Φώσκολος: Δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ (!) ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Κυριολεκτικά έκπληκτος έμεινε όποιος παρέμεινε το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό του δέκτη προκειμένου να παρακολουθήσει μία μίνι συνέντευξη του κ. Φώσκολου στον κ. Τράγκα και στην εκπομπή του «Ελεύθερος Σκοπευτής».

Οι δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή (και συνεργαζόμενου με Καναδική Εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων) κ. Φώσκολου, ήταν κάτι περισσότερο από σοκαριστικές, αφού σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου ομολόγησε πως ένα από τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης (τα οποία βρίσκονται σε βάθος 5 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και όχι του βυθού), έχει φυσικό αέριο που είναι διπλάσιο της Σαουδικής Αραβίας, πως υπάρχει και το πάρα πολύ καλό κοίτασμα του Ηροδότου, ενώ το Ιόνιο με τη σειρά του είναι πάρα πολύ πλούσιο σε φυσικό αέριο.

Όμως, ο κ. Φώσκολος συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις του –οι οποίες προκύπτουν, όπως ο ίδιος δήλωσε από τα αποτελέσματα των ερευνών της Νορβηγικής εταιρείας που τις έχει αναλάβει- λέγοντας πως αναφέρεται μόνο στα υποθαλάσσια συμβατικά κοιτάσματα!!!
Και συνέχισε λέγοντας πως τα μη συμβατικά κοιτάσματα, δηλαδή αυτά των υδριτών και ασβεστιτών, είναι μοναδικά παγκοσμίως σε μέγεθος και μεταφράζονται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια αναφέρθηκε σε 35 τρισεκατομμύρια ευρώ, μόνο για τα μη συμβατικά ορυκτά κοιτάσματα)!!!



Η μεγάλη έκπληξη, όμως, ήρθε όταν ο κ. Φώσκολος ανέφερε πως η Ελλάδα θα πάρει το 20% της αξίας αυτών των κοιτασμάτων!!! Κι ενώ κατέθεσε αυτό το σοκαριστικό στοιχείο, όλως παραδόξως δεν ρωτήθηκε από τον κ. Τράγκα γιατί το ποσοστό είναι τόσο χαμηλό και ποιοί άλλοι μοιράστηκαν και σε ποιά ποσοστά τον πλούτο της χώρας…
Επίσης, ο κ. Φώσκολος δεν ρωτήθηκε από που και πως γνωρίζει για το ύψος του ποσοστού που αναλογεί στην Ελλάδα, εάν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά με άλλες χώρες και εταιρείες ή εάν πρόκειται για διαδόσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή του.

Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους των κοιτασμάτων (ο κ. Φώσκολος χαμογελούσε όταν δήλωνε στην εκπομπή του κ. Τράγκα αυτά τα τεράστια μεγέθη του Ελληνικού ορυκτού πλούτου) και φυσικά της αντιστοιχίας τους σε αρκετά τρισεκατομμύρια ευρώ (με ποσοστό της τάξης του 20% ξεπερνούν κατά πολύ τα 6 τρισεκατομμύρια μόνο από τα μη συμβατά ενεργειακά ορυκτά), είναι απορίας άξιο το γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού αναφέρθηκε πρόσφατα σε «ευρωπαϊκή ΑΟΖ» (εκχωρώντας ουσιαστικά ένα μέρος του Ελληνικού ορυκτού πλούτου στους «εταίρους» που δολοφονούν την Ελληνική οικονομία), δεν έχει προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και –κυρίως- το γιατί συνεχίζει να υποβάλει τους κατοίκους της χώρας στα βασανιστήρια των μνημονίων.

Μετά από τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Φώσκολου, αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις ό,ποιες εξελίξεις και φυσικά τις δηλώσεις και την ενημέρωση που είναι υποχρεωμένη να κάνει η κυβέρνηση προς τους πολίτες της χώρας. Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον περιμένουμε να μάθουμε και τους πραγματικούς λόγους που συνεχίζεται το καταστροφικό μνημόνιο, τη στιγμή που η χώρα όχι μόνο δεν είναι φτωχή, αλλά βρίσκεται –επισήμως- στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη και της τροφοδοσίας της ευρωπαϊκής ηπείρου με ενέργεια για εκατοντάδες χρόνια.
Ταυτόχρονα, περιμένουμε τις κυβερνητικές δηλώσεις σχετικά με τις εντολές προάσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες κατέχουν μείζονα θέση και ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα, αφού η Τουρκία έχει δηλώσει ευθαρσώς πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί τίποτε χωρίς την δική της παρουσία…




ΥΓ: Τώρα πρέπει να καταλαβαίνουμε γιατί ήρθαν τα μνημόνια και καταστρέφεται η χώρα; Γιατί μόνο εάν μας πτωχεύσουν πλήρως, θα μπορέσουν να αρπάξουν -προσφέροντας ψίχουλα- τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους