό χέρι διάφορα αντικείμενα και να «αισθάνονται» την υφή τους μόνο και μόνο με την «ηλεκτρική» δύναμη του μυαλού τους.

  Ο επικεφαλής της έρευνας Μιγκέλ Νικολέλις, επικεφαλής του κέντρου Νευρομηχανικής του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, είναι γνωστός για τις μελέτες του στην «ανάγνωση» του εγκεφάλου των πιθήκων, αφού είναι εκείνος που στο παρελθόν έχει κατορθώσει να τους μάθει να ελέγχουν τις κινήσεις ενός εικονικού χεριού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή να κινούν προσθετικά μέλη (στο βίντεο).

Κινούν το εικονικό χέρι, με την δύναμη της σκέψης !


  Αυτή τη φορά προχώρησε ένα βήμα παρα πέρα. Ετσι εκτός από κίνηση, πέτυχε και την αίσθηση της αφής, χωρίς άγγιγμα, μόνο μέσα από τη δύναμη της σκέψης! Όπως αναφέρεται  στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature», οι ερευνητές εισήγαγαν στον εγκέφαλο δυο μακάκων ηλεκτρόδια, στις περιοχές που σχετίζονται με την εκτέλεση εκούσιων κινήσεων και την επεξεργασία των αισθητικών ερεθισμάτων αντιστοίχως.

  Στη συνέχεια, οι δύο πίθηκοι εκπαιδεύθηκαν ώστε να χρησιμοποιούν μόνο τον εγκέφαλό τους για να κινήσουν ένα εικονικό χέρι στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να «αγγίξουν» με αυτό διάφορα αντικείμενα. Τα ηλεκτρόδια που ήταν τ��ποθετημένα στον κινητικό φλοιό κατέγραφαν, μέσω ηλεκτρικών σημάτων, την πρόθεση κίνησης των πιθήκων και μετέδιδαν την πληροφορία στο πρόγραμμα του υπολογιστή.

  Κάθε φορά που το εικονικό χέρι άγγιζε τα αντικείμενα στην οθόνη ηλεκτρικά σήματα μεταδίδονταν από το πρόγραμμα στον σωματοαισθητικό φλοιό των πειραματόζωων,  δίνοντάς πληροφορίες για το πώς θα αισθάνονταν στο χέρι τους αυτό το αντικείμενο αν το έπιαναν πραγματικά.


Στόχος η δημιουργία στολής που θα κινείται με τη σκέψη, μέχρι το 2014!
  Όπως εξηγεί ο δρ Νικολέλις, τα ευρύματα του πειράματος αποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλος των πιθήκων κατάφερε να αποκωδικοποιήσει πληροφορίες σχετικές με την αφή χωρίς να υπάρχει κανένα πραγματικό ερέθισμα στο δέρμα των πειραματόζωων.

   «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι αντιλήφθηκαν τα ζώα, αλλά επρόκειτο για μια αίσθηση η οποία δημιουργήθηκε τεχνητά, συνδέοντας τα εικονικά δάχτυλα απ’ ευθείας στον εγκέφαλο» δήλωσε.

  Οι ερευνητές ελπίζουν πως η αξιοποίηση αυτής της μελέτης, θα οδη΄γησει στην δημιουργία μιας «εξωσκελετικής στολής» που θα προσφέρει κινητική αυτονομία στους ανθρώπους με σοβαρή παράλυση. « Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι για την κλινική εφαρμογή μέσα στα επόμενα τρία χρόνια»,  δήλωσε ο δρ Νικολέλις προσδιορίζοντας τον χρόνο παρουσίασης της στολής που θα καθοδηγείται από τον εγκέφαλο, στο 2014, οπότε θα διεξαχθεί στην πατρίδα του τη Βραζιλία το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Ωρέ που πάμε ρε !!!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


«Προσωπική υπόθεση» αναμένεται να είναι το σεξ και η ερωτική επαφή μέσα στα επόμενα χρόνια όπως ισχυρίζεται τώρα κορυφαία επιστήμονας του ΜΙΤ.  Σύμφωνα με τη Σέρι Τερκλ, διευθύντρια του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Κοινωνία και το Ατομο» του φημισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος, η σεξουαλική μας δραστηριότητα στην ψηφιακή εποχή δεν θα παιχτεί, όπως παλιότερα, με όρους… τετ-α-τετ.   Το μέλλον επιφυλάσσει για τον άνθρωπο μια τεχνητή σεξουαλική ζωή, γεμάτη ψηφιακούς συντρόφους, επαφές εκ του μακρόθεν και επικοινωνία μέσω τεχνολογικών συσκευών.
 
   «Εχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι απογοητευμένοι καθώς είναι από τις μέχρι στιγμής αποτυχίες στις ερωτικές τους σχέσεις, είναι αποφασισμένοι να μην διακινδυνεύσουν άλλο την ψυχολογική τους υγεία και να προχωρήσουν εκ του… ασφαλούς», σημειώνει η δρ. Τερκλ, επισημαίνοντας πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, νεαρής ηλικίας στην πλειοψηφία τους, είναι όντως διατεθειμένοι να συνάψουν μια εικονική σχέση με ένα ρομπότ ή μια ψηφιακή σύντροφο».

