Παπανδρέου -Σαμαράς : Τα ίδια σκατά είναι και οι δυό τους ...

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Αν ο πρωθυπουργός της ντροπής κατέχει την παγκόσμια πρώτη, του «ηγέτη» που κατάφερε να χρεοκοπήσει από τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε στα χέρια του τα ινία της χώρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ξεπέρασε σ αυτόν τον ιδιότυπο ανταγωνισμό.
 γράφει ο Reporto
Ο κ. Σαμαράς κατάφερε να χρεοκοπήσει πολιτικά, πριν καλά – καλά προλάβει να δει στα χέρια του τη χαρά της κυβερνητικής εξουσίας.
Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα του αίσχους που ανέλαβε εργολαβικά τη «σωτηρία» σου.
Και αυτή είναι η πεμπτουσία της υποκρισίας και της πιο άθλιας πολιτικής συναλλαγής.
Κατάλαβες λοιπόν τι έγινε σήμερα???
1. Ενώ θα έπρεπε να παραμείνεις πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με τρόπο περίτεχνο φρόντισαν να σε κρατήσουν σε πολιτική καραντίνα.

2. Ενώ θα έπρεπε να είσαι στο δρόμο εγγυητής και καταλύτης των δρομολογούμενων αλλαγών, φρόντισαν νε σε κρατήσουν όμηρο στο σπίτι σου μιας κακοστημένης τηλεοπτικής σκηνοθεσίας.

3. Την ίδια στιγμή, το τραγικό πρόσωπο της συμπολιτευτικής ομοιογένειας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αποκαλύπτεται με τρόπο δραματικό και τα τελευταία προσχήματα εγκαταλείπονται.

4. Ο δοσίλογος πρωθυπουργός διαπρέπει γι ακόμη μια φορά στην πολιτική εξαπάτηση και αντί να αποχωρήσει πειθαναγκασμένος από τη λαϊκή οργή και την πολιτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταχειροκροτείται από την κοινοβουλευτική του ομάδα και ανανεώνει με ψήφο εμπιστοσύνης την παρουσία του στο πολιτικό σκηνικό...
5. Αντί να είναι αυτή τη στιγμή ήδη υπόδικος για τα πολιτικά του εγκλήματα, εξασφάλισε την πολιτική στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας και την πολυπόθητη ευρεία συναίνεση για να προχωρήσει το άθλιο σχέδιο της εθνικής υποταγής.
6. Αντί να έχει τεθεί ήδη υπό περιορισμό, συνεχίζει όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και να μοστράρει τη θλιβερή μούρη του στο κοινοβούλιο ως «σωτήρας» του Έθνους».

Τώρα τι έχεις να πεις κύριε Σαμαρά για την υποτιθέμενη αντιμνημονική σου υποκρισία??? Οι μάσκες έπεσαν. Και ο πρωθυπουργός της ντροπής εξασφάλισε και τη δική σου συναίνεση στο σχέδιο κατακερματισμού της χώρας.
Δεν είναι βέβαιο ότι ο κόσμος που σε ακολουθεί και που θεώρησε ότι μπορούσε να ελπίζει σε σένα, θα αντιληφθεί εν μια νυκτί τη μεγάλη πολιτική παγίδα που του έστησες και το μέγεθος της δικής σου πολιτικής απάτης.
Και φυσικά μετά από τη δική σου πολιτική συναίνεση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι πράσινοι αυστραλοπίθηκοι θα τηρήσουν το λόγο τους και θα καταψηφίσουν τον πρωθυπουργό της ντροπής.
Σεις όμως είστε και οι δύο βέβαιοι για το λόγο που δε θέλατε το λαό στο πεζοδρόμιο να αγωνίζεται, και προτιμούσατε να εναποθέσει τις ελπίδες του στους επίδοξους μεσσίες που εμπορεύονται αδίστακτα την ελπίδα του.
Οφείλετε όμως να είστε και βέβαιοι ότι αυτό το λαό που μισείτε θανάσιμα θα τον βρείτε και πάλι στο πεζοδρόμιο να αγωνίζεται και να διεκδικεί την αξιοπρέπειά του.

Το ψέμα και των δυο σας θα έχει κοντά ποδάρια.
Η πολιτική εκτροπή που επιχειρείτε σήμερα στο όνομα μιας δήθεν εθνικής σωτηρίας, δε θα αλώσει τις εξεγερμένες ψυχές.
Προδώσατε… Ξεπουλήσατε… Εξαπατήσατε… Και αφού χρεοκοπήσατε και οι δύο εν μια νυκτί, φουλάρετε τις μηχανές για το καθολικό ξεπούλημα της χώρας.
Να θυμάστε λοιπόν ότι μετά και από αυτή τη διακομματική εξαπάτηση, η μέρα της επόμενης σύγκρουσης δε θ αργήσει να ξημερώσει και τότε θα έρθετε και οι δυο συνεταίροι στην πολιτική εξαπάτηση, αντιμέτωποι με έναν ανεπανάληπτο εφιάλτη.

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Τι Πλαστήρας τι Παπάγος ή αλλιώς τι Παπαδόπουλος τι Βενιζέλος !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο
Χαρείτε το βίντεο
========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Τι λέει ρε ο ανισόρροπος ! Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


 
  Απείλησε λέει με δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ! Και γιατί πήγατε στις Κάννες ρε λαμόγια ; Γιατί μας διασύρατε στην υφήλιο ; Πόσα δις έχασε ο κόσμος από την μαλακία σου αυτή .

Τελευταία νέα τον θέλουν να δηλώνει πως δεν παραιτείτε ... και πως θα πάμε για εκλογές τον άλλο μήνα .
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον δείχνουν την έξοδο και αυτός ο μαλάκας νομίζει πως είναι ο Ανδρέας  και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης !

Ένας εισαγγελέας να διατάξει την σύλληψή του ή ένας ψυχίατρος να τον κλείσει σε ψυχιατρείο ρεεε !

 ========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Η ανικανότητα και η φαιδρότητα έχουν πλέον πρόσωπο : Γεώργιος Α. Παπανδρέου

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Tέτοιος εξευτελισμός της Ελλάδας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν: Σε μια αξιοθρήνητη μεταμεσονύκτια εμφάνιση, ένας μαστιγωμένος και καταρρακωμένος Γιώργος Παπανδρέου, μετά την σύνοδο των G20, το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει ήταν ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει το δημοψήφισμα για τις 4 Δεκεμβρίου κατόπιν σχετικής εντολής των Μέρκελ-Σαρκοζί.
Μάλλον το ερώτημα θα είναι "Ναι ή όχι στο ευρώ", το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό, δε νομομιμοποιεί κατ'ουδένα τρόπο την κυβέρνηση τυχόν θέτικό αποτέλεσμα (που είναι και το σφόδρα πιθανό, αν είναι αυτό το ερώτημα) και γενικά θα έχει προκαλέσει μία άνευ προηγούμενου αναστάτωση χωρίς κανένα λόγο και αιτία, αφού οι πολίτες θα ξαναγυρίσουν στα χαρακώματα του αγώνα για επιβίωσή τους χωρίς να θεωρούν ότι του έδωσαν "πράσινο φως" για να εφαρμόσει αυτά που θέλει.
Πάντως να σημειώσουμε ότι ήδη ακούγονται πολλά για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις διεθνείς αγορές χρήματος και παραγώγων που έχουν γίνει παγκοσμίως από κάποιους οι οποίοι ... μυστηριωδώς γνώριζαν την πρόθεση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει δημοψήφισμα και τώρα έχουν θησαυρίσει!
Έτσι λοιπόν ο Γ.Παπανδρέου δήλώσε ότι "Οι αποφάσεις της ΕΕ έχουν ευθύνες.  Λόγω αμφισβήτησης θεώρησα  σημαντικό ο ελληνικός λαός να  πάρει  τις αποφάσεις. Θα διοργανώσουμε το δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα και θα ενημερώσω τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός και θα πάρει τις σωστές αποφάσεις.
Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θέλει να είμαστε ισχυρός εταίρος στο ευρώ και την Ευρώπη και αυτό διακυβεύεται. Μια θετική απόφαση του ελληνικού λαού είναι θετική απόφαση για την Ευρώπη. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι σοφός και ικανός να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το καλό της χώρας. 
Ενημέρωσα τους εταίρους ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε το δημοψήφισμα πιθανώς στις 4 Δεκεμβρίου.Πολλοί αμφισβητούν τις σημαντικές αποφάσεις και θεωρώ σωστό να τις λάβει ο ελληνικός λαός.  Οι σημαντικές αποφάσεις έχουν και ευθύνες και αυτές οι ευθύνες θα αλλάξουν το μέλλον της χώρας".
Οι Μέρκελ-Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου έδειξαν ότι εφ'εξής σκοπεύουν να αναλάβουν απ'ευθείας την διακυβέρνηση της χώρας καθώς θεωρούν ότι ο Γ.Παπανδρέου, ούτε καν ... διεκπεραιωτική δουλειά δεν μπορεί να κάνει.
Για αυτό το λόγο Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ξεκάθαρα πως είναι δικαίωμα των Ελλήνων να κάνουν δημοψήφισμα, αλλά ξεκαθάρισαν πως αυτό το δημοψήφισμα μπορεί να απαντάει μόνο σε ένα ερώτημα: Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη, δείχνοντας έτσι πως ακόμα και η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι ένα ορατό ενδεχόμενο.
Και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Ελλάδα δεν θα βοηθηθεί οικονομικά, δηλαδή δεν θα πάρει την έκτη δόση εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και για το λόγο αυτό δήλωσαν πως πρέπει να γίνει γρήγορα η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος όπου θα αποταμιευτούν τα χρήματα εάν φυσικά οι Έλληνες πουν ναι στην παραμονή τους στο ευρώ.
Αν δεν ήταν τόσο αξιολύπητη και τραγική η συμπεριφορά και η εμφάνιση του Γ.Παπανδρέου, θα μπορούσαμε να πούμε "Να κοιτάνε τα του οίκου τους" και "Καλύτερα πεινασμένοι παρά ταπεινωμένοι", όπως είχε δηλώσει και ο Γ.Καρατζαφέρης, αλλά τώρα τους δικαιολογούμε: Με τέτοια εμφάνιση Έλληνα πρωθυπουργού, τέτοια θα πουν.
Επίσης για το δημοψήφισμα Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ξεκάθαρα πως η απόφαση για δημοψήφισμα ήταν μονομερής και κανείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ενήμερος. Μάλιστα, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για αυτό το συμβάν και σημείωσε πως από τότε άλλαξε το ψυχολογικό πλαίσιο και πλέον οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.
Πάντως, λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του από τις Κάννες ξεκαθάρισε πως το πιθανότερο είναι το δημοψήφισμα (χωρίς να αναφερθεί στο ερώτημα) θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου.
Μετά τη συνάντηση η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι πρώτη φορά έχει δει την Ευρώπη τόσο αποφασισμένη για οριστική λύση, ενώ επιβεβαίωσε και εκείνη πως η Ελλάδα προς το παρόν δεν μπορεί να λάβει την έκτη δόση εάν δεν γίνει πρώτα το δημοψήφισμα. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό περί τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει συνεδρίαση των αξιωματούχων του ΔΝΤ για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την έκτη δόση.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, αυτή την απόφαση μετέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πριν την άφιξή του στις Κάννες.
Μία δεύτερη μίνι σύνοδος στην οποία θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους ηγέτες της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της G20 στις Κάνες, ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου προέδρου.
«Χωρίς τη συμφωνία της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ οι συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες θα γίνουν πολύ πιο επώδυνες, κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Οι συνέπειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν», υπογράμμισε ο Μπαρόζο.
Όπως μετέδωσε και το Dow Jones η Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Γερμανία χαιρετίζει μια συνετή συμπεριφορά από την Ελλάδα, δήλωση που σημαίνει πλήρες άδειασμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και δημοσίως πλέον για την απόφασή του για το δημοψήφισμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Αποβάλλετε τα βαρέα μέταλλα απ΄τον οργανισμό σας (που λαβατε από τροφές και αεροψεκασμούς)

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Αποτοξίνωση, Προστασία, Θωράκιση, Ενδυνάμωση.

Οι τυρόπιτες, οι μουσακάδες, τα μακαρόνια, είναι νόστιμα και μες την διατροφή μας, όμως πρόκειται για επεξεργασμένες τροφές, βρασμένες, απογυμνωμένες από σημαντικά θρεπτικά συστατικά.
Βάζοντας μια σαλάτα στο τραπέζι και πίνοντας έναν χυμό πορτοκάλι το πρωί δεν καταφέρνουμε και πολλά πράγματα!  Βάζοντας ελαιόλαδο παντού, δεν σημαίνει ότι παίρνουμε τα οφέλη που έχει να μας δώσει, αν αυτό δεν έχει εξαχθεί απ΄τον καρπό υπό  συγκεκριμένες συνθήκες.
Η διατροφή μας, δυστυχώς εισάγει περισσότερα «σκουπίδια» στον οργανισμό μας, απ’ότι αυτός αντέχει να αποβάλλει, με αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό μας, και να είμαστε επιρρεπείς σε κάθε μικρόβιο ή ιό που κυκλοφορεί.
Στο προηγούμενο μέρος, παρουσιάσαμε ένα φυσικό φαρμακείο, για επείγουσες περιπτώσεις, όπου χρειαζόταν να ενεργήσουμε αμέσως για μια πληγούλα, έναν ερεθισμό, μια ίωση.
Σε αυτό, το δεύτερο μέρος, θα παρουσιάσουμε κάποια σημαντικά όπλα από τα τόσα που μας  χάρισε τη φύση και τα οποία, με συστηματική χρήση, θα καθαρίσουν τον οργανισμό μας σιγά σιγά, θα τον δυναμώσουν και θα μας δώσουν ευεξία και θετική σκέψη, θωράκιση στους εξωτερικούς παθογόνους οργανισμούς. Φυσικές πηγές που προστατεύουν, μειώνουν τα κρούσματα ιώσεων και διαφόρων άλλων προβλημάτων, αναδομούν, αναπλάθουν, χαρίζουν υγεία και δύναμη.

