Ο Παπακωνσταντίνου καρφώνει τον Βενιζέλο : "Ο Βενιζέλος μετείχε στην σύνταξη του μνημονίου !"

Τρίτη 3 Απριλίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Υπόλογος και ο Βενιζέλος στο έγκλημα του Μνημονίου


Στην εκπομπή «ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» του  ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος, σε αντίθεση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου (πχ Χρυσοχοΐδης) , είδε «το συνολικό κείμενο του Μνημονίου», ήταν στην υποτιθέμενη «διαπραγμάτευση» και έκανε μάλιστα και παρεμβάσεις στο κείμενο με «σχόλια».

Κατόπιν τούτου, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε σήμερα την εξής δήλωση, αναφερόμενος στη δήλωση Παπακωνσταντίνου

«Ενώ σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη και η τότε υπουργός Οικονομίας, γνώριζαν μόνο το τμήμα του Μνημονίου, που αφορούσε στις αρμοδιότητές τους, οκ. Βενιζέλος μετείχε στη σύνταξή του, όχι μόνον ως κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και ως νομικός.
Είναι, γι’ αυτό, διπλά συνένοχος στις μοιραίες αποφάσεις που – όπως συνομολογούν οι πάντες, αλλά και οι κορυφαίοι “σύντροφοί” του – οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου –έστω και αργά- καρφώνει τον κ. Βενιζέλο. Αποκαλύπτει, έτσι, ότι και ο νέος αρχηγός του είναι υπόλογος, στο ίδιο έγκλημα, τουλάχιστον όσο και ο προκάτοχός του.
Όπως σ’ όλα τα άλλα, έτσι και σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος!!». 

Κάτι ετοιμαζόταν: 1000+ αυτόματα όπλα στην Αρτέμιδα - Kαι ολοκαίνουργια Μ16 & M4;