  Μια χώρα που έχει αναγάγει σε «επιστήμη» τις εικονικές διαπροσωπικές επαφές μέσω υπολογιστή είναι η Ιαπωνία. Πολλές εταιρείες στην «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» προσφέρουν ψηφιακές συντρόφους και γνωριμίες διαμέσου παιχνιδιών και αντίστοιχων ιστοσελίδων. 

   «Πολλοι Ιάπωνες άντρες έχουν πλέον μόνο ψηφιακές φιλενάδες, είναι εκπληκτικό το πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η μόδα στο Τόκιο», τονίζει η δρ. Τερκλ, καταλήγοντας με νόημα πως «πολλές εταιρείες μάλιστα προσφέρουν πακέτα τουρισμού και αποδράσεων για ανθρώπους που θέλουν να πάνε εκεί με τις… φανταστικές τους κοπέλες».

πηγή

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Τουρκική φρεγάτα στο Σούνιο - "Έχασαν τη μπάλα" στο ΓΕΕΘΑ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Η φρεγάτα "Κεμάλ Ρέις" κλάσης ΜΕΚΟ 200ΤΝ τα ξημερώματα του Σαββάτου πέρασε νότια της Ρόδου κινούμενη δυτικά ξαφνικά άλλαξε πορεία κατευθύνθηκε βόρεια και άρχισε να βολτάρει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα από πλευράς ΓΕΕΘΑ που σαφώς συγκάλυψε - προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών - την κίνηση.
Ο αιφνιδιασμός του ΓΕΕΘΑ ήταν πλήρης και όταν η τουρκική φρεγάτα άρχισε την κρουαζιέρα στις Κυκλάδες, επικράτησε πανικός. 
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η έκταση του πανικού και του αιφνιδιασμού (έχουν μπολιαστεί οι ανώτατοι του ΓΕΕΘΑ από την φοβική πολιτική ηγεσία) όταν πια εδέησαν στις 20.30 το βράδυ, περίπου, να εκδώσουν ανακοίνωση, αυτή έγραφε ως ημερομηνία του συμβάντος την ... 8η Σεπτεμβρίου!
Που και να βρεθούν σε επιχειρήσεις! Έτσι είχε αντιδράσει προ ετών ανώτατο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ με την γνωστή κλοπή της βαλίτσας και μια απλή κλοπή εξελίχθηκε σε ... σκάνδαλο!
Για να λέμε "του στραβού το δίκαιο", εδώ αιφνιδιάστηκαν από τους απόστρατους που εισέβαλαν στο ΥΠΕΘΑ σε μια διαδήλωση μπροστά στην πύλη του υπουργείου (το ΓΕΕΘΑ έχει την ευθύνη της φύλαξης του υπουργείου), δεν θα αιφνιδιαζόταν το ΓΕΕΘΑ από την τουρκική φρεγάτα; Μήπως κάποιοι έχουν καθίσει παραπάνω σε κάποιες θέσεις και τα ανακλαστικά τους έχουν αμβλυνθεί σε επικίνδυνο βαθμό; 
Το τουρκικό σκάφος πέρασε νότια της Μήλου κινούμενη κατά βάση σε διεθνή ύδατα στη συνέχεια διήλθε από το στενό μεταξύ της Τζιας και της Κύθνου από ελληνικά χωρικά ύδατα και τελικώς πέρασε περίπου 15 μίλια ανατολικά από το Σούνιο, απ'όπου το σκάφος ήταν ορατό από ψαράδες που ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για την εμφάνισή του.
Παραλίγο να πέσει επάνω στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που χθες το απόγευμα, λίγα μίλια δυτικότερα στον Σχοινιά έκανε κανό! Μήπως μετέφεραν μήνυμα του Ρ.Τ.Ερντογάν και ήθελαν να του το επιδώσουν προσωπικά;
Κοντά του δεν υπήρχε κανένα ελληνικό σκάφος λένε οι ψαράδες, αλλά από το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζουν ότι υπήρχε "διακριτική παρακολούθηση" από την πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού "Ξένος", προφανώς από μίλια, πολλά μίλια μακριά, μήπως ιαι θεωρήσουν ότι έχουμε απωλέσει την περίφημη "στρατηγική μας ψυχραιμία"
Πριν από 30' κατευθυνόταν προς το Κάβο Ντόρο με όλα του τα ηλεκτρονικά συστήματα ανοικτά, δηλαδή ούτε καν μπορούμε να μιλήσουμε για "αβλαβή διέλευση", όπως βεβαιώνουν πηγές του ΓΕΝ το defencenet.gr.
Η λέξη "πρόκληση" προφανώς έχει χάσει πλέον την σημασία της, αφού για να προκαλέσεις κάποιον πρέπει να έχει ευαισθησίες αυτός ο κάποιος. Κυβέρνηση και κυβερνητικό ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι τις έχουν απωλέσει εδώ και πολύ καιρό.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που εκδόθηκε στις 20.30 (περίμεναν να απομακρυνθεί η τουρκική φρεγάτα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα!) είναι "περιβόλι" σκέτο:
"Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι την 8 Σεπτεμβρίου 2011 η Τουρκική Φ/Γ Κεμάλ Ρέις από την περιοχή της Ρόδου κινήθηκε Νότια Ν. Σαντορίνης, Νότια Ν. Μήλου και στη συνέχεια με Βόρεια πορεία Δυτικά από την Ν. Σέριφο, πλέοντας σε Διεθνή Ύδατα.
Στην συνέχεια περί της 17:00 εισήλθε εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων  στην περιοχή μεταξύ Κέας και Κύθνου και εξήλθε από το στενό του Καφηρέα στις 19:55.
 Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί το τουρκικό σκάφος,  καθόλη τη διάρκεια του πλου του".
Και η κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ, απλοί παρατηρητές της τουρκικής κρουαζιέρας με ένα σκάφος να παρακολουθεί από απόσταση μιλίων!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

US Debt Clock: Το ρολόι του τρόμου!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Είναι κυβερνητικό αμερικανικό site, βρίσκεται στη διεύθυνση www.usdebtclock.org και θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως "ρολόι του τρόμου"! Δείχνει τη στιγμιαία εξέλιξη του αμερικανικού δημοσίου χρέους, καθώς και άλλων κρίσιμων μακροοικονομικών μεγεθών. Όμως, κατά το τελευταίο διάστημα, έχει εμπλουτισθεί και με τα στοιχεία του χρέους και άλλων χωρών, τα οποία μάλιστα υπολογίζει σε διαρκή βάση.
Την ...τιμητική της θέση στο site αυτό έχει βεβαίως και η Ελλάδα, σα μία από τις περισσότερες χρεωμένες χώρες του κόσμου. Το πρωτότυπο όμως, για εμάς τους έλληνες, είναι ότι πρόκειται για την πρώτη απόπειρα διαρκούς υπολογισμού του ελληνικού χρέους και της απεικόνισής του ως ποσοστού του ΑΕΠ.


Το "ρολόι" αυτό αρχικά κατασκευάσθηκε για να αποτελέσει την "ιντερνετική" έκδοση του "ρολογιού" που κατασκεύασε το 1989, ο Seymour Durst σε ένα κτίριο κοντά στην πλατεία Τimes της Νέας Υόρκης, θέλοντας να υπενθυμίζει στους Νεοϋορκέζους τη διαρκή εξέλιξη του χρέους της χώρας και -έμμεσα- τη δική τους οφειλή, βάσει του χρέους αυτού.
Βεβαίως, στην ιντερνετική έκδοση, έχει προστεθεί η μέτρηση πολλών ακόμη μακροοικονομικών στοιχείων, έτσι ώστε η επίσκεψη στη σελίδα του "χρέους" να αποτελεί μία ενδιαφέρουσα και διδακτική υπόθεση.
Μεταξύ των στοιχείων (για την οικονομία των ΗΠΑ) που βρίσκουμε στη σελίδα του "ρολογιού", είναι: Το δημόσιο χρέος, τα έσοδα του κράτους, οι δαπάνες υγείας, η εξέλιξη του ΑΕΠ, οι τόκοι του χρέους, στοιχεία του εξωτερικού εμπορίου των ΗΠΑ, ο πληθυσμός, ο αριθμός των ανέργων, το εργατικό δυναμικό, ο αριθμός των συνταξιούχων, ο αριθμός των επιχειρήσεων, το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων, ο αριθμός χρεοκοπιών.
Επίσης, μία νέα καινοτομία που προστέθηκε είναι ο διαχωρισμός στην υπολογισμό του δημοσίου χρέους, αλλά και του συνολικού εξωτερικού χρέους μίας χώρας, όπου συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των υποχρεώσεων προς το εξωτερικό, τόσο του κρατικού, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Η πρόσθεση της εξέλιξης του χρέους άλλων χωρών είναι σχετικά πρόσφατη και έγινε μετά από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, όπου η διάσταση των δημοσίων χρεών και η απειλή που αυτά συνιστούν για την παγκόσμια οικονομία, έχουν πάρει μία μεγάλη δημοσιότητα, σε όλο το κόσμο.

Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή. Αφού είναι γνωστά τα στοιχεία της εξέλιξης του δημοσίου χρέους, καθώς και το μέγεθος του ΑΕΠ, το "ρολόι" ρυθμίζεται ώστε να "τρέχει" με βάση τους ρυθμούς αυτούς. Για την περίπτωση της Ελλάδας, είναι γνωστό ότι το δημόσιο χρέος, κατά το 2010, θα αυξηθεί κατά περίπου 21 έως 22 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή, η αύξησή του είναι περίπου 57,5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, ή περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ την ώρα.

Ας ελπίσουμε ότι η διαρκής απεικόνιση και εξέλιξη του δημοσίου χρέους της χώρας, να αποτελέσει για εμάς, μία ευκαιρία για τη διαρκή επίγνωση της αρνητικής κατάστασής μας και για μία διαρκή προσπάθεια για τη βελτίωση και το ξεπέρασμά της.


πηγή

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .