Αφρικάνικη σκόνη - Το νέο όπλο μαζικής καταστροφής

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Όταν οι συστημικοί και τα  ΜΜΕ τους φτάνουν στο σημείο να δημοσιοποιούν την "είδηση", τότε η είδηση είναι παλιά νέα...
Picture
Πριν από δέκα μέρες δημοσιεύτηκε στην Real.gr  ένα άρθρο "είδηση/αποκάλυψη" και μάλιστα εκφράζοντας και ανησυχητική έκπληξη για τις 'νέες' έρευνες Ελλήνων επιστημόνων σχετικά με το περιεχόμενο της μόνιμης πλέον επισκέπτριας, της Αφρικανικής σκόνης:
Σοκ προκαλούν νέες έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι εντόπισαν μια ολόκληρη λίστα από επικίνδυνα βαρέα μέταλλα στην αφρικανική σκόνη, που «επισκέπτεται» τη χώρα μας ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, (1) εξαιτίας του φαινομένου της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα. 

Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2013 στην Αθήνα και τη Χαλκιδική, η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει στη χώρα μας δηλητηριώδεις ουσίες, όπως είναι ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το βανάδιο, το αρσενικό και το νικέλιο,(2) σε περιεκτικότητες μάλιστα που κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ήταν τόσο μεγάλες.

Το ζήτημα προκαλεί τεράστια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα για τις επιπτώσεις που έχει η μεταφορά της «τοξικής» αφρικανικής σκόνης στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον,(2) καθώς η αφρικανική σκόνη εμφανίζεται πλέον σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.(3)

Μάλιστα, η αφρικανική σκόνη συσχετίζεται ήδη με τα προβλήματα υγείας του ελληνικού πληθυσμού, (4) καθώς έχει παρατηρηθεί πως σε ημέρες με έντονες συγκεντρώσεις σκόνης αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με ασθενείς που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. 

Οι επιστήμονες δίνουν πλέον για πρώτη φορά την εξήγηση για τα αυξημένα επεισόδια εμφάνισης σκόνης στον ουρανό των χωρών της Μεσογείου, η οποία δεν είναι άλλη από την ερημοποίηση, που αποτελεί μία από τις πιο δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. (5)

Στη Σαχάρα, η ερημοποίηση προχωρά με ανυπολόγιστα ταχείς ρυθμούς, (6) με αποτέλεσμα οι έρημες περιοχές να επεκτείνονται εις βάρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αυξάνοντας τις ποσότητες της σκόνης που μπορεί να μεταφερθούν στην ατμόσφαιρα. 

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, (7) που συμμετέχουν στις έρευνες μέτρησης των επικίνδυνων ουσιών της αφρικανικής σκόνης, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι, λόγω της συνεχιζόμενης ερημοποίησης, η μεταφερόμενη σκόνη θα αυξάνεται σε ετήσια βάση.

«Οι έρευνες διεθνών οργανισμών δείχνουν ότι στη Σαχάρα περίπου 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης ερημοποιούνται ετησίως. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν όσο το 20% της Ελλάδας. 

Αυτό είναι αδύνατον να μην έχει αποτέλεσμα την αύξηση της αφρικανικής σκόνης που μεταφέρεται στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και αλλού», αναφέρει ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθανάσιος Γκοντελίτσας. 

«Βόμβα» για την υγεία

Οι αυξημένες συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης, αλλά και οι επικίνδυνες ουσίες που περιέχει, έχουν ήδη προκαλέσει συνέπειες στη δημόσια υγεία. «Κάθε φορά που υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης, αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Στην Κρήτη (7), έχει καταγραφεί αύξηση των εισαγωγών για αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, ενώ στην Αθήνα σημειώνεται αύξηση στις νοσοκομειακές εισαγωγές για παιδικό άσθμα και αρρυθμίες. 

Θα ολοκληρώσουμε και θα παρουσιάσουμε τον ακριβή συσχετισμό σκόνης και εισαγωγών σε νοσοκομεία, τους επόμενους μήνες» (8), δηλώνει ο καθηγητής Κλιματολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Νάστος

Οι μετρήσεις για την ποιότητα της αφρικανικής σκόνης που μεταφέρεται στη χώρα μας έγιναν τον Απρίλιο του 2013. (9) Εκτός από τα φυσικά στοιχεία που συγκροτούν τη σκόνη της ερήμου, οι επιστήμονες εντόπισαν και χημικές ουσίες που παράγονται από την ανθρωπογενή δραστηριότητα, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. 

Συγκεκριμένα, σε επεισόδια μεγάλης εμφάνισης σκόνης στην ατμόσφαιρα της Αθήνας, σε κάθε γραμμάριο σκόνης βρέθηκαν 173 μgr μολύβδου, 60 μgr ψευδάργυρου, 10 μgr χρωμίου και 6 μgr βαναδίου. 

Την ίδια περίοδο στη Χαλκιδική, οι μετρήσεις έδειξαν ότι σε κάθε γραμμάριο σκόνης υπήρχε πολύ υψηλή περιεκτικότητα ψευδάργυρου, της τάξεως των 221 μgr, ενώ ο μόλυβδος μετρήθηκε στα 20 μgr, το χρώμιο στα 5 μgr και το βανάδιο στα 12 μgr. 

«Οι αλλαγές στην περιεκτικότητα των βαρέων μετάλλων ανά περιοχή ενδεχομένως να οφείλονται στη φορά των ανέμων. Σε κάθε περίπτωση, το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης είναι κάτι που ειδικά στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει να ερευνούμε διεξοδικά μόλις τα τελευταία χρόνια. 

Το σίγουρο είναι ότι οι μετρήσεις που έχουμε κάνει αποδεικνύουν την ύπαρξη των επικίνδυνων βαρέων μετάλλων στις μάζες σκόνης που μεταφέρονται στη Μεσόγειο και τη χώρα μας»  δηλώνει ο Αθ. Γκοντελίτσας. 

Οι πηγές των ρύπων

Οι αιτίες για την ύπαρξη των βαρέων μετάλλων στη φυσική σκόνη που προέρχεται από τη Σαχάρα είναι πολλαπλές και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλονται στην αύξηση της ρυπογόνου δραστηριότητας στις χώρες της βορείου Αφρικής. 

«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τους βομβαρδισμούς της Λιβύης, (10) που φαίνεται ότι συνέβαλαν στην παραγωγή των επικίνδυνων ρύπων. 

Επιπλέον, υπάρχουν πόλεις, όπως το Κάιρο, με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ στη βόρεια Αφρική έχει αυξηθεί πολύ η κυκλοφορία οχημάτων, (11) αλλά και οι χωματερές, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις καίγονται απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα επικίνδυνους ρύπους», συμπληρώνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Η αύξηση των επεισοδίων συγκέντρωσης της σκόνης στην Ελλάδα αναμένεται να έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι επικίνδυνες ουσίες φτάνουν στη χώρα μας σε ένα μέγεθος που κάνει εύκολη την είσοδό τους στον ανθρώπινο οργανισμό. 

«Οι επιπτώσεις από την αύξηση της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα είναι σίγουρα αρνητικές. Ταξιδεύοντας πολλά χιλιόμετρα, αυτό που φτάνει τελικά στην Ελλάδα είναι τα πολύ μικρότερα σωματίδια σκόνης, διαμέτρου από δύο έως το πολύ τέσσερα μικρόμετρα. 

'Έτσι, τα σωματίδια αυτά με τις επικίνδυνες ουσίες ενδέχεται να εισέλθουν πολύ εύκολα στο αναπνευστικό σύστημα ενός ανθρώπου», αναφέρει ο Νίκος Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Στην Ελλάδα, οι μετεωρολόγοι μετρούν τις συγκεντρώσεις της μόλις την τελευταία δεκαετία, (12) εξαιτίας της αύξησης των συγκεντρώσεων που έχει παρατηρηθεί. 

«Τα στοιχεία που προκύπτουν από το 2004 που μετρούμε τα σχετικά επεισόδια δείχνουν ότι η σκόνη παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως εμφανίζει αυξομειώσεις ανά τα χρόνια. 

Στην ουσία, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ρυθμιστής για τη συγκέντρωση της αφρικανικής σκόνης είναι ο άνεμος», (13) προσθέτει ο Νίκος Μιχαλόπουλος, επισημαίνοντας ότι βασικός αποδέκτης της αφρικανικής σκόνης είναι οι περιοχές της νότιας Ελλάδας.

«Η σκόνη συγκεντρώνεται πλέον πολύ συχνά σε Πελοπόννησο, η πιο επιβαρυμένη περιοχή της χώρας μας όμως είναι η Κρήτη. (14) Εκεί είχαμε και το μεγαλύτερο επεισόδιο που έχουμε μετρήσει μέχρι σήμερα. 

