WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο! (βίντεο)

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».
Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ. Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!

Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…


πηγή

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Διαδίκτυο στις ΗΠΑ στις 8 Μαρτίου εγείρει ανησυχίες

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Μια ενοχλητική έκθεση του Υπουργείο Εμπορίου  που κυκλοφορεί στο Κρεμλίνο σήμερα , δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες σχεδιάζουν να κλείσουν σημαντικά τμήματα του Διαδικτύου στις 8 Μαρτίου. Πολλοί Ρώσοι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για μαζικές επιθέσεις εναντίον του αυξανόμενου αριθμού των αντιφρονούντων στη χώρα αυτή.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών ( FBI ) θα αποσυνδέσει στις 8 Μαρτίου, το Domain Name System ( DNS ) και τους servers  για να αντικαταστήσει τους απατεώνες διακομιστές DNS που αποστέλλουν σε θύματα  κακόβουλες ιστοσελίδες.   
Μια έκθεση για το Infoworld δήλωσε ότι η κατάργηση κώδικα αυτής ,ως προσωρινή λύση, μπορεί να επηρεάσει «σημαντικό αριθμό»  χρηστών, καθώς οι μισές εταιρείες του Fortune 500 και  οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν μολυνθεί με το malware , για να μην αναφέρω δεκάδες εκατομμύρια  οικιακών  αμερικάνικων  υπολογιστών .

Περισσότερα εδώ 

Να γιατί κατασκευάζουν καταφύγια και αποθηκεύουν σπόρους !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Μυστηριώδεις εκρήξεις στη Σιβηρία, αποτελούν ανησυχητικές προειδοποιήσεις για ταχεία μετατόπιση των Μαγνητικών Πόλων

Μια ανησυχητική έκθεση που εκπονήθηκε από τον Viktor Seleznyov, διευθυντή του τμήματος της Σιβηρίας του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, (SB RAS), σχετικά με τον σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την Δημοκρατία της Tyva στην ρωσική ανατολική Σιβηρία, προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αναμένεται ένταση της σεισμικής δραστηριότητας  εντός των προσεχών εβδομάδων και ότι η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μέρος ενός ολοένα και αυξανόμενου σώματος αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν μια "ταχεία" μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης.

Ο διευθυντής Seleznyov και άλλοι επιστήμονες της SB RAS, ανησυχούν όλο και περισσότερο για αυτή την περιοχή, μετά τις "μυστηριώδεις εκρήξεις" στις 9 και 12 Φεβρουαρίου στην Περιφέρεια Kemerovo, που θυμίζουν το Συμβάν της Tunguska, στις 30 Ιουνίου του 1908, που παραμένει η μεγαλύτερη έκρηξη αυτού του τύπου στη σύγχρονη εποχή, και που για πάνω από έναν αιώνα δεν έχει ακόμη εξηγηθεί πλήρως.


Η "κοινή σύνδεση" μεταξύ αυτών των μυστηριωδών εκρήξεων και της αύξησης των σεισμικών γεγονότων στη Σιβηρία, όπως αναφέρει η έκθεση, οφείλεται στην ταχεία μετατόπιση του μαγνητικού Βόρειου Πόλου της Γης, που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια, και στη δεκαετία του 1990 "ανέπτυξε ταχύτητα", μετατοπιζόμενος βόρεια-βορειοδυτικά προς τον Αρκτικό Ωκεανό περισσότερα από 55 χιλιόμετρα ανά έτος.
magneitic-βόρειο-πόλο-στροφή-50-year-περιόδους-το τελευταίο-150-χρόνια
Η πιο άμεση επίδραση στη Γη μας, λόγω αυτής της "μαγνητική ανωμαλίας ",  η έκθεση συνεχίζει, ήταν η "περίεργη αναστάτωση" πάνω από το Βόρειο Ημισφαίριο, με αποτέλεσμα η Βόρεια Αμερική να έχει τον ξηρότερο και θερμότερο χειμώνα στην καταγεγραμμένη ιστορία της, ενώ από την ευρωπαϊκή πλευρά να υπάρχει ρεκόρ κρύου και χιονιού, που έχει στοιχίσει πάνω από 650 ζωές.

Αν και ο διευθυντής Seleznyov σημειώνει στην έκθεση του ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για μια "πλήρους κλίμακας" γεωμαγνητική αντιστροφή των θέσεων του μαγνητικού βορρά και του μαγνητικού νότου εξακολουθούν να είναι υπό διερεύνηση, η Γη αυτή τη στιγμή διανύει, "χωρίς αμφιβολία", ένα γεωμαγνητικό "συμβάν" τύπου Laschamp, γνωστό ως γεωμαγνητική εκτροπή.

Μια γεωμαγνητική εκτροπή, όπως μια γεωμαγνητική αναστροφή, είναι μια σημαντική αλλαγή στο μαγνητικό πεδίο της Γης.
Σε αντίθεση όμως με τις αναστροφές, μία εκτροπή δεν αλλάζει μόνιμα τον μεγάλης κλίμακας προσανατολισμό του πεδίου, αλλά μάλλον αποτελεί μια δραματική, συνήθως μικρής διάρκειας μείωση της έντασης του τομέα, με μια παραλλαγή στον προσανατολισμό του πόλου έως 45 βαθμούς από την προηγούμενη θέση του.


Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στο άρθρο μας στις 7 Ιανουαρίου 2011 με τίτλο: "Η μετατόπιση του Πόλου υπεύθυνη για τη ρωσική αεροπορική καταστροφή και το κλείσιμο των αμερικανικών Αεροδρομίων" είχαμε αναφέρει τις αυξανόμενες ανησυχίες της Ρωσίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ λόγω της ταχείας μετατόπισης των μαγνητικών πόλων της Γης, που οδήγησαν το Κρεμλίνο να παραγγείλει την κατασκευή 5.000 επιπλέον καταφυγίων επιβίωσης στη Μόσχα και μόνο, και τους Ευρωπαίους να κατασκευάσουν αυτό που ονομάζεται "Doomsday Seed Vault" (Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων).


Το πιο περίεργο σε όλα αυτά τα γεγονότα, ιδιαίτερα μετά το 2011, που είχαν το κόστος ρεκόρ των 265 δισ. δολαρίων από φυσικές καταστροφές, είναι ότι τα δυτικά έθνη, κυρίως οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να εφησυχάζουν τους πληθυσμούς τους  όσον αφορά τα πρωτοφανή γεγονότα που συμβαίνουν τώρα και που υπάρχει πιθανότητα να χειροτερέψουν.


Για το πόσο αποτρόπαια φέρονται οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προς τους πολίτες τους που προετοιμάζονται για φυσικές καταστροφές, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή άλλου είδους έκτακτη ανάγκη, αρκεί να κοιτάξουμε την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και των όργανων τους που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, με μια σειρά από δημοσιεύματα, άρθρα περιοδικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων που αποκαλούν αυτούς τους ανθρώπους “Doomsday Preppers” και τους απεικονίζουν ως ψυχικά ασθενείς, στην καλύτερη περίπτωση, ή σοβαρά διαταραγμένους, στη χειρότερη περίπτωση.


Αυτή η απεικόνιση από τις ΗΠΑ των ανθρώπων που προετοιμάζονται για το χειρότερο ως "εκκεντρικούς" έρχεται σε έντονη αντίθεση με το σύνολο του ανθρώπινου πολιτισμού, όπου το να αποθηκεύει τρόφιμα και προμήθειες στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για κάθε ενδεχόμενο ήταν μια πολύτιμη πρακτική.
Και το "ενδεχόμενο" για το οποίο κάποιος πρέπει πράγματι να προετοιμαστεί, όπως σημειώνεται στην έκθεση του διευθυντή Seleznyov,είναι το αυξανόμενο παγκόσμιο χάος που θα μπορούσε κάλλιστα να προκύψει αν οι προβλέψεις του αποδειχθούν ακριβείς.



Για την μετατόπιση των πόλων μίλησε και ο Αϊνστάιν σε μία επιστολή του προς τον Velikovsy Immanouel  . Ακολουθεί η επιστολή :
Dear Mr. Velikovsky!
Remarks on the part of your manuscript “poles displaced.”
The first impression is that the generations of scholars have a “bad memory.” Scientists generally have little historical sense, so that each single generation knows little of the struggles and inner difficulties of the former generation. Thus it happens that many ideas at different times are repeatedly conceived anew, without the initiator knowing that these subjects had been considered already before. In this sense I find your patience in examining the literature quite enlightening and valuable; it deserves the attentive consideration of researchers who according to their natural mentality live so much in the present that they are inclined to think of every idea that occurs to them, or their group, as new. The idea of a possible displacement of the poles as an explanation of the change of climate in any one point of the earth’s crust is a beautiful example. Even the idea of the possibility of a sliding of the rigid crust in relation to the plastic, or fluid deeper strata of the earth, was already considered by Lord Kelvin (and was in fact rejected).
The interpretation of the vote mentioned on pp. 159-1601 as an attempt at a dogmatic fixation of the “truth” is not obvious to me. It is simply interesting for the participants of a congress to see how opinions concerning an interesting question are divided among those present. I don’t think that the underlying idea was that the outcome of the voting would somehow insure the objective correctness of the outcome of the vote.
From p. 182 on starts a wild robbers’ story (up to p. 189) which seems to rely more on a strong temperament than on organized considerations. Referring to p. 191: Blacket’s idea is untenable from a theoretical point of view. The remark about the strength of magnetization seems to be unjustified (p. 192); it could for example depend essentially upon the speed of cooling as well as on particle shape and size. The direction of the magnetic field during solidification must however quite certainly determine the direction of magnetization. Bottom 192 etc.: wild fantasy! from here on marginal remarks with pencil in the manuscript.
The proof of “sudden” changes (p. 223 to the end) is quite convincing and meritorious. If you had done nothing else but to gather and present in a clear way this mass of evidence, you would have already a considerable merit. Unfortunately, this valuable accomplishment is impaired by the addition of a physical-astronomical theory to which every expert will react with a smile or with anger—according to his temperament; he notices that you know these things only from hearsay—and do not understand them in the real sense, also things that are elementary to him. He can easily come to the opinion that you yourself don’t believe it, and that you want only to mislead the public. I myself had originally thought that it could be so. This can explain Shapley’s behavior, but in no case excuse it. This is the intolerance and arrogance together with brutality which one often finds in successful people, but especially in successful Americans. The offence against truthfulness, to which you rightly called my attention, is generally human, and in my eyes, less important. One must however give him credit that in the political arena he conducted himself courageously and independently, and just about carried his hide to the marketplace.
Therefore it is more or less justified if we spread the mantle of Jewish neighborly love over him, difficult as it may be.
To the point, I can say in short: catastrophes yes, Venus no. Now I ask you: what do you mean when you request of me to do my duty in this case? It is not clear to me. Be quite frank and open towards me, this can only be good in every respect.
With cordial greetings to both of you,
Your
A. Einstein.