Chlorella

Ο καλύτερος τρόπος να αποτοξινωθεί μια γυναίκα είναι κατά την διάρκεια που κυοφορεί.
Στην πραγματικότητα το μωρό απορροφά σαν σφουγγάρι όλα τα βαρέα μέταλλα του οργανισμού της. Μόλυβδος, υδράργυρος και τόσα άλλα, που ανακυκλώνονται στον οργανισμό μας ενισχυμένα από τα φυτοφάρμακα,  καυσαέριο, μερικά εμβόλια και χίλιους δυο άλλους τρόπους.
Τα βαρέα μέταλλα θεωρούνται υπεύθυνα για πολλά «κακά» της εποχής μας.
Ο μόλυβδος  ας πούμε θεωρείται από αρκετούς, μια από τις αιτίες  του συνδρόμου  της Διάσπασης Ελλειμματικής προσοχής! Η σκλήρυνση  κατά πλάκας, οι χρόνιοι πονοκέφαλοι,  το αλζχάιμερ, όλα θεωρούνται πιθανές παρενέργειες της απορρόφησης βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό. Τα βαρέα μέταλλα μεταβάλλουν τα λίπη  σε πολυακόρεστα
Πότε:
Αποβολή βαρέων μέταλλων, αποτοξίνωση των κυττάρων μετά από πολύ βλαβερές τροφές, μεθύσι (ενήλικες), τοξίνες, κλπ
Τα (-)
 • Πρέπει να παίρνετε αυξανόμενα μεγάλες ποσότητες για μεγάλο διάστημα και δεν είναι εύκολο να βρεθεί σε μορφή σκόνης. Είναι μαγνήτης βαρέων μετάλλων, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην παρασκευή της. Προσοχή σε όσους έχουν χαμηλό Ph γιατί η κλορέλα εντείνει το φαινόμενο όξυνσης με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες βασικών αλάτων από τον οργανισμό. Η λύση είναι να αγοράσουμε μείγμα κλορέλας και σπιρουλίνας, γιατί η δεύτερη έχει μεν λιγότερες πρωτεΐνες, αλλά φέρνει περισσότερα ιχνοστοιχεία και άλατα στον οργανισμό.
Τα (+)
 • Είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πλήρους αποτοξίνωσης του οργανισμού.
 • Ανακαλύφθηκε τυχαία ότι αποτελούσε πηγή μακροζωίας σε μια μελέτη που έγινε στους κατοίκους της Χιροσίμα. Βοηθάει το έντερο, αναδομεί την κυτταρική δομή του, ανανεώνει  την χλωρίδα, και απορροφά τα δηλητήρια. Βοηθάει τον εγκέφαλο και το συκώτι οξυγονώνοντας τα, βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας. Ηρεμεί και βοηθάει στην ανάπτυξη, διεγείρει την παραγωγή ενζύμων και τον μεταβολισμό. Τα ψάρια διαθέτουν υδράργυρο. Εαν προσθέσουμε δύο κουταλάκια κλορέλας στο τέλος της βράσης/ ψησίματος, βοηθάμε  στη μη απορρόφηση του υδραργύρου από τον οργανισμό.   Αυξάνει  την άμυνα του οργανισμού και βοηθά στην ανάπτυξη των παιδιών.
Άλλες τροφές που βοηθούν στην αποβολή βαρέων μετάλλων: Σκόρδο και  κρεμμύδι, ωμό αυγό. ( πρέπει να είναι βιολογικό αφού η κότα, σαν «μάνα» αποβάλλει κι αυτή με τη σειρά της ό,τι καλό ή κακό καταναλώνει στο αυγό της.) Για αναπλήρωση των «καλών λιπών» καλό είναι να καταναλώνουμε evening primrose ( το έλαιο αυτό βοηθάει επίσης πάρα πολύ σε προβλήματα επίπονης περιόδου, διακοπής περιόδου και άλλα γυναικολογικά). και ωμούς ξηρούς καρπούς όπως κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο, φουντούκια και άλλα.

Ξυλιτόλη

Για μεγάλο διάστημα είχαμε το μέλι, μετά την μαύρη ζάχαρη, μετά την φρουκτόζη… Εμείς οι ενήλικες είχαμε και τα υποκατάστατα, για την γραμμή μας, την υγεία μας, 
Οτιδήποτε εκτός από ζάχαρη. Ζάχαρη που υπήρχε παντού, από τις οδοντόπαστες και το ψωμί του τοστ, ως τους χυμούς και τα σνακ!
Η ξυλιτόλη είναι ένα είδος «ζάχαρης» από ξύλο σημύδας ή μούρων με την διαφορά ότι ως χημική συσταση έχει μόνο 5 άτομα άνθρακα, αντιθέτως με τα 6 της φρουκτόζης, σορβιτόλης, γλυκόζης.
Αυτό σημαίνει ότι τα βακτηρίδια του στόματος δεν μπορούν να την «καταναλώσουν» και έτσι καταπολεμάται η τερηδόνα, αφού το σάλιο μπορεί ανενόχλητο να κάνει αυτό για το όποιο φτιάχτηκε. Να προστατεύει, να καθαρίζει και να ενισχύει το σμάλτο των δοντιών.
Η κατανάλωση ζάχαρης κάνει το δόντι πορώδες αφού το ph του στόματος επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα μετά από μίση ώρα.
Η ξυλιτόλη καταπολεμά την παραγωγή οξέων, μειώνει την πλάκα και βοηθά το σάλιο να συγκεντρώσει τα στοιχεία που του χρειάζονται για να επιδιορθώσει το σμάλτο.
Πότε: Σε κάθε τροφή που θέλει ζάχαρη
Τα (-)
 • Στην Ελλάδα την βρίσκουμε μόνο σε ατομικά φακελάκια για τον καφέ, και σε πολύ λίγα μαγαζιά βιολογικών τροφών (αν πάτε στο εξωτερικό, αγοράστε 2-3 κιλά να έχετε). Σημείωση: Είναι δηλητηριώδης για τους σκύλους.
Τα (+)
 • Βοηθάει στην καταπολέμηση βακτηριδίων (μερικοί κάνουν ρινικές πλύσεις σε περίοδο συναχιού με εκπληκτικά αποτελέσματα), βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Δυναμώνει το αμυντικό σύστημα και εμποδίζει βακτηρίδια όπως τον στρεπτόκοκκο να «γαντζωθούν» στον οργανισμό.

Ηλιέλαιο(*), Λινέλαιο(*), Πορτογαλικό στρείδι

Υπάρχει μια αρχαία μέθοδος αποτοξίνωσης, η οποία δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά, μιας και που  θέλει κάποια προσοχή στην μη κατάποση του λαδιού που έχουμε στο στόμα ( το οποίο γεμίζει τοξίνες). Μια κουταλιά του καφέ για αρχή με λίγο ηλιέλαιο ψυχρής πίεσης, πλύσεις τους στόματος (μπρος, πίσω) για περίπου 3 λεπτά αρχικά, 5 αργότερα, μέχρι και δέκα όταν δυναμώσουν οι μύες της σιαγώνας μας. Με τον καιρό και με προσεγμένη διατροφή, η μέθοδος αυτή αποτοξινώνει όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας, δυναμώνει τα ούλα, τα δόντια, προστατεύει από ιώσεις.  Πρέπει να φτύσουμε με προσοχή και να πλύνουμε πολύ καλά τα δόντια μας μετά.
 
(*) Πάντα βιολογικά, και ψυχρής πίεσης.
Πότε: Σε  διάρκεια 4 μηνών τουλάχιστον, πρωί ή/και βράδυ σε συνδυασμό με προσεγμένη διατροφή Τα (+)
 • Ανέξοδο, εύκολο και ευχάριστο, μόλις μας γίνει ρουτίνα.
 • Βοηθάει στο να κόψουμε το κάπνισμα.
Τα (-)
 • Δεν μπορούν να το κάνουν πολύ μικρά παιδιά.
 

Pop Στρείδια. (σκόνη ή χάπια)

Το πορτογαλικό στρείδι αποφέρει στον οργανισμό όλα τα μέταλλα και τα σπάνια μεταλλοειδή που περιέχει η θάλασσα. Είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά, τους έφηβους και τους ηλικιωμένους, διότι είναι περίοδοι της ζωής που χρειάζονται πολλά αμινοξέα, άλατα και ασβέστιο, φωσφόρο και βιταμίνες. Ανοίγει την όρεξη, αυξάνει την ενέργεια, δυναμώνει τα κόκκαλα, βοηθάει με την αναιμία και τα νευρικά προβλήματα. Σίδηρος, Κάλιο, Μαγνήσιο, Νάτριο, βρόμιο, χαλκός, κοβάλτιο, ιώδιο, ψευδάργυρος.
Πότε; Μετά από κάποια αρρώστια, στην ανάρρωση, ή όταν θέλουμε να δυναμώσουμε τον οργανισμό μας.
Τα (-)
Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, παραγγέλνονται μέσω Ιντερνετ.

