Ένας τεράστιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά στη Γη τον Φεβρουάριο του 2013

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιοΟ αστεροειδής, η διάμετρος του οποίου μπορεί να φθάσει από 40 ως 90 μέτρα, το Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς θα περάσει δίπλα από τη Γη.
Λόγος γίνεται για τον αστεροειδή, που έχει λάβει το όνομα «2012 D-A14».To ουράνιο σώμα εντοπίστηκε στις 23 Φεβρουαρίου από τους αστρονόμους του αστεροσκοπείου La Sagra στην ισπανική επαρχία της Γρανάδα.
Η ανάλυση της τροχιάς έδειξε ότι στις 15 Φεβρουαρίου του 2013 στις 23:25 ώρα Μόσχας ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση μόλις 27 χιλιάδων χιλιομέτρων από τη Γη, πράγμα, που είναι σημαντικά χαμηλότερα από την τροχιά, που χρησιμοποιούν οι γεωστατικοί δορυφόροι.
Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρή απειλή σύγκρουσης του αστεροειδή με την επιφάνεια της Γης.

Οίκος Μοοdy's: Η χρεοκοπία προ των πυλών παρά το κούρεμα !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιοΗ συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και το «κούρεμα» του χρέους δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία. Και σε αυτή την περίπτωση, φυσικά, μέσω του αγγλικού δικαίου που αποδέχθηκε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ, θα ξεκινήσουν οι κατασχέσεις της κρατικής περιουσίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της «αναγκαστικής ανταλλαγής» (distressed exchange), όπως χαρακτηρίζει το PSI, τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
Όλα αυτά στην εβδομαδιαία έκθεση του Weekly Credit Outlook του συνητρητικού οίκου Moody’s.
Παράλληλα, εκτιμά ότι οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών ίσως ξεπεράσουν τα 40 δισ. ευρώ, ενώ επισημαίνει ότι η κερδοφορία τους θα παραμείνει υπό πίεση για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Σημειώνεται ότι μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch την περασμένη εβδομάδα, κατά 3 βαθμίδες σε «C», ανάλογες κινήσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες τόσο από την Moody’s όσο και από την Standard & Poor’s. To ερώτημα είναι αν θα πάμε σε επιλεκτική ή σε ολική χρεοκοπία με την ενεργοποίηση των CDS…