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Image
Ένα οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ένα ολόκληρη σύνταγμα ειδικών δυνάμεων (σύνταγμα της παλαιάς σύνθεσης του ΕΣ, όχι της νέας που είναι χαμηλής οροφής), αφορά τελικά η ανακάλυψη της οπλαποθήκης, κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων πληροφοριών από τις αρχές ασφαλείας της χώρας στο τριώροφο κτίριο της Αγίας Μαρίνας στην Αρτέμιδα Αττικής.
Όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, τα όπλα είναι … πάνω από 1000 (χίλια!) και είναι σχεδόν όλα ολοκαίνουρια επιθετικά τυφέκια διαφόρων τύπων και αυτό είναι που προβληματίζει ακόμα περισσότερο.
Δεν είναι δηλαδή μόνο τα κλασικά AK-47 (όλα τελευταίας παρτίδας παραγωγής) είναι και αμερικανικής κατασκευής Μ16, η έκδοση Colt Commando M4, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν και για ελβετικά τυφέκια SIG από αυτά που χρησιμοποιούν οι ομάδες SEAL του αμερικανικού Ναυτικού.
Από εκεί ξεκινά και ο προβληματισμός της ΕΥΠ και βέβαια της αστυνομίας, καθώς πρόκειται με διαφορά για το μεγαλύτερο οπλοστάσιο που έχει βρεθεί στη χώρα από την λήξη του ανταρτοπολέμου το 1949 και ένα από τα μεγαλύτερα παράνομα οπλοστάσια που έχουν βρεθεί στην Ευρώπη.
Όπως σημείωνε αξιωματικός του Στρατού στο defencenet.gr «Από το 1999 την εποχή του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, έχει να βρεθεί τέτοια ποσότητα παράνομου οπλισμου στα Βαλκάνια».
Προβληματίζει ιδιαίτερα, βέβαια, η προέλευση και η κατάσταση των όπλων: Ολοκαίνουρια, αχρησιμοποίητα. Όποιος τα αγόρασε (ή δεν αγοράστηκαν και απλά … δωρίστηκαν;) και τα μετέφερε στο τριώροφο κτίριο στην Αγία Μαρίνα Αρτέμιδας είναι άριστα δικτυωμένος με το «σοβαρό» παράνομο εμπόριο όπλων. «ΑΚ-47 μπορώ να αγοράσω και στην Ομόνοια με 500 ευρώ, αλλά Μ16 ή Μ4 σε τέτοιες ποσότητες, πρέπει να βρω κύκλωμα με πολύ υψηλές διασυνδέσεις και εκτός Ελλάδας»σημείωνε αξιωματικός της Αστυνομίας στο defncenet.gr.
Από εκεί αρχίζουν και τα … δύσκολα: Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή είναι βέβαιο έχει να κάνει με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Κάποιοι, ετοίμαζαν κάτι. Αυτό είναι βέβαιο. Μόνο τυχαίο δεν είναι που έχει ενδιαφερθεί για το ζήτημα τα κλιμάκια μυστικών υπηρεσιών τουλάχιστον δύο ξένων πρεσεβιών στην Αθήνα.  
Τα όπλα δεν είχαν έρθει εδώ για να πουληθούν, ούτε αποτελούσε η Αρτέμιδα διαμετακομιστικό σταθμό. Μία υπόνοια που υπήρχε, μήπως τυχόν τα όπλα φορτώνονταν σε πλοίο που θα περνούσε κοντά στις ακτές της Αττικής με κατεύθυνση ανατολικά, απορρίφθηκε: Υπάρχουν άλλα πολύ ασφαλέστερα δρομολόγια και σίγουρα δεν υπάρχουν «διαμετακομιστικοί σταθμοί» σε τέτοιες υποθέσεις. Είναι πάντα “one way”.
Oι έρευνες, λοιπόν, επικεντρώνονται σε δύο άξονες: Ο ένας έχει να κάνει με τον UCC, τον παράνομο «απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς», δηλαδή τους εξτρεμιστές Αλβανούς που έχουν στενές σχέσεις με τον UCK και ονειρεύονται την «απελευθέρωση της Τσαμουριάς» (το 2000-2001 είχε υπάρξει μια τεράστια κινητοποίηση του UCC και μεγάλες ποσότητες όπλων είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες κρύπτες στην Β.Ελλάδα).
Ο δεύτερος άξονας, εξίσου ανησυχητικός, είναι τα όπλα να προορίζονταν για ομάδες προβοκατόρων εντός της χώρας.  Το τριώροφο οίκημα στο οποίο στεγάζονταν ανήκει σε 53χρονο δικηγόρο ο οποίος αναζητείται.
Σημειώνουμε ότι τα όπλα είναι «του κουτιού», μία πληροφορία φέρει ως χώρα παραγωγής «κράτος της Κεντρικής Ευρώπης» και φωτογραφίζουν την Σλοβακία.
Τα όπλα εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και ίχνη DNA, αλλά είναι μία διαδικασία που θα κρατήσει εβδομάδες. Κατ’αρχήν η μεταφοράς τους δε πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της εβδομάδας.
Το ενδεχόμενο να πρόκειται για  παράνομο εμπόριο όπλων, αποκλείεται. Τέτοια ποσότητα για να πουληθεί στην ελληνική αγορά χωρίς να υποπέσει κάτι στην προσοχή των αρχών ασφαλείας είναι πρακτικά αδύνατον. Και αν για τα ΑΚ-47 μπορούν εύκολα να διακινηθούν τα Μ16 και τα Μ4 τραβάνε αμέσως την προσοχή και … «συζητιούνται», οπότε είναι αδύνατον κάποιος να πίστευε ότι θα μπορούσε να πουλήσει στην λιανική τέτοια ποσότητα όπλων.
Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο να προορίζονταν για μεγάλο νησί της Ελλάδας με παράδοση στην οπλοκατοχή. Είναι το μοναδικό μέρος εντός Ελλάδας που σχετικά εύκολα θα μπορούσαν να απορροφηθούν στην ντόπια αγορά, χωρίς πολλές ερωτήσεις και με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους διακινητές. Αλλά και πάλι πόσο πιθανό είναι να «παρκάρισαν» για μήνες (η τριώροφη πολυκατοικία είναι κλειστή εδώ και αρκετούς μήνες) για να μεταφερθούν εν συνεχεία εκεί;
Τελικά, το μόνο που δείχνει βέβαιο είναι ότι κάποιοι, κάτι ετοίμαζαν εντός Ελλάδας. Ή το ετοιμάζουν ακόμη. Κάτι πολύ χοντρό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έλα μ...νί στον τόπο σου !!!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Η Άγκυρα "απαγορεύει" στην Ελλάδα να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στη ... Σαμοθράκη!

Image

Αρνείται η Άγκυρα στην Ελλάδα να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επικαλούμενη την Συνθήκη του 1914 και την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 (αυτή την Συνθήκη ειδικά, που την «σέβονται» κατά το δοκούν) και προχώρησε σε έκδοση NAVIGATIONAL WARNING με την οποία υποστηρίζουν ότι «Η Σαμοθράκη είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνεται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής άσκησης». 
Όλα αυτά με αφορμή την διακλαδική αποβατική άσκηση ΤΑΜΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ που ξεκίνησε σήμερα και και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 06/04, με την Τετάρτη να είναι η «κρίσιμη» ημέρα, με την απόβαση από τέσσερα αρματαγωγά των ανδρών του 505 Τάγματος Πεζοναυτών.
Εις απάντηση  η ελληνική πλευρά εξέδωσε ΝΟΤΑΜ που απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις και όλα δείχνουν ότι όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις η υπόθεση θα τελειώσει εδώ εκτός και αν έχουν πρόσθετες ... ανησυχίες στην Άγκυρα. Για την περίπτωση αυτή έχει διαταχθεί αυτξημένη ετοιμότητα στις Μοίρες αναχαίτισης στης ΠΑ...
Σήμερα απέπλευσαν τα αρματαγωγά από την Σαλαμίνα, αύριο θα πραγματοποιήσουν βολές στο Πεδίο Βολής Άνδρου (εκεί μας «επιτρέπουν» ακόμα να κάνουμε βολές…) και μετά θα πλεύσει προς το Βόλο, όπου θα φορτώσει το Τάγμα για να γίνει η άσκηση τα ξημερώματα της Τετάρτης με την απόβαση του Τάγματος στη Σαμοθράκη
Η τουρκική - NAVIGATIONAL WARNING είναι η εξής:

A1149/12 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0501/12 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA. THE A0501/12 NOTAM ISSUED BY GREEK CAA CONSTITUES A BREACH OF
GREECE'S TREATY OBLIGATIONS PERTAINING TO THE DEMILITARIZED STATUS
OF EASTERN AEGEAN ISLANDS UNDER 'THE 1914 SIX POWERS' DECISION AND
'THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY (WITH ITS ANNEX,THE CONVENTION
RELATING TO THE REGIME OF THE STRAITS)'. SEMOTHRACE, MENTIONED IN
THE NOTAM AT REFERENCE HAS A DEMILITARIZED STATUS. THUS SEMOTHRACE
MUST NOT BE INCLUDED IN ANY SCENARIO/CONCEPT OF ANY TRAINING OR
EXERCISE. SFC - FL100, 04 APR 04:30 2012 UNTIL 04 APR 05:10 2012. CREATED: 29
MAR 11:35 2012


Και η ελληνική «απάντηση»

A0501/12 - HELLENIC NAVY AND AIRFORCE WILL MAKE A WITHOUT FIRING EXER WITHIN
ATHINAI FIR AS DESCRIBED BELOW:
1-EXERCISE AREA (WITHOUT FIRING) : 05NM RAD 402648N0252906E
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
2.- EXERCISE AREA (WITHOUT FIRING): 05NM RAD 385038N0243345E
SKIROS MTMA AFFECTED.
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
3.- PROCEDURES FOR EXERCISE AIRCRAFT:
3.1.- EXERCISE AIRCRAFT WILL FLY VFR/VMC IN ACCORDANCE WITH ICAO
RULES AND PROCEDURES AS AMPLIFIED IN AIP-GREECE.
3.2.- EXERCISE AIRCRAFT WILL SUBMIT FLIGHT PLANS AND WILL NOT ENTER
CONTROLLED AIRSPACE, UNLESS PRIOR PERMISSION HAS BEEN OBTAINED BY
COMPETENT ATC UNITS.
4.- PROCEDURES FOR NON EXERCISE AIRCRAFT:
4.1.- IN THE INTEREST OF SAFETY DURING THE EXERCISE, NON EXERCISE
AIRCRAFT ARE STRONGLY ADVISED NOT TO FLY WITHIN THE AREAS DESIGNATED
IN PARAS (1) AND (2) ABOVE. 00000FT AMSL - 10000FT AMSL, APR 04 0430-0510, 04
APR 04:30 2012 UNTIL 04 APR 05:10 2012. CREATED: 29 MAR 06:16 2012
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr