Τι λέει ρε το γαϊδούρι !

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

sorras_1

«Υβρίδια, ζώα, καθάρματα» αποκάλεσε ο Αρτέμης Σώρρας τα άτομα με αναπηρία που «τολμούν» να διοργανώνουν Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που υπόσχεται να σώσει την Ελλάδα πληρώνοντας τα χρέη της, εκτός εαυτού, εμφανίστηκε να εξαπολύει έναν πρωτοφανή οχετό κατά των ατόμων με αναπηρία, με αφορμή τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων. «Τα υβρίδια, αυτά τα ζώα φτιάχνουν τον πλανήτη των αναπήρων. Τι δουλειά έχει ένας ανάπηρος να κάνει Παραολυμπιακούς» εμφανίζεται να λέει, ενώ διαχώρισε τους ανθρώπους σε «ανάπηρους» και «κανονικούς». Δείτε την δήλωσή του:

Το παιδί θαύμα του ΣΥΡΙΖΑ , το δικό τους παιδί , βεβαίως βεβαίως !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Το παιδί θαύμα του ΣΥΡΙΖΑ
Κάποιες «περίεργες» πτυχές περιλαμβάνει το βιογραφικό του συμβούλου του πρωθυπουργού, Ματθαίου Τσιμιτάκη, το όνομα του οποίου ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με αφορμή τις σχέσεις που φέρεται να έχει ο δημοσιογράφος με το ίδρυμα Σόρος. 

Το πιο περίεργο από αυτά είναι ότι, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο κ. Τσιμιτάκης την ώρα που δηλώνει -και είναι με τις ευλογίες της ΕΣΗΕΑ- κάτοχος μεταπτυχιακού, στερείται... πτυχίου.

Ίσως αναρωτηθεί κάποιος, μα πώς γίνεται ένα άτομο που δεν πήρε καν πτυχίο να κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο; Κι όμως γίνεται, ειδικά αν στο πλάι του βρίσκεται το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Η αίτηση για την υποτροφία

Ο κ. Τσιμιτάκης φιλοξένησε τον σημερινό πρωθυπουργό το 2015 στη διαδικτυακή συνέντευξη μέσω Twitter
Ο κ. Τσιμιτάκης φιλοξένησε τον σημερινό πρωθυπουργό το 2015 στη διαδικτυακή συνέντευξη μέσω Twitter
Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τα τέλη του 2010, όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος απευθύνεται στο ίδρυμα «Γεράσιμου Λύχνου», που αποτελεί ένα από τα κληροδοτήματα τα οποία λειτουργούν στην Ένωση υπό την εποπτεία του Yπουργείου Οικονομικών και της διεύθυνσης κληροδοτημάτων της Περιφέρειας, ζητώντας να λάβει υποτροφία -αναδρομικά- από βρετανικό πανεπιστήμιο. 

«Το ακαδημαϊκό έτος στο Κολέγιο του Goldsmiths» αναφέρει τότε στην επιστολή του, «είναι παράρτημα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου που φιλοξενεί το ευυπόληπτο ερευνητικό κέντρο Media, “Leverhulme”, στο οποίο και έχω γίνει δεκτός προκειμένου να πραγματοποιήσω μεταπτυχιακές σπουδές που ξεκινούν στις 27 Σεπτεμβρίου».

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση του zougla.gr, οι δημοσιογραφικές του σπουδές αφορούν στην ανθρωπολογία των Media στη σχολή «Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών» που υπάγεται σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Η προκήρυξη των υποτροφιών με διαδικασία fast track δημοσιεύεται στις 5 Ιανουαρίου 2011, γίνεται διαγωνισμός και ανακοινώνονται τα αποτελέσματα.

O ίδιος ζητεί, καθώς ήδη βρίσκεται στο Λονδίνο, να δώσει εξετάσεις εξ αποστάσεως. Γεγονός που επίσης είναι πρωτοφανές.

«Δεν πληροί τις προϋποθέσεις»

Με διαδοχικά έγγραφα όμως, το Yπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια του 2011 αρνείται να εγκρίνει την υποτροφία και επισημαίνει γκρίζες ζώνες και διαδικασίες που έρχονται σε αντίθεση με τις ισχύουσες διατάξεις για τα κληροδοτήματα και τις υποτροφίες.

Οι επισημάνσεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι αποκαλυπτικές...

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «οι υποψήφιοι για να λάβουν υποτροφία πλην των οριζομένων στην προκήρυξη προϋποθέσεων» πρέπει να πληρούν και προϋποθέσεις που ισχύουν γενικά στον νόμο, δηλαδή:

# Να έχουν απολυτήριο, πτυχίο Πανεπιστημίου ή πιστοποιητικό σπουδών με βαθμό τουλάχιστον «λίαν καλώς» (άρθρο 1 περίπτωση β΄ του κδ 18/23-8—1941)
# Να μην έχουν υπερβεί το 36ο έτος της ηλικίας τους (άρθρο 3 παρ.,2 περ. β’ του κδ 18/23-8-1941), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 του ν.1473/1984)
# Να μη λαμβάνουν για τις ίδιες σπουδές άλλη υποτροφία από την ίδια ή άλλη κληρονομιά.

Από τον έλεγχο των δικαιολογητικών των υποψηφίων, το υπουργείο διαπιστώνει ότι ο Ματθαίος Τσιμιτάκης δεν εκπληρώνει τις σχετικές προϋποθέσεις, καθώς διαθέτει απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 13 (Καλώς).
Ένα στοιχείο επίσης ενδιαφέρον είναι ότι στην προκήρυξη το όριο ηλικίας των υποψηφίων έχει ανέβει στα 37 έτη, σε αντίθεση με προηγούμενες προκηρύξεις που ήταν στα 35.

Και πάλι όμως, ο συγκεκριμένος υποψήφιος με την ημερομηνία γέννησης 7/12/1973 που αναγράφεται στο πιστοποιητικό και λόγω της καθυστέρησης εξαιτίας της έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών ήταν μεγαλύτερος, καθώς, όταν υπέγραψε το συμβόλαιο για την υποτροφία το 2012, ήταν 39 ετών.Από τηλεοπτική εμφάνιση στην ΕΡΤ για σχολιασμό των πολιτικών εξελίξεων
Από τηλεοπτική εμφάνιση στην ΕΡΤ για σχολιασμό των πολιτικών εξελίξεων
Τότε όμως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι η περίοδος που έχει εκδηλωθεί στον δημοσιογραφικό κλάδο συνδικαλιστική συνεργασία με τις ευλογίες Τσίπρα-Σαμαρά και στο προεδρείο βρίσκονται συνεργαζόμενοι οι Δ. Τρίμης και Μ. Αντωνιάδου. 

Έτσι στην υπόθεση παρενέβησαν τα δύο αυτά στελέχη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. Με έγγραφό τους προς το Υπουργείο Οικονομικών (Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων) ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα για να πάρει την υποτροφία ο συγκεκριμένος υποστηρίζοντας: «…Εν πάση περιπτώσει η συμμετοχή υποψηφίων για τη συγκεκριμένη υποτροφία, αναφέρουν, υπήρξε μικρότερη από τις θέσεις που προκηρύχθηκαν. Δεδομένου ότι το ίδρυμα διαθέτει τα χρήματα για τις 5 υποτροφίες και αφού δεν υπήρξαν άλλοι υποψήφιοι ζητάμε την έγκριση σας για την χορήγηση των υποτροφιών στους παραπάνω..».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν, μολονότι υπάρχει ζήτημα διαχείρισης χρημάτων από δημόσιο κληροδότημα και παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, επειδή δεν τηρείτο η νομιμότητα.

Τελικά, μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, η αίτηση του κ. Τσιμιτάκη γίνεται δεκτή για την περίοδο 2010-2011 και ο δημοσιογράφος λαμβάνει έξοδα μετάβασης στο εξωτερικό καθώς και 900 ευρώ τον μήνα. 

To ΦΕΚ διορισμού του ως υπαλλήλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
To ΦΕΚ διορισμού του ως υπαλλήλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης


Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς η απάντηση του κ. Τσιμιτάκη φαίνεται πως θα αργήσει να έρθει, διότι από το μεσημέρι της Τετάρτης τον έχουμε ειδοποιήσει...

Δείτε το δημοσίευμα για τον Soros:Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιμιτάκης τελούσε υπό παραίτηση ύστερα από ένα μήνυμα στο Τwitter, το οποίο προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων: «Μην πατάτε την μπανανόφλουδα παραίτησης Μουζάλα. Δεν επιβεβαιώνεται. Ποια πρώην; Όλοι Μακεδονία λένε πλην εθνικιστών που πέτυχαν να συμβεί» είχε γράψει...

Να γιατί μας μισούν ...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Αποτέλεσμα εικόνας για Φρειδερίκος Νίτσε

Ο Φρειδερίκος Νίτσε στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, κάνει μία ιδιαίτερη μνεία στο ελληνικό έθνος. 


- «Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. 
 - Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. 
- Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. 
- Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ' αυτούς. 
- Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. 
-  Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηνιοχοσ

-  Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».