Η κουφαλίτσα ο Σπήλιος Λιβανός είναι που έστειλε το 1.000.000 στην Ελβετία.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 | 1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Γιατί δεν λέτε ρε παλιολαμόγια των ξεφτυλισμένων ΜΜΕ, ότι είναι ο Λιβανός; Φοβάστε;

Ο τύπος μάλλον έχει αρπάξει τόσα πολλά που το εκατομμύριο είναι αμελητέο για αυτόν πόσον και το ..ξέχασε. ποσόν. Σε έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποκαλύπτει η zougla.gr, με ημερομηνία την 18η Ιανουαρίου του 2012 και παραλήπτη τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου του «Πόθεν Έσχες» της Βουλής, κ. Ευάγγελο Αργύρη, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Σπήλιος Λιβανός, επισημαίνει ότι το εν λόγω ποσό (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού) δεν δηλώθηκε «εκ παραδρομής». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής είναι σημαίνον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και γόνος πολιτικής οικογένειας. Πατέρας του υπήρξε ο πρώην υπουργός Τουρισμού, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ευρωβουλευτής, Διονύσης Λιβανός, ενώ θείος του ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής της φιλελεύθερης παράταξης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Ο «υιός Λιβανός» από το 2001 ήταν πολιτικός και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τον Σεπτέμβριο του 2007, ενώ υπήρξε και από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά στη διαδικασία εσωκομματικής εκλογής με αντίπαλο την Ντόρα Μπακογιάννη.

Όταν το βουλευτιλίκι είναι κληρονομικό ...

πηγή

Το έκανε η χούντα , κάντε το και εσείς οι δημοκράτες ! Διαγράψτε τα χρέη των νοικοκυριών στις Τράπεζες !!! Μην κάνετε τους Ελληνες ζητιάνους!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Ο Δείκτης Ανθρώπινης Φτώχειας είναι μια σχετική ένδειξη του επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού μιας χώρας, και έχει αναπτυχθεί από τον ΟΗΕ. Θεωρείται ότι μπορεί να απεικονίσει καλύτερα τις διάφορες ελλείψεις αγαθών του πληθυσμού σε πολύ ανεπτυγμένες χώρες σε σχέση με το Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης.

Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις ρυθμίσεων δανείων αναμένεται να κατατεθούν στις τράπεζες το 2012, με δεδομένο ότι σε ημερήσια βάση ο αριθμός των δανειοληπτών που προσφεύγουν στις τράπεζες ζητώντας αλλαγή των όρων εξόφλησης των οφειλών τους, έχουν πλέον φτάσει τις 25.000.

Για κάθε οικογενειακό εισόδημα, που προέρχεται αποδεικτικά από σχέση μισθωτής εργασίας, από μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας και το οποίο μειώθηκε εξαιτίας απόλυσης, απώλειας της οποιασδήποτε μορφής εργασίας ακουσίως (κλείσιμο επιχειρήσεων, συγχώνευση κ.ά.), άσκησης δημοσιονομικών περιοριστικών πολιτικών, επιβολής χαρατσιών, κατάργησης επιδομάτων ανεργίας, μονομερούς νομοθετικής ή εργοδοτικής πρωτοβουλίας, προτείνεται η διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, άπαξ και καθ’ολοκληρίαν.
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος, σε καμμιά περίπτωση, η μηνιαία καταβολή δόσεων για αποπληρωμή δανείων Τραπεζών, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών (υγιής σχέση εισοδήματος προς δανειακή υποχρέωση).

Καμμία Τράπεζα δεν το εφαρμόζει, ούτε αυτήν την εποχή, κατά την οποίαν μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών διαβιεί σε συνθήκες κάτω του ορίου της φτώχειας.

Τα επιτόκια χορηγήσεων, καρτών, καταναλωτικών δανείων, κτλ προσεγγίζουν το 21%, μονομερώς επιβάλλοντάς τα οι Τράπεζες, εν αγνοία πολλές φορές του δανειολείπτη, αποτελώντας αισχρή τοκογλυφία σε ένα οικονομικό περιβάλλον ουσιαστικής χρεοκοπίας των Ελλήνων πολιτών και της χώρας. 
Όταν το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει αυτό που λογίζεται ως «όριο φτώχειας», η δανειακή υποχρέωση διαγράφεται συνολικά και οριστικά (υπέρτερο αγαθό ή αξιοπρεπής διαβίωση και η υγεία). 

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το «όριο φτώχειας»ορίζεται για ένα άτομο στα 6.900 ευρώ και για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών στα 15.073.

Όσα δάνεια χορηγήθηκαν με ευθύνη των τραπεζών αγνοώντας τα υγιή παγκόσμια πιστοδοτικά δεδομένα (χαλάρωση πιστωτικών κριτηρίων) θα πρέπει να διαγράφονται δια νόμου, εφόσον οδηγούν τα εναπομείναντα εισοδήματα κάτω από το «όριο φτώχειας».

Οταν μέχρι σήμερα το Ελληνικό κράτος δηλ ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο “ενίσχυσε” τίς Τράπεζες με περίπου 130 δις, δανειζόμενο απο διεθνείς τοκογλύφους, και υποσχόμενο πλήρη εξόφληση των δανείων και εγγυήσεων, με τα οποία “στηρίξαν” το Τραπεζικό σύστημα, είναι προφανές ότι κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης αναμένει, ανάλογη άν όχι αντίστοιχη, συμπεριφορά απο τίς Τράπεζες πρός αυτόν.

Αναμένουμε όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον επικουρίας και συμπόνοιας απο τούς διαχειριζόμενους επί χρόνια, τον “πλούτο” αυτής της χώρας, Τραπεζίτες ,για αυτόν, ο οποίος πλήρωνε και καλείται ξανά να πληρώσει το “μάρμαρο”.Δέν είναι δυνατόν ο τόπος να ισορροπεί μεταξύ αβύσσου και φωτός, και οι Τραπεζίτες να διεκδικούν επιτόκια της τάξης του 20% στίς κάρτες και στα καταναλωτικά δάνεια, κτλ.Τον χαρακτηρισμό αυτής της πράξης τον αφήνω να τον πράξουν οι αναγνώστες, διότι η υπομονή έχει και όρια.Και είναι προφανές ότι δεν θα “αυτοκτονήσουν” ομαδικά οι Έλληνες πολίτες.
Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας είναι ανάλογος με αυτόν της Βουλγαρίας των πολύ χαμηλότερων μεροκάματων, ενώ πραγματικό σοκ προκαλούν τα επιμέρους στοιχεία που δείχνουν ότιοι 6 στους 10 Έλληνες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας στερούνται βασικών υλικών αγαθών.

Στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 20,7% των Ελλήνων, όταν στην Ισπανία το ποσοστό βρίσκεται στο 20,7% και στη Πορτογαλία στο 17,9%.
Δραματικά αλλάζουν τα δεδομένα στα επιμέρους στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι το ποσοστό εκείνων που αποστερούνται βασικών υλικών αγαθών, όντας στα όρια της φτώχειας διαμορφώνεται ώς εξής : Στην Ελλάδα το ποσοστό προσεγγίζει στο 59%, όταν στη Πορτογαλία είναι 47,2% και στην Ισπανία μόλις 28,9%. Εντυπωσιακά επίσης είναι και τα στοιχεία που δείχνουν, πόσοι βρίσκονται στα όρια της φτώχειας αν και εργαζόμενοι : Στη Πορτογαλία το ποσοστό είναι μόλις 9,7%, στην Ισπανία 12,7% και στην Ελλάδα 13,8%.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, με βάση το όριο  φτώχειας που χρησιμοποιεί κάθε χώρα, το όριο φτώχειας για το 2010, για μια τετραμελή οικογένεια (δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14ετών), είναι 15 073 ευρώ το χρόνο. 

Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το Μνημόνιο Ελλάδας-ΔΝΤ-ΕΕ, μείωσε μέσω του πρόσφατου φορολογικού νόμου, το αφορολόγητο όριο από τα 15 000 ευρώ το χρόνο, σε 9 000 ευρώ το χρόνο, για μια τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά.

Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον όταν μία κυβέρνηση νομοθετεί αφορολόγητο όριο κάτω απο το όριο της φτώχειας, δηλ η κυβέρνηση, φορολογεί τον πολίτη για να τον “φτωχύνει”, το μόνο που μπορείς να πείς είναι ... ντροπή!!

Συνάδει η παραπάνω φορολογική πολιτική με την καταστατική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού», την «προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης» και της «οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών» (Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρθρο 3.3);;; Προφανώς όχι, παρ’όλα αυτά αυτοι οι ίδιοι κυβερνούν, οι “πρόθυμοι σωτήρες”.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών που ζουν σε φτωχά νοικοκυριά αυξάνεται συνεχώς και ραγδαίως.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23,7% και είναι υψηλότερος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Αντιφατικές απόψεις εξέφρασαν οι οικονομολόγοι στο debate που διοργάνωσε η Intelligence Squared Greece σε συνεργασία με το BBC World News, την τρίτη 21 φεβρουαρίου 2012 με θέμα “το μέλλον της Ελλάδας και το ευρώ”.

