Η καταγωγή των "ηγετών μας" (sic!) και ποιοι ήταν οι "μέντορές" τους !

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014Ο κ. Χατζάρας κάνει αναφορά στην συγκλονιστική έρευνα που έγινε για την καταγωγή της οικογένειας Μητσοτάκη... Όταν πήγαν σε συμβολαιογράφο στην Μονεμβασιά είπε ο συμβολαιογράφος σε ένα μέλος της οικογένειας: Εδω δεν σε ξέρουν Μητσοτάκη... Σε ξέρουν Μωρίς!!!!Το Μωρίς είναι υποκατάστατο του Μωϋσής!!

πηγή βίντεο

Για την καταγωγή των Μητσοτάκηδων...

Η Εφιαλτική οικογένεια Μητσο-τάκη είναι διαρκώς υπο διωγμό. Από τους Τούρκους τους Γερμανούς και τους Έλληνες. Καταδιωκόμενη από τους Τούρκους όπως λέει o βιογράφος τους, έφθασαν στην ελεύθερη Ελλάδα.

«Ο Κωστής (ΓΕΡΟΚΩΣΤΗΣ) Μητσοτάκης γεννήθηκε στη Μονεμβασιά της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς από γονείς πρόσφυγες της αποτυχημένης Κρητικής εξέγερσης του 1841. Κατά τον Νικ. Β. Τωμαδάκη, καταγόταν από τη σημαντικότατη οικογένεια των Ανδρεαδάκηδων από το Χορδάκι του Ακρωτηρίου, οι οποίοι κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το επώνυμό τους. Ένας κλάδος της οικογένειας αυτής πήρε το όνομα Μητσοτάκη. Ο αδελφός του Νικόλαος τον έλεγε «ορφανό» γιατί γεννήθηκε αφού πέθανε ο πατέρας του, του οποίου πήρε και το όνομα».
Ο αδελφός Νικόλαος, είναι ο Μωρίς που υπογράφει το προικοσύμφωνο του 1864 μαζί με τον φοιτητή Κωστή.

Για ποιο λόγο άλλαξαν το επίθετο τους από Ανδρεαδάκης σε Μητσοτάκης, αφού ήταν ήδη στην ελεύθερη Λακωνία-Μάνη είναι μια προφανέστατη αντίφαση .
Τι θα τους έκαναν οι Οθωμανοί(που δεν υπήρχαν) στην Μονεμβασιά ;
Και γιατί τα «Μητσοτακέικα σπίτια» στην Μονεμβασιά είναι μαζί με τα «εβραϊκά σπίτια»; Τυχαίο;

Για τον Μωρίς-Νικόλαο δεν μας λένε αν γεννήθηκε στην Κρήτη ή στην Μονεμβασιά.

Πάντως, το Μωρίς είναι υποκατάστατο του Μωυσής για τους Εβραίους. ...

Π. Χ. Μωρίς Γκανής, Μωρίς Μπέζα, Μωρίς Χατζής , Μωρίς Κοφφινά,ς Μωρίς Μοντιάνο, Μωρίς Χιρς, Εβραίος τραπεζίτης στην Αυστρία ακόμα και Maurice Motamed (Μωυσής Μοχαμέντ) ένας Εβραίος βουλευτής στο Ιραν το 2000 και το 2004, και Maurice J 'Mose', (Μωυσης Μωυσής).

Επειδή λοιπόν ο Μωρίς Μητσοτάκης, δεν ήταν κομμωτής ή μοντελιστ το 1864,το όνομα υποδηλώνει την εβραϊκή καταγωγή της οικογένειας, που δεν ήρθε από την Κρήτη καταδιωκόμενη.

Και ο "Κωστής" με τη βοήθεια της συναγωγής αναβαπτισμένος και μετονομασμένος έκανε καριέρα Έλληνα πατριώτη στην Κρήτη.

Έτσι φυτεύονται οι βλαστοί της Συναγωγής.
 


Από το ΔΕΛΤΙΟ 11

===============================Για την καταγωγή των Σα-Ραγκούσηδων.

Μια κοπέλα από τις Κυκλάδες, που ζούσε στην Καλλίπολη του Πειραιά και πήγε στο «Αμέρικα»

Ένα πολύτιμο ντοκουμέντο από το αρχείο του Ellis islandΔιαβάζουμε

Όνομα: Βικτωρία (Victoria)
Επώνυμο : Σαραγκούση (Saragousi)
Εθνικότητα: Αγγλική/Εβραϊκή
Τελευταία διαμονή: Καλλίπολη, Ελλάς
Ημ. Αφίξεως: 8 Σεπ.1920
Ηλικία : 23 ετών
Πλοίο :ΠΑΤΡΙΣ
Λιμάνι Αναχώρησης:Πειραιεύς

Συμπέρασμα. Μόλις πάτησε στην Αμερική, έβγαλε την κουκούλα της Ελληνίδας και από Βίκυ Ραγκούση, έγινε Βικτωρία Σαραγκούση (Victoria Saragousi)
Στο Άουσβιτς έχουμε δύο Σαραγκούσση
JO1995p12379-12388 Saragoussi Allègre né le 2 février 1910 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)
JO1995p12379-12388 Saragoussi Bitty né en 1909 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)

