Τ΄ ακούς ρε Πάγκαλε... παραδίδουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για να επιβιώσουν !!! Τ΄ ακούτε ρε αλητάμπουρες της βουλής

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 Σοκ!!!-Παραδίδουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία 

Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά Ελληνες (80%) και
μόνο το 20% του λαθρομετανάστες.
 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΓΕΝΝΑ Η ΚΡΙΣΗ

Απελπισμένες οικογένειες προσέρχονται καθημερινά στους δικαστικούς λειτουργούς ζητώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους στέγη και ένα πιάτο φαγητό σε κάποιο ίδρυμα, μέχρι να ορθοποδήσουν

Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της ένα μικρό αγοράκι, η νεαρή μητέρα μπήκε δειλά δειλά στο γραφείο της…. Εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας, χαμήλωσε το βλέμμα της στο πάτωμα και με φωνή που μόλις ακουγόταν είπε:

- Kύριε εισαγγελέα, πάρτε το παιδί μου και βάλτε το σε ίδρυμα. Δεν έχω ούτε για το γάλα του!

Τέτοιες εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης διαδραματίζονται συχνά τους τελευταίους μήνες στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας, όπου γονείς, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φτώχειας και της απόγνωσης, αναγκάζονται να καταφύγουν ακόμη και στον εισαγγελέα, με την ελπίδα να βρει στέγη και φαγητό για τα παιδιά τους, έστω σε ένα ορφανοτροφείο, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν πια να τα θρέψουν.

Οι περισσότεροι που φτάνουν στο σημείο να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα ζητούν από τον εισαγγελέα να φιλοξενηθούν προσωρινά εκεί και να μη δοθούν για υιοθεσία, ώστε μόλις καταφέρουν οι ίδιοι να ξεπεράσουν τη φτώχεια και να σταθούν στα πόδια τους, να μπορέσουν να τα ξαναπάρουν πίσω…

Κάθε φορά που καταλήγει ένας τόσο απελπισμένος άνθρωπος με το ίδιο αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου από τους εισαγγελείς Ηλία Ζαγοραίο και Ευτυχία Σταθουλοπούλου, πάντα με τον ίδιο στόχο: να βοηθήσουν τους γονείς, για μην αποχωριστούν τα παιδιά τους.

Δάκρυσαν οι εισαγγελείς
Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της 30χρονης μητέρας από την Πετρούπολη, η οποία έκανε ακόμη και τους εισαγγελείς να δακρύσουν, όταν κατέφυγε εκεί σε πραγματικά τραγική κατάσταση και ζήτησε να κρατήσουν στην Εισαγγελία το δυόμισι χρόνων αγοράκι της, γιατί η ίδια δεν μπορούσε να το συντηρήσει.
«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους γονείς και να αποτρέψουμε τον αποχωρισμό του παιδιού» εξηγεί ο κ. Στέργιος Σιφνιός, διευθυντής κοινωνικής εργασίας και έρευνας στα «Χωριά SOS»

Η γυναίκα ζήτησε από τον εισαγγελέα να βάλει το μικρό σε ίδρυμα, για μην πεθάνει από την πείνα και το κρύο, όπως είπε, αφού δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο, ενώ της είχαν κόψει και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Είπε ότι είχε καταφύγει και στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος έβγαλε και της έδωσε χρήματα από την τσέπη του…

Το χαμόγελο του μικρού αγοριού που κρατούσε στην αγκαλιά της και η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μάνα και γιος ήταν ο λόγος που οι άνθρωποι της Εισαγγελίας πραγματοποίησαν έρανο μεταξύ τους και της έδωσαν χρήματα για να μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας ενημέρωσε φορείς του Δήμου και της Ενορίας της, για να παρέχουν στην ίδια και στο παιδί της τρόφιμα και ρούχα και να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Σε αυτήν την περίπτωση οι προσπάθειες της Εισαγγελίας έπιασαν τόπο, αφού το παιδί έμεινε τελικά με τη μητέρα του.

Μαρτυρίες που σοκάρουν
«Φροντίστε τα παιδιά μας όσο θα είμαστε φυλακή για χρέη»

Ορισμένες περιπτώσεις, αυτές που ακολουθούν, είναι ξεχωριστές.

Τέσσερα στόματα είχε να θρέψει η κ. Μαρία, χήρα από περιοχή της Νότιας Αττικής που ήρθε στην Εισαγγελία Ανηλίκων ένα πρωί. Τη συνόδευε ο 19χρονος γιος της, ένα σοβαρό παιδί, αγέλαστο, πικραμένο.