Το 2006 στον σταθμό της Φοινοκαλιάς, μέσα σε ένα κυβικό μέτρο ατμόσφαιρας, είχαν μετρηθεί μέχρι και 2.500 μικρογραμμάρια σκόνης. 

Για να αντιληφθείτε πόσο μεγάλη είναι αυτή η συγκέντρωση, στα πρόσφατα επεισόδια αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα, που εκτονώθηκαν μέσω της λασποβροχής, οι συγκεντρώσεις δεν ξεπερνούσαν τα 300 μικρογραμμάρια», καταλήγει ο διευθυντής τους Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
Όταν ένα "συνωμοσιολογικό" ιστολόγιο όπως είναι η AllNewz, η μια ΜΗ - Μη Κυβερνητική Οργάνωση (δυο φορές το ΜΗ, καλά διαβάσατε) όπως είναι η SaveGeaGroup (όχι ΜΚΟ συμβατή με τις κυβερνήσεις,  αλλά ομάδα αληθινών ακτιβιστών), έλεγαν ΑΥΤΑ ακριβώς αλλά ΚΙ ΆΛΛΑ πολλά, ΤΟΤΕ... ήταν ΕΙΔΗΣΗ, ενώ για κάποιους ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ. Τώρα, λοιπόν, που μας φτάσατε τρέχοντας καταϊδρωμένοι, εμείς θα σας πάμε στα επόμενα κεφάλαια.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όπως παρουσιάζονται στους νεο-'πεφωτισμένους΄επιστήμονες του άρθρου:

  1. Στις 31/03/2013, δηλαδή πριν εσείς "αρχίσετε τις έρευνες" (9) εμείς ήδη γράψαμε: 
    Χημικοί αεροψεκασμοί και σκόνη από την Αφρική. «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού...» Και αφού εξηγούμε πως μπορεί να έρθει μέσω των ELF's του HAARP  βάζουμε σχετικές φωτό και βίντεο που το αποδεικνύουν. Αλήθεια... ήμασταν "μάντεις" λέγοντας ότι ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ;;; Πως με απλές θεωρίες καταλήγουμε στα ΙΔΙΑ επιστημονικά συμπεράσματα με τα δικά σας, από άλλη σκοπιά φυσικά, αλλά κι ένα χρόνο ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΑΣ;
  2.  Στο άρθρο της SaveGeaGroup Ψεκασμοί, κουνούπια και σκόνη από την Αφρική - πως συνδιάζονται;  θα δείτε ένα σύντομο βιντεάκι που εξηγεί την τοξικότητα της σκόνης που μεταφέρεται και στις Αμερικές. Κι ακόμα: Πως έρχεται αυτή η σκόνη από την Αφρική - Δείτε και ενημερώστε
  3. Άρα δεν ανακαλύψατε καμία Αμερική, αλλά ΟΎΤΕ αποκαλύπτετε ότι η μεταφορά σκόνης ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΆΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΝΌΤΟΥ, αλλά ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ
  4. Το ξέρουμε ότι σχετίζετε με αρρώστιες. Εσείς το ξέρετε ότι σχετίζεται με τη μείωση πληθυσμού; Ααα είναι στις επόμενες έρευνες. Είπαμε... προηγούμεθα!
  5. Για την κλιματική σας την αλλαγή πάρτε να έχετε: Πως οι Ρόκφελερς 'εξαγοράζουν' την κλιματική αλλαγή - ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέες αποκαλύψεις για την απάτη της κλιματικής αλλαγής - Οι εγ-κλιματικές ενεργειακές προτάσεις του ΟΗΕ που θα επιβαρύνουν τους λαούς - Η κλιματική αλλαγή είναι καλή μπίζνα, λένε... - Όλα "Άνω - Κάτω" κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου. Φτάνουν; Αν δεν φτάνουν θα σας γράψουμε κι άλλα...
  6. Για την σαχαροποίηση της Αφρικής, πάλι πτου κα πρω... Έχουμε πει κι έχουμε δείξει δεκάδες φορές πως "κλέβουν" το νερό από την Αφρική και το μεταφέρουν στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η μια να στραγγίζει, η δεύτερη να πνίγεται στις πλημμύρες.
  7. Σύμπραξη σιωνιστών επιστημόνων; Δεν χρειάζεται να είσαι Εβραίος για να είσαι και σιωνιστής. 
  8. Τα περιμένουμε τα αποτελέσματα σας με αγωνία.... Όχι τίποτ' άλλο, αλλά να ξέρουμε πόσο θα μειωθεί το προσδόκιμο ζωής και ο ελληνικός πληθυσμός.
  9. "Ανθρωπογενής δραστηριότητα";;; Ξέρετε... κι αυτοί που μας ψεκάζουν, αλλά και οι εντελοδόχοι τους, 'άνθρωποι' υποτίθεται ότι είναι και κάνουν ΑΥΤΗ τη δραστηριότητα... Αυτήν εννοείτε ή το ότι έχουμε αυτοκίνητο και τρώμε φασολάδα; Μήπως τις βιομηχανίες της ελίτ; Ααα... αυτές ανέλαβε πλέον να τις κλείσει ο Ομπάμα και συζητήθηκε και στη... λέσχη. Όσο χρήμα μάζεψαν τώρα επενδύεται στη γη και στα σπίτια μας. Δεν χρειάζεται άλλη βιομηχανική επανάσταση, πάμε για αποβιομηχανοποίηση και παγκόσμια πείνα λόγω της επερχόμενης στρατιάς ανεργίας. Τότε ούτε αυτοκίνητα θα μπορούν να έχουν αυτοί. Μόνο φασολάδα... Παράγει πολύ μεθάνιο, ε;
  10. Απεμπλουτισμένο ουράνιο: ένας παράξενος τρόπος προστασίας των αμάχων Λιβύης - Αλήθεια, τέτοιο βρήκατε στη σκόνη ή δεν το ψάξατε; Μούγκα για ΑΥΤΗ την ανθρωπογενή δραστηριότητα....
  11. Και όπως λένε και στο facebook... LOL LOL LOL
  12. Αν περιμένουμε από τους μετεωρολόγους να μάθουμε τι γίνεται.... ΣΩΘΗΚΑΜΕ!!!! Πιο υποταγμένοι στο σύστημα πεθαίνεις! Γιατί, καλέ μου μετεωρολόγe, δεν μου μιλάς; - Πόσο ακόμα θα γελοιοποιείσαι ρε μετεωρολόγε; κλπ κλπ κλπ
  13. Ποιοι άνεμοι είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά σκόνης είπαμε; Βοριάς και σκόνη από την Αφρική; (βίντεο)
  14. Την έχουν πεθάνει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στους χημικούς αεροψεκασμούς την Κρήτη, καθώς είναι και κοντά στην Αφρική, αλλά και στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, για να γίνεται η μεταφορά των εναέριων μαζών με αποτέλεσμα να υπάρχει ΚΑΙ αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών. Δεν φταίει για όλα το μνημόνιο...
Picture
Picture
Δεν ξέρω τι μετράτε εσείς που και πως, αλλά εμείς εδώ στο Βόλο διαθέτουμε καλύτερους επιστήμονες, γιατί τα βρίσκουν όλα μέλι-γάλα! Σήμερα με σκόνη από την Αφρική και με έναν ουρανό ασπριδερή μεταλλική λασπουριά, οι μετρήσεις του Παν. Θεσσαλίας έβγαλαν την τελειότερη ατμόσφαιρα!!!! 
Κι αυτό το χούι, το απόκτησαν όταν στείλαμε γράμμα στην τοπική αρχή όπου ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΑΜΕ κάνοντας χρήση τα DATA τους, ότι τα αιωρούμενα σωματίδια ανεβαίνουν μετά από χημικούς αεροψεκασμούς! Να πόση ώρα χρειάζονται οι αεροψεκασμοί να φτάσουν στην ατμόσφαιρα μας! Έκτοτε, ο Βόλος ατμοσφαιρικά, έγινε ο επίγειος παράδεισος!!! Όλα καλά, δεν μας πιάνει ούτε τόση δα σκονίτσα, παρά μόνο... όταν ανάβουμε τα τζάκια μας.... τς τς τς... ΑΙΣΧΟΣ!!!

Κλείνοντας, για να μαθαίνετε αγαπητοί κύριοι της επιστημονικής κοινότητας και καλά μου μηντιοπαπαγαλάκια, όλος ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα. Όχι ποιος θα το πάρει, αλλά πόσοι δεν θα το χρειάζονται αφού θα έχουν εγκαταλείψει τούτον τον μάταιο κόσμο προς εκπλήρωση του σχεδίου που λέγεται μείωση πληθυσμού. Αυτός είναι ο επίλογος, αλλά και η εισαγωγή, αλλά και το θέμα μας ολόκληρο. Πως θα μειωθούμε, όχι γιατί δεν χωράμε, όχι γιατί δεν μπορούμε να τραφούμε, αλλά γιατί είμαστε δύσκολοι στον έλεγχο και μεγάλος μπελάς...

Έτσι η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, είναι ένα ακόμα όπλο μαζικής καταστροφής, αργό αλλά αποτελεσματικό, ύπουλο και με πλαστό άλλοθι. Για τις Αμερικές και τις Ευρώπες....

Τώρα που είναι και καλοκαιράκι, κάντε ένα κόπο να δείτε την ταινία "Snowpiercer" και για να δροσιστείτε, αλλά και να δείτε το... τέλος της. Εκεί τα λέει όλα... η ταινία τουλάχιστον.

Α, ρε συνωμοσιολόγα AllNewz, είσαι κεφάλαια μπροστά από τους επιστήμονες και με μεγάλη χρονική διαφορά! Lol lol lol....


© AllNewz  (όροι χρήσης - Για αναδημοσίευση: αναφορά ιστολογίου με ΕΝΕΡΓΟ λινκ και υποχρεωτικά να διατηρηθούν όλα τα λινκς του κειμένου. Ευχαριστώ.)
You might also like:

Εβραίοι μισάνθρωποι στην ηγεσία των τζιχαντιστών

Αυτά τα σκουλήκια  θα πηδούσαν και την μάνα τους αν ήταν να κερδίσουν κάτι ...
Ισραηλινός συνταγματάρχης συνελήφθη στο Ιράκ ως αρχηγός ομάδας τζιχαντιστών !


Οι στρατιωτικές αρχές ασφαλείας της Βαγδάτης μαζί με Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης συνέλαβαν στις 22 Οκτωβρίου εν ενεργεία Ισραηλινό συνταγματάρχη ως αρχηγό ομάδας τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο συνταγματάρχης συνελήφθη μαζί με την ομάδα του που αποτελείτο από 20 και πλέον ισλαμιστές τρομοκράτες. Το όνομα του στρατιωτικού από το Ισραήλ είναι Γιούσι Ουλέν Σαχάκ και έχει τον κωδικό αριθμό στρατιωτικού μητρώου Re34356578765az231434.


Οι αρχές ασφαλείας του Ιράκ ανακρίνουν τον Ισραηλινό και προσπαθούν να εξιχνιάσουν, αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερης εξήγησης, τους λόγους που πολεμούσε και ηγείτο ομάδας τζιχαντιστών και αν υπάρχουν και άλλοι εβραίοι στρατιωτικοί που βρίσκονται με την ίδια αποστολή στο έδαφος του Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς συνταγματάρχης ήδη δίνει συγκλονιστικές πληροφορίες στους ανακριτές του.
Σε αναρτήσεις μας έχουμε πλειστάκις αναφέρει και αναλύσει ότι οι Ισραηλινοί είναι σύμμαχοι των τζιχαντιστών, εξ άλλου αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ουδέποτε στην Μέση Ανατολή οι τζιχαντιστές έβλαψαν ισραηλινά συμφέροντα. Τούτο επιβεβαιώνεται και από τις ενέργειες της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, η οποία από τότε που ξεκίνησε ο συμμοριτοπόλεμος στην Συρία το 2011 έως την πρόσφατη Ρωσική επέμβαση φρόντιζε πάντα με αεροπορικές επιδρομές να προστατεύει τους τζιχαντιστές από τα κυβερνητικά στρατεύματα του Άσαντ.
Έως τώρα ήταν γνωστό ότι πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ καθοδηγούσαν ομάδες ισλαμοσυμμοριτών στο Ιράκ και στην Συρία, αλλά ο συγκεκριμένος συνταγματάρχης είναι ο πρώτος ανώτατος Ισραηλίτης αξιωματικός που συλλαμβάνεται επί τω έργω.
Η σύλληψη του κατασκόπου συνταγματάρχη θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα τεκταινόμενα της Μέσης Ανατολής και αποδεικνύει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το Ισραήλ και οι τζιχαντιστές ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο των εγκληματιών και τρομοκρατών.