Υπέρ της πρότασης για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τάχθηκε ο κ. Νουριέλ Ρουμπίνι τονίζοντας οτι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο με το αρνητικό σενάριο να προβλέπει ότι θα αγγίξει ποσοστό 160% του ΑΕΠ το 2020. Η οικονομική λιτότητα οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση, επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη πρέπει να προκύψει μέσα από την υποτίμηση του νομίσματος και την επιστροφή στη δραχμή. Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Λαμπαβίτσας έκανε λόγο για αποτυχία του προγράμματος της Τρόικα, μιλώντας για «αργό θάνατο» και προτείνοντας την έξοδο από το ευρώ, εκτιμώντας ότι το σοκ δεν θα είναι τόσο μεγάλο. http://www.tovima.gr/ finance/article /?aid=444947

Η τρόικα απο την άλλη μεριά, επισημαίνει στην πρόσφατη 9σέλιδη έκθεσή της, ότι λόγω της έντασης που δημιουργείται «μεταξύ των στόχων του προγράμματος μείωσης χρέους και της προσπάθειας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» θα απαιτηθεί η συνέχιση της «εσωτερικής υποτίμησης, η οποία όμως με τη σειρά της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υψηλότερο επίπεδο χρέους βραχυπρόθεσμα».

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια διαδρομή με υψηλότερο χρέος που θα οδηγήσει σε ποσοστό της τάξης του 160% του ΑΕΠ το 2020. Δεδομένων αυτών των κινδύνων το ελληνικό πρόγραμμαπαραμένει ευεπίφορο σε κινδύνους» σημειώνει η έκθεση.

Οι επισημάνσεις της Τρόικας στην έκθεσή της όπως αναφέρονται στο “tovima.gr” αποτελούν και αντανακλούν κατ’ουσίαν την αδυναμία του υφισταμένου πολιτικού συστήματος να οδηγήσει την χώρα σε διέξοδο.
Μερικές απο τίς κύριες επισημάνσεις είναι :

1) αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καλύψει το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού (στο -1% το 2012) και να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,5%, τότε το χρέος αντί να μειωθεί θα αυξηθεί.

2) αν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν φτάσουν τα 46 δισ. ευρώ όπως είχε υπολογιστεί αρχικά αλλά περιοριστούν στα 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, τότε το χρέος θα φτάσει την ίδια χρονιά το 148%.

3) αν ο ρυθμός ανάπτυξης δεν παραμείνει σε ετήσια βάση διαρκώς πάνω από το 1%, τότε το χρέος θα φτάσει το 143%.

4) αν το κόστος δανεισμού του μηχανισμού στήριξης (από τον οποίο χρηματοδοτείται κατά μεγάλο μέρος η Ελλάδα) αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης (λόγω υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας), τότε το ελληνικό χρέος θα ανέλθει στο τέλος της δεκαετίας στο 135%.

Οι συντάκτες της έκθεσης (τρόικα) εκφράζουν αμφιβολίες για την ικανότητα «των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις πολιτικές προσαρμογής στον ρυθμό που προβλέπεται» και τονίζουν ότι η πορεία μείωσης του χρέους «είναι εξαιρετικά επισφαλής» λόγω πιθανών καθυστερήσεων στην εφαρμογή αυτών των μέτρων.

«Η συμφωνία είναι ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά για τη χώρα αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης, κλείνει την πόρτα στο σενάριο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας...Είμαστε όμως απολύτως αισιόδοξοι ότι το ευρώ έχει μέλλον» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Για το ευρώ ουδεμία αντίρρηση, για την Ελλάδα δεν σας βλέπω “απολύτως αισιόδοξους” Κε Μπαρόζο.

Εάν κρίνουμε απο τίς δηλώσεις υπευθύνων και ανευθύνων αξιωματούχων στην ΕΕ και παγκοσμίως, η αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, σημαίνει άμεση και βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.Επομένως η λήψη μέτρων ελάφρυνσης και επικουρίας του πολίτη, είναι επιτακτική ανάγκη σε συνδοιασμό με την αναπτυξιακή κατεύθυνση της οικονομίας.Οι σημερινές συνθήκες και το πανευρωπαικό περιβάλλον επιβάλλει ελάφρυνση του Ελληνικού νοικοκυριού για να μπορέσει να αντέξει αυτήν την λαίλαπα.

Ακολουθήστε το παράδειγμα της Ισλανδίας κύριοι της κυβέρνησης,ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ , δια νόμου.

Μήν εμπαίζετε και ταλαιπωρείτε τούς πολίτες “οδηγώντας” τους στα δικαστήρια και στίς Τράπεζες για διακανονισμούς και ρυθμίσεις χρεών, ώς επαίτες, ώς “θύματα ικετεύοντας τον οίκτο του θύτη”
.

Διά νόμου “ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ”.

Το δικαιούνται άλλωστε!!!


πηγή

Κωλοτούμπας : Ξαναγράψτε τους ...διαγραμμένους !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Προσκλητήριο συστράτευσης στους 21 βουλευτές της ΝΔ που διεγράφησαν επειδή καταψήφισαν το νέο μνημόνιο, με αντάλλαγμα την επανένταξη στο κόμμα, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της ψηφοφορίας για τους εφαρμοστικούς.
"Ακόμα και για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα, τις τελευταίες μέρες θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφόσον βέβαια έμπρακτα αποδείξουν τις κρίσιμες επόμενες μέρες ότι συστρατεύονται με την παράταξη" είπε ο κ. Σαμαράς ανοίγοντας τις εργασίες της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ξεκινά άμεσα "μια πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών" και πρόσθεσε: "Και κανείς δεν περισσεύει. Αλλά πριν συστρατευθούμε όλοι, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή. Τωρινή και μελλοντική. Διότι δεν έχουμε μπροστά μας μόνο τη μάχη των εκλογών. Έχουμε και την πολύ πιο σημαντική μάχη που θα δώσουμε μετά τις εκλογές, για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε άρρηκτα ενωμένοι. Όχι 'σκορποχώρι'…".

Ο εγγονός του δωσίλογου , το ... γουρούνι , μίλησε : "είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του"

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Νέα δήλωση- βόμβα, που αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου θύελλα αντιδράσεων, έκανε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πάγκαλος και πρόσθεσε:
«Πάντα έλεγα ότι είμαι Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού (πολιτική θεωρία που υποστηρίζει το ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης του κράτους). Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήτανΈλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του...».

Κατά τα λοιπά, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επεσήμανε ότι «υπάρχει μπροστά μας επίπονος και δύσκολος δρόμος» ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».


ΥΓ. Χρειάζεται κάτι παραπάνω ένας εισαγγελέας για να τον στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα ; Οι πολιτικές των κυβερνήσεων που ήταν μέλος δεν ήταν αυτές που έφεραν την χώρα σε σημείο ώστε να χάσει την εθνική της κυριαρχία ; Αν αυτό δεν είναι απόδειξη δωσιλογισμού , τότε ποιο είναι ; Αν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία τότε ποιο είναι ; 

ANONYMOUS, ΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ILLUMINATI (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, SOROS ΚΑΙ CIA)...

| 3 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Έχουν τόσο θράσος που το λένε από μόνοι τους.... Αυτή είναι η χθεσινή σελίδα που ανάρτησαν στο χακεμένο site του Υπ. Δικαιοσύνης... Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν τα ζωντόβολα. Αυτά να τα βλέπουν κάτι μαλάκες Τέρενς Κουίκ θολοπατριώτες σούργελα που τους διαφημίζουν κιόλας.... Εγώ από την πρώτη στιγμή που άκουσα για τους anonymous ψόφησα στα γέλια καταλαβαίνοντας με τη μία τι ρόλο παίζουν, ολόκληρος Κουίκ, 45 χρόνια δημοσιογράφαρος, δεξιός και πατριώτης κατά δική του ομολογία, ακόμα να πάρει χαμπάρι για τα αυτιστικά του Σόρος; 

Τι θα ψηφίσουν τα λαμόγια (Όλα τα κείμενα)

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Τι θα ψηφίσει η Βουλή για PSI και περικοπές [όλα τα κείμενα]

ΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
Με κατεπείγουσες διαδικασίες, έως την Τετάρτη 29η Φεβρουαρίου θα κληθεί η Βουλή να ψηφίσει τη συμφωνία του Eurogroup για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση καθώς και τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο που προκύπτει από αυτήν για τις περικοπές μισθών και συντάξεων ώστε να εξοικονομηθούν τα 425 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο.

Χθες τα μεσάνυκτα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού...
Συμβουλίου κατατέθηκαν τα σχετικά κείμενα.

Ειδικότερα, κατατέθηκαν: Το σχέδιο νόμου για το PSI, η αιτιολογική του έκθεση, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που το συνοδεύει, ηΕιδική έκθεση και η έκθεση Συνεπειών.

Επίσης, το νομοσχέδιο για την περικοπή μισθών και συντάξεων, η αιτιολογική του έκθεση, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η έκθεση Συνεπειών, τα πρακτικά του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οιτροποποιούμενες διατάξεις.

Το μεν πρώτο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη και το δεύτερο την επόμενη Τρίτη.
Στόχος είναι, όπως επισήμανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να αποτελούν νόμο του κράτους κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Το χρονοδιάγραμμα για το PSI
Επίσης, έως αύριο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει τις Ρήτρες Συλλογικής Δράσης (CACs) για την ανταλλαγή των ομολόγων και την Παρασκευή θα γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων.
Στις 9 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμμετοχή στη δημόσια προσφορά και θα εξετασθεί αν είναι ικανοποιητική και αν θα ενεργοποιηθούν τα CACs που θα έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αφορούν ποσοστό συμμετοχής των δύο τρίτων (66,6%).

Στις 12 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί η ανταλλαγή των ομολόγων.
Από iefimerida