Το λινέλαιο

Το λινέλαιο, έχει 56% περιεκτικότητα σε Ω3, και 16% se Ω6. Τα λιπαρά οξέα, χρειάζονται μια ένωση με ειδική πρωτεΐνη (όπως αυτή που βρίσκεται στο cottage  τυρί). Ο λιναρόσπορος περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες B1, B2, C, E και καροτίνη. σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο. Περιέχει λιγνίνη η οποία έχει αντιμικροβιακή  και αντιβακτηριδιακή δράση. 
Έρευνες έδειξαν ότι παιδιά που έτρωγαν μια κουταλιά λινελαίου με γιαούρτι κάθε πρωί είχαν λιγότερα και πιο ήπια κρούσματα αναπνευστικών προβλημάτων μέσα στην σχολική χρονιά. Μια κουταλιά λινέλαιο στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό, παρέχουν τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού..
Κόβει την όρεξη για τα ανθυγιεινά λίπη. Βοηθάει στην καταπολέμηση του πάχους. Καθαρίζει το βασικότερο σημείο «ανταλλαγής» θρεπτικών στοιχείων, την βάση της υγείας μας, το έντερο. Πότε: Κάθε μέρα αν θέλουμε.
Τα (+)
 • Θρέφει τον εγκέφαλο, προστατεύει τον οργανισμό.
 • Οι σπόροι στο γιαούρτι είναι πιο θρεπτικοί από το λάδι, όμως πρέπει να αλεστούν. Αν ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα τέτοιο πρωινό (γιαούρτι και λινέλαιο ή λιναρόσποροι αλεσμένοι και δημητριακά) φτιάχνετε την διάθεσή σας αλλά και βοηθάτε το μυαλό να «πάρει μπρος». ‘Ο,τι καλύτερο για το σχολείο.
 • Οι καφέ σπόροι χρησιμοποιούνται σαν λύση κατά της δυσκοιλιότητας (τα μουσκεύουμε σε νερό αποβραδίς και πίνουμε το πρωί τους σπόρους που κόλλησαν σαν ζελές. Μια πραγματική σκούπα στο έντερο!).
Τα (-)
 • Το λάδι χαλάει πάρα πολύ εύκολα και είναι ιδιαίτερα τοξικό. Αν ανοίξετε μπουκάλι και πικρίζει ή /και μυρίζει άσχημα, πετάξτε το αμέσως.

Σε μια ρώγα από σταφύλι

Το σταφύλι
Βάσει των παρακάτω πληροφοριών, ενσωματώστε το σταφύλι στη δίαιτα του παιδιού σας, και μάθετέ του να το τρώει το πρωί, με άδειο στομάχι, είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος της υγείας του.
Υπάρχει ένα βιβλίο, η σταφυλοθεραπεία,η οποία εξηγεί πως το σταφύλι αιχμαλωτίζει τον ήλιο στις ρώγες του, πώς καθαρίζει το αίμα, το σώμα από κάθε τοξίνη, πώς τα ζάχαρα του μας βοηθούν στο να μην πεινάμε. Επίσης ότι οι λευκωματούχες ουσίες του σταφυλιού χρησιμοποιούνται στην ανάπλαση των φθαρμένων ιστών. Τίποτα δεν χτίζει μύες όπως το σταφύλι! Το νευρικό σύστημα ξεκουράζεται. Με παρατεταμένη αποτοξίνωση εξαφανίζονται σπυριά, εκζέματα, διαλύονται οι κρύσταλλοι και τα άλατα στον οργανισμό.
Κάθε Σεπτέμβρη, αν αντέχετε, εσείς οι ενήλικες,  κάντε αυτήν-δύσκολη, είναι αλήθεια- αποτοξίνωση. Ξεκινήστε 2 μέρες πριν εξαλείφοντας κρέατα και πρωτεΐνες, ψωμιά και ότι άλλο, τρώγοντας σαλάτες και λαχανικά, σε όσο πιο φυσική μορφή γίνεται ώστε να προετοιμάσετε το σώμα σας.
Φάτε μια μικρή ποσότητα σταφυλιού, και αργότερα λίγη ακόμα. Μόνο σταφύλια. Κάντε το για μια μέρα, δύο, όσες αντέξετε. Όταν αποφασίσετε ότι «φτάνει»,  ξαναρχίστε να βάζετε τροφές, αρχίζοντας με σαλάτες και μετά λαχανικά.
Πότε: Σεπτέμβρη, όταν θέλετε να αποτοξινωθείτε εις βάθος.
Τα (-)
 • Είναι δύσκολο και θέλει αποφασιστικότητα, όμως αξίζει τον κόπο, χαρίζετε χρόνια στον εαυτό σας αν καταφέρετε να το κάνετε κάθε χρόνο. Πρέπει τα σταφύλια να έχουν ωριμάσει στον ήλιο ( και όχι σε κάσες) και να είναι βιολογικά. Μπορεί να υπάρξει διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Στην αρχή νιώθουμε κόπωση λόγω του ότι το σώμα μας έχει μπει σε μια διαδικασία αυτοκαθαρισμού.
Τα (+)
 • Το σώμα πλουτίζει σε αλκαλικότητα, την βάση της ανοσίας, αποτοξινώνονται νεφρά, συκώτι, και καθαρίζονται τα έντερα (από τις φλούδες και τα κουκούτσια). Τονώνεται το νευρικό σύστημα, αναπλάθεται ο μυϊκός ιστός.
Το άρθρο αυτό έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Δεν αναπληρώνει την γνώμη του θεράποντα ιατρού σας. Για οποιαδήποτε ιατρική, θεραπευτική ή/ και προληπτική χρήση, συζητήστε μαζί του.
πηγή


 Επίσης η αποτοξίνωση από το μόλυβδο θα μπορούσε να λειτουργεί όπως η αιμοκάθαρση.

Σεούλ:
Μια πρωτότυπη μέθοδος που βασίζεται σε μικροσκοπικούς μαγνήτες για την απομάκρυνση του μολύβδου και άλλων βαρέων μετάλλων από το αίμα παρουσιάστηκε από ερευνητές στη Νότιο Κορέα
«Η αποτοξίνωση [από το μόλυβδο] θα μπορούσε θεωρητικά να λειτουργεί όπως η αιμοδιάλυση: το αίμα εκτρέπεται έξω από το σώμα και εισάγεται σε έναν ειδικό θάλαμο που περιέχει τα βιοσυμβατά μαγνητικά σωματίδια» εξηγούν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.
Τα μαγνητικά σωματίδια πάνω στα οποία έχουν κολλήσει τα ιόντα μολύβδου απομακρύνονται στη συνέχεια με τη χρήση μαγνητικών πεδίων, οπότε το καθαρό πλέον αίμα μπορεί να επιστραφεί στην κυκλοφορία του ασθενούς.
Όπως αναφέρει το Reuters, η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Ζονγκ Χουα Γιούνγκ του Εθνικού Πανεπιστημίου Γκιεονγκσάνγκ, κατάφερε να απομακρύνει το 96% των ιόντων μολύβδου από δείγματα αίματος.
Η νέα μέθοδος αποτοξίνωσης, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοκιμαστεί στον άνθρωπο. δημοσιεύεται στην κορυφαία γερμανική επιθεώρηση Χημείας Angewandte Chemie International Edition.
Ο μόλυβδος, ένα τοξικό βαρύ μέταλλο, προκαλεί σοβαρές βλάβες του νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα στα παιδιά, καθώς και βλάβες στα κύτταρα του αίματος.
Δεδομένου ότι ο μόλυβδος δύσκολα αποβάλλεται από τον οργανισμό, οι βλάβες αυτές είναι συσσωρευτικές και εμφανίζονται συνήθως έπειτα από μακροχρόνια έκθεση σε χαμηλά επίπεδα του μετάλλου.
Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν στον μόλυβδο είναι επαγγελματίες που εργάζονται στην παραγωγή μπαταριών, χρωμάτων και μεταλλικών εξαρτημάτων, μεταξύ άλλων προϊόντων.
Τα παιδιά, επίσης, κινδυνεύουν από την κατάποση μολυσμένου χώματος ή μολυβδούχων χρωμάτων.

in.gr

πηγή
========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .