Η Χρυσή Αυγή σας πείραξε ρε λαμόγια του κερατά ; Ποιούς ψηφίσατε πάλι ρε μαλάκες ; Ο νέος υφυπουργός ναυτιλίας έχει offshore εταιρεία στα νησιά Μάρσαλ !

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Θυμίζοντας το "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" του Γ. Βουλγαράκη, ο νέος υφυπ. Ναυτιλίας με offshore σε φορολογικό παράδεισο!

Τεράστια πρόκληση προς τον ελληνικό λαό που τον αναγκάζουν σε θυσίες και φοροεπιδρομή που οδηγούν στην εξαθλίωση Συνήθως τους χαρακτηρίζουμε "ανθρώπους της αγοράς" και αυτός ο προσδιορισμός... "της αγοράς" χαιρετίζεται ως θετικός, σε αντιδιαστολή μάλιστα με αυτούς "του Δημοσίου" που ταυτίζονται με το απόλυτο κακό.

 Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κ. Γ. Βερνίκος που ανέλαβε υφυπουργός παρότι ως επιχειρηματίας είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 
Ο κ. Βερνίκος, ο άνθρωπος στον οποίο ανατέθηκε το υφυπουργείο Ναυτιλίας, δηλαδή η διεπαφή με τους εφοπλιστές, είναι και ο ίδιος εφοπλιστής και άνθρωπος της αγοράς. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το αντιστασιακό του παρελθόν αποτελεί εγγύηση ή έστω μία έξωθεν καλή μαρτυρία ότι ως υπουργός θα είναι με το στρατόπεδο του δημοσίου συμφέροντος και όχι με την λαθρόβια επιχειρηματική τάξη που επιδεικτικά φοροδιαφεύγει ή εξίσου επιδεικτικά φοροαποφεύγει όπως συμβαίνει με τους εφοπλιστές.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι αυτή η περίπτωση. Ο κ. Βερνίκος είναι τυπική περίπτωση "άνθρωπου της αγοράς" και της αγοραίας πολιτικής, εκεί που "το νόμιμο είναι και ηθικό" όπως με ενάργεια το είχε θέσει και ο κ. Βουλγαράκης.

 Την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός ερχόταν αντιμέτωπος με τα διλλήματα της διάλυσης του κοινωνικού ιστού ή της χρεωκοπίας (που κατόπιν έγινε χάος, επειδή δεν φόβιζε κανένα) κάποιοι επέκτειναν με τις ευλογίες του αντικειμενικού και ορθολογικού κράτους τον επιχειρηματικό τους κύκλο, εκεί που θα πλήρωναν λιγότερα, στις offshore εταιρίες.

 Για καλή τύχη του Γ. Βερνίκου στην χώρα μας δεν χρειάζεται να είναι κανείς παράνομος για να κερδίσει περισσότερα, αφού συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, έχουν δέσει την τύχη τους με τέτοιου είδους διευκολύνσεις, την ώρα που έκοβαν το ρεύμα από οικογένειες που χρώσταγαν πενταροδεκάρες. Ο κ. Βερνίκος, όπως και κάθε Έλλην εφοπλιστής που σέβεται τον εαυτό του, το πορτοφόλι του το έχει σε offshore στον φορολογικό παράδεισο των Νήσων Μάρσαλ...

 Να περιμένουμε ίσως στη θέση του Γενικου Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας να τοποθετηθεί ο κ. Βικτωρ - "φορολογησε με αν με βρεις" - Ρέστης; Κατεβάστε την Υπουργική Απόφαση σε pdf από εδώ
 


 


 


 


 

ΥΓ. Άντε και γαμηθείτε στο φινάλε ρε λαμόγια . Εσείς δεν πληρώνεται μία και εμείς υπερχρεωνόμαστε για να πληρώσουμε τα δικά σας κλεμμένα ρε αλήτες ;