Σχέδιο overkill : Η καταστροφή της Ελλάδας

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Όλοι αναρωτιούνται αν είναι υπερβολή ή πραγματικότητα το Αμερικάνικο  σχέδιο "Overkill" για την καταστροφή της Ελλάδας  .
Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα έγγραφο "φωτιά" του υπουργού άμυνας των Η.Π.Α. που αποδεικνύει ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό .


Πλάτωνος Ατλαντίδα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ο μύθος της Ατλαντίδος αναπτύσσεται από τον Πλάτωνα σε δύο διάλογους του, τον «Τίμαιο» και τον «Κριπα». Και στους δύο συζητούν ο Σωκράτης,ο Τίμαιος, φιλόσοφος από την πόλη Λοκροί της Κάτω Ιταλίας, ο Κριτίας και ο Ερμοκράτης, πολιπκός και στραπωτικός από τις Συρακούσες. Στον «Τίμαιο», η Ατλαντίδα απασχολεί τους τέσσερις συνομιλητές έμμεσα. Ο Κρττίας αναφέρει πως ο ομώνυμος μ' αυτόν παππούς του διηγήθηκε μια φορά σε έναν φίλο του όσα είχε μάθει -και του εκμυστηρεύτηκε-ο Σόλωνας από τους Αιγυπτίους ιερείς, όταν επισκέφθηκε την πόλη Σάιδα. Σύμφωνα με τα  λεγομενα εκείνων, η Αθήνα δημιουργήθηκε 9.000 χρόνια πριν από τα μέσα του Ε' π.Χ. αιώνα και μεγάλωσε και προόδεψε τόσο ώστε να νικήσει το στρατό της Ατλαντίδος, οι άρχοντες της οποίας εκστράτευσαν εναντίον της Ευρώπης και της Ασίας συνδυασμένα. Οι Αθηναίοι κατατρόπωσαν τους επιδρομείς και ελευθέρωσαν όλα τα έθνη που είχαν υποδουλώσει εκείνοι, αλλά ο στρατός τους χάθηκε στην τρομερή καταστροφή που εξαφάνισε το νησί- ήπειρο μες σε μία νύχτα.

Εχουμε χρεοκοπήσει 4 φορές στο παρελθόν

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο για την ιστορία της χρεοκοπίας στην Ελλάδα.Η Ελλάδα μας δεν τα πάει και πολύ καλά στα οικονομικά της με αποτέλεσμα το φάσμα της χρεοκοπίας να την έχει βρει 4 φορές.Το άρθρο μας λέει το πότε και το γιατί πτωχεύσαμε κάθε φορά και ποιες ήταν οι συνέπειες.Διαβάστε το ,βρείτε τις ομοιότητες και τις διαφορές του τότε με το σήμερα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Πρώτη φορά το1827, όταν το ελληνικό κράτος δεν υπήρχε ακόμη (επισήμως): Ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 υπήρξε μια μοναδική ευκαιρία για τις αγγλικές τράπεζες. Ενώ δάνεισαν τους επαναστάτες με ονομαστικά δάνεια συνολικού ύψους 2.8 εκατ. λιρών της εποχής, τελικά μόνο το 20% του ποσού έφτασε στον σκοπό του. Έτσι η πρώτη πτώχευση έρχεται νωρίτερα και από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους καθώς το 1827 δηλώνεται αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων αφού δεν είχαν καν εισπραχθεί.