ΥΓ.Γιαννάκη, η θεία από το Αμέρικα έστελνε ντόλαρς στον παππού;

Ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, πρώην Δήμαρχος Πάρου, είναι Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η Άννα ΡΑΓΚΟΥΣΗ-Νταλάρα, κατάγεται από τη Πάρο και εκτός από σύζυγος του Γιώργου Νταλάρα, είναι και βουλευτής 
Β’ περιφέρειας της Αθήνας, φυσικά του Τζέφρι ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που περιλαμβάνει άγνωστες πτυχές της οικογένειας Καραμανλή.Του εθνάρχη!!Θα καταλάβετε γιατί η χώρα πάει απο το κακό στο χειρότερο.Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί σε μια χώρα που διοικείται απο "περιούσιους" εκτός απο την πλήρη διάλυση και την υπονόμευση σε όλα τα επίπεδα;

================================
Καραμανλής ...

Γράφει ο L.V.F.
Οι απανταχού της Ευρώπης Εθνικοσιαλιστές υπήρξαν ανέκαθεν σαφείς: Πολιτική είναι η τέχνη του ανέφικτου.Αυτό, άλλωστε,  είναι αυταπόδεικτο: Την πολιτική τη χρειαζόμαστε, για να επιτευχθεί εκείνο που είναι ανέφικτο για εμάς, τα μεμονωμένα άτομα. Και τούτο, επειδή ό,τι είναι εφικτό το κατορθώνουμε και μόνοι μας. Ακριβώς εκείνο που δεν μπορούμε να κατορθώσουμε μόνοι μας το επιδιώκουμε μέσω της πολιτικής.

Raymond Aron
          Την -εμφανώς- ανόητη διατύπωση, πως πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, την είχε ξεφουρνίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πότε όμως; Όταν, αφού επιχείρησε να εγκαθιδρύσει, με τη βοήθεια του Στρατού, αυταρχικό καθεστώς στην Ελλάδα κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 και απέτυχε (επειδή κινήθηκε εναντίον του ο τότε βασιλιάς), έφυγε στο Παρίσι  και εκεί άρχισε εντατική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση. Δάσκαλός του ήταν ο Raymond Aron, ιουδαίος φυσικά (τι άλλο θα ήταν;) ο οποίος υπήρξε και δάσκαλος του Henry Kissinger. Την πιάσατε τώρα την αόρατη γραμμή μεταξύ Kissinger και Καραμανλή; 

          Εσείς πάντως, εκεί στην Ελλάδα, πρέπει να ξέρετε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν πολύ πιο καλός και στοργικός μαθητής από τον Kissinger. Μόλις ο Raymond Aron χρειάστηκε να μπει σ’ένα νοσοκομείο στο Παρίσι, ο Καραμανλής (ο εθνάρχης ντε!) κάθε μέρα στο πλευρό του! Στο κρεβάτι ο Aron, στο προσκέφαλό του ο θεμελιωτής της Δημοκρατίας μας! Και να κάτι ανθοδέσμες τόσο μεγάλες (μετά συγχωρήσεως), ένα μέτρο η κάθε μια! Πολλή στοργή σας λέω! Ακόμα έχουν να το λένε εδώ, στο Παρίσι, πόσο καλός και επιμελής μαθητής του Aron ήταν ο εθνάρχης σας!


          Θέλετε απόδειξη; Εν τω άμα και το θάμα: Γράφει βιβλία ο Kissinger, πήρε βραβείο Νόμπελ ο άνθρωπος, πήρε το μετάλλιο Διακεκριμένων Πράξεων (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και τι κατάφερε; Τίποτα! Σχεδόν όλοι τον βρίζουνε! Ενώ ο Καραμανλής ήρθε στην Ελλάδα, έχωσε στη φυλακή τους Στρατιωτικούς που τον είχαν καλέσει, νομιμοποίησε το Κ.Κ.Ε., έφερε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία, ξεπάτωσε τη Δεξιά, στο πι και φι ξεπούλησε την Κύπρο, διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και –το κυριότερο- ξεφούρνισε την απίθανη φόρμουλα «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» και όλοι τον πιστέψανε και τον πιστεύουνε. Και κανείς, μα απολύτως κανείς δεν αναρωτιέται: «Καλά, ρε άνθρωπε, εφόσον πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, τι τους χρειαζόμαστε τους πολιτικούς και τους πληρώνουμε χρυσούς; Γιατί δηλαδή να μην πετύχουμε το εφικτό μόνοι μας; Τι είμαστε εμείς; Παιδιά κατώτερου θεού;»

