Παράδοξο : καταδικάζονται οι δωροδοκούντες χωρίς να υπάρχουν δωρολήπτες

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε σε διετή φυλάκιση με αναστολή τα δύο κορυφαία στελέχη της εταιρείας Ferrostaal AG τα οποία ομολόγησαν ότι πλήρωσαν μίζες στην Ελλάδα και την Πορτογαλία προκειμένου να πουλήσουν τα υποβρύχια που κατασκεύαζε η εταιρεία τους. Επίσης, μετά από συμβιβασμό στην Ferrostaal επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους δύο καταδικασμένους η μίζα για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία ήταν ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, για συνολική παραγγελία 1,6 δισ.

Έτσι, έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο. Να καταδικάζονται οι δωροδοκούντες χωρίς να υπάρχουν δωρολήπτες. Προφανώς υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια : Η Γερμανία είναι ένα σοβαρό κράτος ενώ η Ελλάδα είναι η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του σαθρού πολιτικού συστήματος.

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που δεν επιτρέπει τη δίωξη μελών του υπουργικού Συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση της θητείας της επόμενης Βουλής από την οποία τελέστηκε το αδίκημα.

Έτσι τη γλύτωσαν οι κουμπάροι και οι Βατοπεδινοί, έτσι τη γλύτωσαν οι μιζούχοι της Siemens και των υποβρυχίων, καθώς οι σχετικές υποθέσεις προσκρούουν στην παραγραφή.

Στην Ελλάδα υπάρχει επίσης ένας νόμος που λέει ότι δεν μπορείς να φορολογηθείς δύο φορές για τα ίδια εισοδήματα και μάλιστα αναδρομικά. Ο ελληνικός λαός όμως δεν τη γλύτωσε.

Και μάλιστα η αδικία ήταν διπλή γιατί ξαναφορολογήθηκαν μόνο τα κορόιδα που δηλώνουν τα εισοδήματά τους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση του δικομματισμού. Το ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται. Η Νέα Δημοκρατία παρά την ευχάριστη αντιμνημονιακή της ρητορική δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το δημοσκοπικό 20%. Όσοι ψάχνουν τους λόγους ας μη σταθούν μόνον στα μέτρα. Ας σκεφτούν ότι : Ο λαός κουράστηκε, τους βαρέθηκε, σιχάθηκε...

πηγή

Οικονομική υπερδύναμη η Κύπρος - «Κάθεται» σε 25 τρισ. ευρώ

| 1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Σε λίγες ώρες η Κύπρος θα γνωρίζει ακριβώς πόσο πλούσια θα γίνει, γιατί το ότι θα γίνει πλούσια είναι σίγουρο.
Ολόκληρη η μεγαλόνησος αναμένει με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της Noble Energy σχετικά με το κοίτασμα του «οικοπέδου 12». Με δεδομένο ότι υπάρχει τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12», η Κύπρος ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μπαίνοντας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και αναβαθμίζοντας έτσι τον γεωστρατηγικό της ρόλο.
Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται, ο αριθμός που ακούγεται ότι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα είναι 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και θεωρείται αρκούντως ικανοποιητικός για να προχωρήσει η εξόρυξη.
Σύμφωνα με πληροφοίες που επικαλείται το κυπριακό κανάλι «Σίγμα», με βάση το συμβόλαιο, το ποσοστό κέρδους για την Κυπριακή Δημοκρατία από το πετρέλαιο είναι 85% και από το φυσικό αέριο 75%. Το κόστος εξόρυξης πετρελαίου είναι περίπου 30 δολάρια το βαρέλι ενώ με βάση τις εκτιμήσεις η τιμή πώλησης ξεπερνά τα 100 δολάρια το βαρέλι, αν το κοίτασμα στο «οικόπεδο 12» περιέχει 290 με 300 δις βαρέλια. «Η εξόρυξή του μπορεί να γίνει σε 6 μήνες και η πώλησή του άμεσα», υποστηρίζει το κυπριακό κανάλι.
Αν ισχύουν οι παραπάνω αριθμοί αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα έσοδα που θα έχει η Κύπρος μόνο από το πετρέλαιο υπολογίζονται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα όχι μόνο στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη αλλά και τη διαδικασία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος του νησιού.
Συνεπώς, ο άμεσος δρόμος κέρδους για την Κύπρο είναι να επιλεγεί πρώτα το πετρέλαιο και μετά το φυσικό αέριο. Ωστόσο, με βάση τη συμφωνία που έγινε με την Noble Energy, εναπόκειται στην εταιρεία και μόνο ν' αποφασίσει την εξόρυξη πρώτα φυσικού αερίου ή πετρελαίου.
Η Noble προκρίνει το φυσικό αέριο καθώς το πετρέλαιο θα καθυστερήσει αφού η εταιρεία θα δοκιμάσει πρώτα σε οικόπεδο του Ισραήλ και μετά σε κυπριακό, ενώ θα πρέπει να «τρυπήσει» στα 7.5 χιλιάδες μέτρα κάτι που συνεπάγεται επιπλέον έξοδα τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων ευρώ.
«Ανοησίες» τα δημοσιεύματα περί συνεκμετάλλευσης
Tην ίδα ώρα «ανοησίες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ ότι η Λευκωσία έχει προτείνει συνεργασία με την Τουρκία για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα η Σαμπάχ ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει προτείνει σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού το φυσικό αέριο να μεταφέρεται στην Ευρώπη με αγωγούς μέσω Τουρκίας.

πηγή

Ολλανδικός ιός-αφανισμός - Άμεσο "ενταφιασμό" του ζήτησαν οι ΗΠΑ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιοΝα καταστεί "άκρως απόρρητο" ή να καταστραφεί εντελώς ένα συγκεκριμένο στέλεχος ιού που μπορεί να αφανίσει την ανθρωπότητα ζήτησαν από τους Ολλανδούς που κατασκεύασαν το συγκεκριμένο στέλεχος, επίσημα οι ΗΠΑ!Η αποκάλυψη ολλανδικών εργαστηρίων αφορά την αποκάλυψη ενός άκρως θανατηφόρου στελέχους του ιού της γρίπης Η5Ν1 και οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσημα από την Ολλανδία να λάβει μέτρα, με το επίσημο αιτιολογικό ότι αυτό "θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία με εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς αν βρισκόταν σε ακατάλληλα χέρια". 

Πρόκειται για έν στέλεχος που παρασκευάστηκε τεχνικά για να γίνει κατανοητός ο τρόπος που λειτουργεί ο ιός έτσι ώστε να βρεθεί και η θεραπεία του. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά στέλεχος, με πολύ γρήγορη μεταδοτικότητα και πάνω απ'όλα θανατηφόρο σε ποσοστό 85% όσων νοσούν από αυτό!
 

Οι ΗΠΑ, μέσω της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για τη Βιοασφάλεια, απηύθυναν έκκληση να παραμείνει η δημοσίευση στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων της έρευνας, αποφεύγοντας μεθοδολογικές λεπτομέρειες οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκράτες ή κράτη τα οποία θα πλήρωναν πολλά λεφτά για την απόκτησή του, ανοίγοντας το κουτί της Πανδώρας για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς η διάδοσή του είναι τόσο γρήγορη και τα αποτελέσματα τόσο θανατηφόρα που πριν γίνει καταστεί η δυνατότητα ανακάλυψης αντιβιοτικού, πιθανόν να έχουν πεθάνει εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι!