Ο υπέρμαχος θεματοφύλακας της δημοκρατίας και "δικαστής κριτής" του Κασιδιάρη κ. Δελλατόλας υπόδικος πλέον για κακούργημα !

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος καλείται να απολογηθεί ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, ενώ την ίδια ώρα οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Γιώργου Κυριακίδη, υιού του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη ο οποίος υπήρξε ο «εξ απορρήτων συνεργάτης» του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο Αντώνης Δελατόλας την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα περάσει την πόρτα του γραφείου της 2ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank καθώς φέρεται να έλαβε 500.000 ευρώ από τον Πέτρο Κυριακίδη. Το ποσό αυτό αφορούσε στην εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας «Ποντίκι» την περίοδο που ήδη είχε γίνει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Π. Κυριακίδη καθώς είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Ειδικότερα, το επίμαχο έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ εστάλη στις 20 Ιανουαρίου 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος, Πέτρος Κυριακίδης. Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων «Το Ποντίκι» και «6 ημέρες», Αντώνη Δελατόλα. Την περίοδο εκείνη ο Πέτρος Κυριακίδης είναι ποινικά ελεγκτέος για το τραπεζικό σκάνδαλο και ήδη από τις αρχές του 2011 έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του με σχετικό βούλευμα το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Ο Πέτρος Κυριακίδης είχε εξαφανιστεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2012, δηλαδή αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα η επιχείρηση εξαφάνισης του ολοκληρώθηκε με ιδιωτικό αεροσκάφος, αφού είχε ντυθεί παπάς. Το ένταλμα σύλληψης έχει μετατραπεί σε διεθνές, ενώ ήδη η ανακρίτρια προχώρησε και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης και του υιού του Γιώργου Κυριακίδη ο οποίος εκλήθη από την ανακρίτρια ως κατηγορούμενος αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε .
Υπενθυμίζεται ότι ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για την δικηγόρο Ελένη Σκούρα η οποία υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της τράπεζας και δικηγόρος σε αρκετές εταιρίες των Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη. Και αυτή είχε κληθεί να απολογηθεί στην ανακρίτρια αλλά δεν εμφανίστηκε, κάτι που ενισχύει τις υποψίες ότι επίσης έχει διαφύγει στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη φέρεται να κάλυπτε νομικά τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος. Το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της αφορά στις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της απιστίας.
Μέχρι σήμερα στις φυλακές έχουν οδηγηθεί συνολικά επτά άτομα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank.
Το διαβάσαμε εδώ