H επιστροφή του "εθνάρχη", Ιούλιος '74
Ε ναι, έτσι φαίνεται, αγαπητοί συνέλληνες : ότι όλοι εμείς είμαστε παιδιά κατώτερου θεού. Διότι δεν φτάνει που έχουμε καταπιεί την αρλούμπα της τέχνης του εφικτού, κάνουμε και παράπονα κιόλας. Στη Δημοκρατία πάντα ευνοούνται εκείνοι που ευπρεπώς αποκαλούνται «μετριότητες», ενώ στην καθομιλουμένη ονομάζονται απλώς «σκιτζήδες». Εκλέγει λοιπόν ο  Ελληνικός Λαός τους εν λόγω σκιτζήδες, οι οποίοι, μόλις πιάσουνε την καρέκλα, θέτουν σε εφαρμογή την καραμανλική αρχή για την «τέχνη του εφικτού». Τι είναι εφικτό σ’ένα σκιτζή; Η λούφα και διαρπαγή... τι άλλο θα ήταν; Λουφάξανε λοιπόν στην αρχή (τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί το ΝΑΤ το διαγουμίσανε ήδη από το 1982), μετά λεηλατήσανε την Ελλάδα και τώρα που δεν έχουν αφήσει ούτε κολυμπηθρόξυλο ζητάνε και τα ρέστα: Θυσίες στο όνομα της «εθνικής ενότητας» και βγαίνει ο καθένας από δαύτους στα κανάλια με πέντε κυανόλευκες σημαίες πίσω του και καμιά δεκαριά εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας γύρω-γύρω και ξεφουρνίζει διάφορα πατριωτικά, ψυχωφελή και εθνεγερτήρια. 
Εντάξει, ζητάνε να πληρώσετε σεις αυτά που φάγανε αυτοί. Τι άλλο θα κάνανε; Αυτό το καταλαβαίνω. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί παραπονιέστε: «Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», αυτό δεν λέτε; Ε, τι κάνανε οι άνθρωποι; Το εφικτό και μόνο το εφικτό και πάντα το εφικτό – δηλαδή ρεμούλα! Τι μου παραπονιέστε το λοιπόν;

πηγή

ΥΓ. : 2 σχόλια:
Ανώνυμος είπε:
Τι σύμπτωση! Να υπάρχει μια οικογένεια Μητσοτάκη στη Μονεμβασιά την ίδια περίοδο με τον Μωρίς Μητσοτάκη.
Για ποιο λόγο να αλλάξει το επίθετο της η οικογένεια; Σε μια ελεύθερη περιοχή;
Όλοι οι Κρητικοί μετανάστες εκεί διατήρησαν το επίθετο τους. Ακόμα και οι Ανδρεαδάκηδες...
Για ποιο λόγο να μεταναστεύσει κανείς από την Ελεύθερη Λακωνία όπου τα εδάφη που είχαν αφήσει πίσω τους οι Οθωμανοί έφταναν για όλους και να επιστρέψει στην Κρήτη;
Αφού τον κυνηγούσαν και κινδύνευε στην Κρήτη. Μια Κρήτη που ειδικά στα Χανιά είχε τουρκικό (και όχι μόνο) πληθυσμό μέχρι το 1923...
Είχε και άλλους πληθυσμούς μέχρι το '40!
Γιατί τον Κρητικό Αγωνιστή Χριστόφορο Αργυράκη που έπιασαν οι Τούρκοι μαζί με το Μητσοτάκη τον έφαγε το σκοτάδι της εξορίας στη Μ. Ασία και το Μητσοτάκη όχι;
Γιατί οι Τούρκοι όχι απλώς απελευθέρωσαν μόνο το Μητσοτάκη αλλά τον "άφησαν" να ξαναεπιστρέψει στην Κρήτη από την Κων/πολη και μάλιστα στα Χανιά;
Θα άφηνε ποτέ ο Σουλτάνος ελεύθερο τον Κολοκοτρώνη; Και θα τον άφηνε να επιστρέψει στην Τριπολιτσά;
Ποιες ήταν προξενικές αρχές της πόλης που πίεσαν και κατάφεραν να κάνουν το Σουλτάνο να τον απελευθερώσει;
Σύμπτωση το ότι θέλησε και κατάφερε να παντρευτεί την κόρη του ανερχόμενου πολιτικού Βενιζέλου;
Οι Τούρκοι φαίνεται πως ήταν πολύ αγαθιάρηδες...
Δεν υπονοώ κάτι, απλώς επισημαίνω κάποιες συμπτώσεις. Εξάλλου είναι γνωστή η τεράστια προσφορά της οικογένειας Μητσοτάκη στην Ελλάδα!
Προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος πως είναι γνήσιοι Έλληνες όπως ο Γιωργάκης!
ΥΓ: Και η Μαρίκα απο τη Μονεμβασιά είναι και λέγεται Γιαννούκου...
Ανώνυμος είπε:
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ
ΘΕΣΣΛΑΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ-ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.

ΗΡΘΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ.

ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ "ΚΥΡΙΑΚΟΣ",ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ,ΕΒΡΑΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΑ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΣ
ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΑ "ΚΥΡΙΑΚΟΣ" ΗΤΑΝ ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΞΑΔΕΡΦΗ, ΟΜΟΕΘΝΗ ΕΒΡΑΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΣ. Ο ΓΥΙΟΣ ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΗΣ
ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ.