ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ Ή ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ”

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιοΥπάρχει ένα πρόβλημα οικοδόμησης της δημόσιας συζήτησης, υπάρχει ένα πρόβλημα λόγου, πολιτικού λόγου. Είναι ο πολιτικός λόγος που λειτουργεί απελευθερωτικά προς τις κοινωνίες που έχουν ταλαιπωρήσει τις ψυχές τους, έχουν διαπράξει αλλεπάλληλα σφάλματα.
«Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο παρά ο λόγος» λέει ο Ισοκράτης στο λόγο του περί της Ειρήνης.
Δεν περιμένει κανείς από τις ένοχες κάστες μια ορθολογική, αληθινή απελευθερωτική οργάνωση του δημόσιου λόγου. Οι ολιγαρχικές ολοκληρωτικού τύπου κάστες αμύνονται, επιδιώκουν να αποφύγουν την καταδίκη, να συντηρηθούν αν μπορούν.
Ακόμη όμως και στους αντίθετους πόλους, στο βαθμό βέβαια που υπάρχουν ουσιαστικά, ακόμη και στα διαφόρων μορφών Κινήματα και ομάδες δεν διακρίνεις την πολιτική, το Λόγο. Την οργάνωση του Λόγου, την ημερήσια διάταξη στην Αγορά, στην Εκκλησία του Δήμου. Είναι παρούσα η φλυαρία, ή μονότονη και μονοδιάστατη επανάληψη όταν «Πολίται Χρη Λέγειν τα καίρια» όπως λέει ο Αισχύλος.
Μία κοινωνία σε σύγχυση δεν μπορεί να βρει το βηματισμό της προς το μέλλον.
Αυτό συμβαίνει τόσο λόγω διανοητικής, πολιτικής, ηθικής αδυναμίας όσο και λόγω της υπόγειας λειτουργίας πολλών αντιδημοκρατικών μηχανισμών, κέντρων αποπροσανατολισμού.
Ας μείνω σε δύο παραδείγματα:
Αντί η χώρα να μιλά για το Τουρκικό πρόβλημα, μιλά για τον Νεοθωμανισμό. Αντί για την Κουρδική Άνοιξη και τον Οτζαλάν, μιλά, προπαγανδίζει τον Νταβούτογλου.
Έγιναν Δραγουμάνοι όχι μόνο οι «Νεοεθνικόφρονες», (Αμερικανόφρονες δηλαδή) αλλά και οι «αντιιμπεριαλιστές», οι «πατριώτες», οι «εναλλακτικοί» λέω στο βιβλίο μου. Ένα φαινόμενο παρακμιακό αλλά και κωμικό.
Αντί η κοινωνία, οι πολίτες, να μιλούν για τη διαφθορά, να οικοδομούν ένα ιστορικής σημασίας κίνημα Αντιδιαφθοράς, αποπροσανατολίζονται από μία πολύ αργοπορημένη εκ των υστέρων μονοδιάστατη φλυαρία για το χρέος. Η οικοδόμηση στη χώρα «μιας οικονομίας εξαγωγής κεφαλαίων διαμέσου του χρέους», όπως την ονόμασα, είναι υπόθεση της δεκαετίας του ’80, του ’90, του 2004. Που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα φλυαρούν;
Όταν αποσιωπάς την Κλεπτοκρατική «Πολιτική» γενεσιουργό ουσία του χρέους, τότε αθωώνεις την ένοχη Πολιτική κάστα και επιτρέπεις την αναπαραγωγή των δομών που το δημιούργησαν. Δεν κάνεις πολιτική. Έχεις άλλο ρόλο.
Στο βιβλίο μου για τον εκφυλισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλων των μεταπολιτευτικών κομμάτων μη κομμάτων, γιατί περί αυτού πρόκειται, αναλύω τις σχέσεις Πολιτικής – Μιζοπολιτικής, Δημοκρατίας, Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Χρέους.
Στην ημερήσια πολιτική διάταξη της χώρας, στην πολιτική ατζέντα ΕΝ αρχή ήν ένα κίνημα Αντιδιαφθοράς.
Παρατηρείται το εξής παράδοξο και παράλογο, που δηλώνει την απουσία της Πολιτικής, της Αληθινής Πολιτικής. Τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.
Καλούνται, υποχρεώνονται να πληρώσουν οι μη έχοντες, οι μη προνομιούχοι, αντί να πληρώσει η Πολιτική κάστα, η προνομιούχα κάστα του μεταπολιτευτικού καθεστωτισμού. Η πολιτική λέει ότι πρέπει να καθιερωθεί ένας πολιτικός φόρος. Το χρέος να το πληρώσουν οι κάστες. Να πληρώσουν αυτοί που έδωσαν το αντιπαράδειγμα «Το ελάτε να τα φάμε».
Ως γνωστόν, η επιστημονική αναλυτική εκτίμησή μου για το πολιτικό λεγόμενο προσωπικό στη χώρα, είναι αρνητική. Όπως και κάθε σοβαρού και έντιμου επιστήμονα. Δεν έχω ψευδαισθήσεις γι’ αυτό το μεταπολιτευτικό συφερτό. Αυτό το όνομα τους δίνει η ιστορία και η πραγματικότητα. «Αποκάλυψη» μπορεί να είναι ο τίτλος κινηματογραφικής ταινίας γι’ αυτούς. Ή ενός θεατρικού έργου.
Μου κάνει όμως εντύπωση που δεν βρέθηκε ένας ή μία έστω πρώην και νυν βουλευτής που να δηλώσει δημόσια. «Δεν θέλω τη βουλευτική μου σύνταξη, τη βουλευτική αποζημίωση». Ούτε μία πολιτική ομάδα, κόμμα που να θέσει στη βουλή αυτά τα ζητήματα. Είχαμε ένα ευτελές κουτοπόνηρο spot για τα βουλευτικά αυτοκίνητα.
Ποια η διανοητική, μορφωτική, παραγωγή και παραγωγικότητα αυτών των ανθρώπων;
Η εσωτερική κάθαρση είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των εξωτερικών επιθέσεων και προκλήσεων. Η εσωτερική κλεπτοκρατία είναι υφιστάμενη της εξωτερικής. Είναι αιχμάλωτοι τους
Σ’ αυτά που είπα βρίσκεται κατά την γνώμη μου η αφετηρία μιας ηθικής , πολιτισμικής, αισθητικής, πολιτικής αναγέννησης της χώρας.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μιλώντας στο Ηράκλειο.

Μήνυση κατά Γερουλάνου και άλλων 7 Υπουργών του ΠΑΣΟΚ για τη νομιμοποίηση των ιχθυοκαλλιεργειών της οικογενείας του !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


σ.Ι. ) Είχαμε ασχοληθεί και στο παρελθόν μ΄αυτό το ρεμάλι της πολιτικής , μ΄αυτόν τον αλητάμπουρα που βόλεψε το σόι του εις βάρος του λαού , αλλά δεν περιμέναμε να έχει και συνέχεια . Αυτοί οι καιροσκόποι αλήτες δεν χωρταίνουν με τίποτε ... δείτε
_____________________________________________________

Μέγα σκάνδαλο και τα ΜΜΕ μούγγα : Μήνυση κατά Γερουλάνου και άλλων 7 Υπουργών του ΠΑΣΟΚ για τη νομιμοποίηση των ιχθυοκαλλιεργειών της οικογενείας του !
Μέγα σκάνδαλο και κανένα ΜΜΕ δεν ασχολείται : Τη μέρα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Παπανδρέου, νομιμοποίησαν τις ιχθυοκαλλιέργειες της οικογένειας Γερουλάνου με υπογραφές Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση, Καστανίδη, Σηφουνάκη, Βενιζέλου, Mike, Σκανδαλίδη…

Όταν υπογράφουν 8 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την ίδια μέρα δεν είναι σκάνδαλο και δεν είναι οργανωμένο… κατά τ’ άλλα όποιον ρωτήσεις στο πεζοδρόμιο θα σου πει ότι ο Ρουσόπουλος οργάνωσε το Βατοπαίδι και έβγαλε και λεφτά…
Μηνυτήρια αναφορά κατά των 8 υπουργών που θεσμοθέτησαν το χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες κατέθεσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ελένη Ράικου, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων των περιοχών που θίγονται.

Οι μηνυτές, μεταξύ των οποίων και 5 δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι συμφώνησαν στη χωροθέτηση ανήμερα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παρ’ ότι δεν υπάρχει η -υποχρεωτική εκ του νόμου – γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας.
Οι οκτώ Υπουργοί καταγγέλλονται από τους μηνυτές ότι βεβαίωσαν ψευδώς στην απόφαση ότι έλαβαν υπόψιν την υποχρεωτική εκ του νόμου γνωμοδότηση του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας. Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ γνωμοδότηση.
Ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, καταγγέλλεται από τους μηνυτές ότι παρανόμως συμμετείχε στη θεσμοθέτηση του χωροταξικού καθώς η οικογένειά του συνδέεται άμεσα με τον κλάδο.
Οι υπουργοί που συνυπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι οι : Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Σηφουνάκης, Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης,
Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.
Μεταξύ των μηνυτών είναι οι δήμαρχοι Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Μεγαρέων, Σαλαμίνας, Ναυπλιέων και ο αντιδήμαρχος Λευκάδας.

 Δεξί X-Trem
πηγή