Μασκαρά Τούρκο! “Μούφα” για εσωτερική κατανάλωση τα περί άσκησης με τις ΗΠΑ !

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Σ
ε ανάρτηση του στο Twitter το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες, έκανε λόγο για κοινή άσκηση των ναυτικών της δυνάμεων με τις ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου νοτιοδυτικά της Κύπρου, αναφέρει το καλά ενημερωμένο HELLAS JOURNAL.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα καθώς κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο OMEGA ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για υβριδική προπαγάνδα της Τουρκίας, λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με τους Γάλλους και ότι οι τουρκικές φρεγάτες προσέγγισαν τα πλοία, απλά για να βγάλουν φωτογραφίες. Την κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνει και η ανάρτηση στο Twitter του Έκτου Στόλου που κάνει λόγο για κοινή άσκηση των ΗΠΑ με τη Γαλλία.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗς ΚΥΠΡΟΥ: Η Λευκωσία διαψεύδει πληροφορίες αλλά και ανάρτηση στην ιστοσελίδα τού τουρκικού υπουργείου Άμυνας, περί κοινής άσκησης Τουρκίας – Ηνωμένων Πολιτειών νοτίως της Κύπρου. Τα τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για άσκηση μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ύστερα από τουρκική NAVTEX.
Παρόμοια άσκηση δεν έγινε ποτέ, δήλωναν διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, που χαρακτήρισαν τα τουρκικά δημοσιεύματα ως υβριδικό αντιπερισπασμό. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αμερικανική φρεγάτα, πού βρίσκεται στην περιοχή εδώ και καιρό και μεταξύ άλλων προστατεύει τις εργασίες της Exxon Mobil στο οικόπεδο δέκα, πράγματι έλαβε μέρος σε κοινή άσκηση όμως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.
Η άσκηση έγινε μετά από άδεια την οποία εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία. Οι Τούρκοι έκαναν δική τους παράλληλη άσκηση στην ίδια περιοχή με τα πλοία να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, όσο προσεγγίζει η στιγμή των αποτελεσμάτων στο Οικόπεδο δέκα αναμένεται να υπάρχει κλιμάκωση των τουρκικών μεθοδεύσεων για δημιουργία έντασης.

πηγή