Μητέρα και γιος κάθισαν ταπεινά στο εισαγγελικό γραφείο και χωρίς πολλά πολλά, παρακάλεσαν τον εισαγγελέα να βάλει σε ίδρυμα ανηλίκων τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας ?όπως είπαν? 7 και 9 ετών.

«Είμαι άνεργη πολύ καιρό, είπε η γυναίκα. Ο μεγάλος μου γιος επίσης. Τα έξοδα δεν βγαίνουν, ούτε για φαγητό. Για λίγο διάστημα, μέχρι να βρω δουλειά, αν γίνεται, να βρεθεί ένα ίδρυμα να πάνε τα δύο μικρά. Σας παρακαλώ, κ. εισαγγελέα, να μην τα δώσουν για υιοθεσία. Φροντίστε να παραμείνουν στο ίδρυμα μέχρι να έχουμε τη δυνατότητα να τα ξαναπάρουμε πίσω στο σπίτι?».

Και σε αυτή την περίπτωση οι εισαγγελείς κατάφεραν να μην ανοίξει φάκελος για την οικογένεια, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που η πολιτεία αφαιρεί τα παιδιά από την οικογένειά τους. Η οικογένεια βοηθήθηκε μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, ενώ η ενορία τούς εξασφάλισε φαγητό.

Με αξιοπρέπεια
Ακόμη πιο συγκλονιστική ήταν η ιστορία που διαδραματίστηκε στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι που διατηρούσε μικρή εμπορική επιχείρηση σε μια γειτονιά της Αθήνας. Τα χρέη έπνιξαν την επιχείρησή τους και οι επιταγές χωρίς κάλυψη οδήγησαν τους ιδιοκτήτες σε καταδικαστικές αποφάσεις χωρίς επιστροφή. Δύο νέους ανθρώπους με αξιοπρεπή εμφάνιση είχε ένα μεσημέρι απέναντί του ο εισαγγελέας ανηλίκων.

«Πρόκειται να οδηγηθούμε στη φυλακή για χρέη» είπε η γυναίκα στον εισαγγελέα, ο οποίος στην αρχή σκέφτηκε ότι ίσως οι άνθρωποι απευθύνθηκαν σε λάθος γραφείο. Ομως το ζευγάρι ήταν θύμα της οικονομικής κρίσης που αναγκάστηκε να καταφύγει στην Εισαγγελία Ανηλίκων με αίτημα να μπουν σε ίδρυμα τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

«Για να επιζήσουν όσο θα βρισκόμαστε στη φυλακή!» είπαν. Σε αυτή την περίπτωση η Δικαιοσύνη έδειξε πραγματικά ανθρωπιά, καθώς η λύση δόθηκε εκ των έσω και σε χρόνο ρεκόρ?

Την ίδια μέρα αναζητήθηκαν μέσω του αρμόδιου γραφείου της Εισαγγελίας Εκτελέσεως Ποινών οι καταδικαστικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί σε βάρος του ζεύγους. Οταν συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες από αυτές είχαν παραγραφεί λόγω παρέλευσης χρόνου και δεν προκαλούσαν συνέπειες.

Αντίθετα, για τις άλλες αποφάσεις που επέσυραν φυλάκιση, η Εισαγγελία Ανηλίκων κατάφερε να δοθεί αναβολή στην εκτέλεσή τους, που ήταν ευνοϊκό αποτέλεσμα για τους γονείς, οι οποίοι κέρδισαν χρόνο μαζί με την ελπίδα να το παλέψουν για να σταθούν στα πόδια τους και να σώσουν την οικογένειά τους.

Σκληρό πρόσωπο Βρήκαν στέγη σε ορφανοτροφεία

Δυστυχώς, δεν είχαν αίσιο τέλος δύο άλλες περιπτώσεις, με τρία ανήλικα παιδιά αλλοδαπών, που τελικά κατέληξαν σε ορφανοτροφεία. Στη μία μάλιστα από τις δύο ιστορίες, στην οποία ένας 40χρονος Αφρικανός, πατέρας δύο χαριτωμένων κοριτσιών, ζήτησε να βρεθεί στέγη σε ίδρυμα για τις ηλικίας 7 και 9 ετών κόρες του, τα παιδιά έχουν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία μαζί του, ενώ τις επισκέπτεται συχνά.

Στη δεύτερη περίπτωση, 17χρονος Πακιστανός, που μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων από ενήλικα ομοεθνή του, εξακολουθεί να φιλοξενείται στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου του έγιναν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα, μέχρι να βρεθεί ίδρυμα ανηλίκων στο οποίο θα μεταφερθεί.

«Βροχή» οι αιτήσεις
Ολο και περισσότεροι χτυπούν την πόρτα των παιδικών χωριών SOS

Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των γονιών που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Η ανθρωπιστική κρίση σαρώνει τις κοινωνικές δομές και τα εφιαλτικά αποτελέσματα αποτυπώνονται στα παιδικά χωριά SOS, όπου απευθύνονται εκατοντάδες οικογένειες ζητώντας βοήθεια.

«Ερχονται και ζητούν να πάρουμε τα παιδιά τους λέγοντάς μας ότι οι ίδιοι αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Η κατάσταση αυτή εμφανίστηκε το 2010 και αυξάνεται συνεχώς» λέει ο κ. Στέργιος Σιφνιός, διευθυντής κοινωνικής εργασίας και έρευνας στα «Χωριά SOS».

«Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 η αύξηση των περιπτώσεων αυτών ανήλθε σε 65% σε σχέση με το ανάλογο διάστημα πέρυσι. Σε απόλυτους αριθμούς, από τα 1.000 περιστατικά που καλύπτουμε σε όλες τις δράσεις μας, τα 250 υπάγονται στις φροντίδες παραμονής στα παιδικά χωριά, ενώ πάνω από 800 περιπτώσεις χρειάζονται κάποια οικονομική στήριξη».

Από το 2010 άρχισαν να εμφανίζονται γονείς στα γραφεία των «Χωριών SOS» και υπό καθεστώς ανέχειας να ζητούν εάν υπάρχει η δυνατότητα να κρατήσουν εκεί τα παιδιά. Να φιλοξενηθούν μέχρι να βρουν οι γονείς εργασία. Πολλοί εξ αυτών έχασαν τη δουλειά τους και σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες.

Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά Ελληνες (80%) και μόνο το 20% οικονομικούς μετανάστες.

«Προσπαθούμε να στηρίξουμε τις οικογένειες με συμβουλευτική, με υλική βοήθεια, τρόφιμα, ρούχα, κάποιες φορές με οικονομική ενίσχυση, όπως για την πληρωμή ενοικίου. Ομως έχουμε δεχθεί ελάχιστα παιδιά από τις περιπτώσεις με οικονομικά προβλήματα και με την προοπτική να γυρίσουν στην οικογένειά τους. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους γονείς και να αποτρέψουμε τον αποχωρισμό του παιδιού» εξηγεί ο κ. Σιφνιός και σημειώνει ότι και τα «Χωριά SOS» αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς οι δωρεές έχουν μειωθεί και η ανυπαρξία κοινωνικών δομών πολλαπλασιάζει τις ανάγκες των ανθρώπων.

Ως φορέας τα «Χωριά SOS», εκτός από τα «Χωριά» σε Βάρη, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, λειτουργούν τρία Κέντρα Στήριξης της Οικογένειας, ενώ ένα νέο κέντρο ετοιμάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Την ίδια στιγμή μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν πολλά ορφανοτροφεία, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τα στοιχειώδη έξοδα λειτουργίας τους και απειλούνται με κλείσιμο. Σήμερα στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν 20 ορφανοτροφεία που φιλοξενούν εκατοντάδες παιδιά και σε αρκετά οι αρμόδιοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ επιβιώνουν με τη βοήθεια άλλων ιδρυμάτων. Παράλληλα, στον κρατικό τομέα δραστηριοποιούνται 19 ιδρύματα με 950 παιδιά, ενώ άλλα 400 βρίσκονται σε ανάδοχες οικογένειες.

Η κρίση αυξάνει ραγδαία τις αιτήσεις στα ιδρύματα, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ελαχιστοποιηθεί οι δωρεές. Μια άλλη όμως αιτία για τη δυσχερή θέση των φορέων αυτών είναι η αδυναμία του κράτους να ρυθμίσει θέματα για την αξιοποίηση της περιουσίας από κληροδοτήματα.

πηγή


========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

"Βουτηγμένος" στο χρυσάφι ο νομός Κιλκίς! Προκηρύσσεται διαγωνισμός για τα κοιτάσματα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Ο υφυπουργός Ενέργειας, Ι. Μανιάτης, μιλώντας στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας εξήγγειλε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού και χαλκού στην περιοχή Βάθη Κιλκίς, ενώ θα γίνει και έρευνα από το ΙΓΜΕ για το γειτονικό κοίτασμα της Ποντοκερασιάς. Και οι δύο περιοχές ανήκουν στον πρώην Δήμο Κρουσσών ο οποίος με τον Καλλικράτη συνενώθηκε με τον Δήμο Κιλκίς.
Η αξία του κοιτάσματος της Βάθης υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 7 δισ. ευρώ, ενώ η υπολογιζόμενη αξία του νέου κοιτάσματος της Ποντοκερασιάς ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.
Οπως δήλωσε στο Νewsit o δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας "εδώ και χρόνια από έρευνες του ΙΓΜΕ ακούγονται κατά καιρούς οτι υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού, χαλκού και διάφορων μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Κρουσσών. Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε υπέρ την εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου ώστε να ωφεληθούν οι κάτοικοι όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ελλάδας. Αυτές οι αγκυλώσεις που καθυστερούν την εξόρυξη πρέπει να σταματήσουν και να σταματήσουν να στέκονται εμπόδια διάφοροι "κολλημένοι". Είμαστε υπέρ της αναπτυξης με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους. Είμαστε ένας νομός ακριτικός, η ανεργία πλήττει όπως σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και μάκαρι να ανοίξουν θέσεις εργασίας".

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

"Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο γαλικός ποταμός θεωρείται χρυσοφόρος ποταμός και αυτή η φημολογία υπάρχει εδώ και χρόνια. Οι έρευνες του ΙΓΜΕ έχουν δείξει κάποια πράγματα και μακάρι οι περαιτέρω έρευνες να αναδείξουν τον νομό σε έναν χρυσοφόρο νομό. Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε", τονίζει ο δήμαρχος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Ψευδοκωλοτουμπίαση ... η νέα ασθένεια ... προσοχή , δεν υπάρχει θεραπεία !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


 Απ΄ότι φαίνεται μόνο η αριστερά διαθέτει "αντισώματα" κατά της νέας ασθένειας .

Αποδέχεται την επιστολή Σαμαρά το Βερολίνο. Έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης καθώς χαιρέτισε την επιστολή Σαμαρά . Ικανοποίηση και από τη Γαλλία. Κανένα σχόλιο ακόμα από το ΔΝΤ
Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε την επιστολη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Eurogrοup της ερχόμενης Τρίτης, να λάβει την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogrοup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης".
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε παραπέμψει στους παραλήπτες της επιστολής του κ. Σαμαρά ως τους κατ' εξοχήν αρμοδίους για την αξιολόγηση του περιεχομένου της. Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών όμως ξεκαθαρίζει τη στάση του Βερολίνου.
Θετική ήταν η αντίδραση και στη Γαλλία, η οποία δε θέλει σύντομα εκλογές. Κανένα σχόλιο προς το παρόν από το ΔΝΤ για την επιστολή του Σαμαρά. Η επιστολή βρίσκεται στο γραφείο της κ. Λαγκάρντ η οποία περιμένει τους Ευρωπαίους.

Διαβάστε την επιστολή Σαμαρά :
«Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές...
Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει τον νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης, υποστηρίζει εργαλεία που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Βάσει των στοιχείων από τη μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής, οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.
Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.
Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας»

πηγή

 ΥΓ. Δεν περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα αυτό από τον Σαμαρά . Ως γνήσιος Εβραίος απόγονος έπραξε τον καθήκον του .  Ο παπούς του Αλ. Ζάννας υπήρξε ιδρυτικό μέλος της "Επιτροπής Εθνικής Αμύνης" η οποία και παραχώρησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στους πρέσβεις της Αντάντ

 Ο Αλέξανδρος Ζάννας πέθανε το 1963. Γιος του ήταν ο Παύλος Ζάννας (1928-1989), ο οποίος ασχολήθηκε κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο, διατηρώντας φιλία με τον Γεώργιο Παπανδρέου ο οποίος και τον είχε διορίσει διευθυντή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. ( όπως βλέπετε κρατάει από παλιά η σχέση αυτή ...)

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



 Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα χιλίων και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε και συντόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, με θέμα:
AOZ: Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση.

Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά στην Ελλάδα, προκειμένου να τοποθετηθούν πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος τόνισε πως « η ΑΟΖ αποτελεί αναγκαιότητα που διασφαλίζει πλούτο και εθνική κυριαρχία για τη χώρα. Οι ενέργειες της Κύπρου πρέπει να μας παραδειγματίσουν».

Ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης υπογράμμισε πως «Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει πλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της». Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι «Κλειδί σ' αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελλόριζο, νησί το οποίο κατοικείται και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και διαθέτει ΑΟΖ και ότι είναι νησί της Ε.Ε».

Ο Νίκος Λυγερός σημείωσε πως «η ΑΟΖ ως στρατηγική κίνηση προσφέρει μια διέξοδο για την Ελλάδα και μάλιστα της δίνει την δυνατότητα να βρει μια οικονομική και πρακτική λύση μέσω των διακρατικών συμφωνιών. Τέλος, αυτή η υπερκομματική διαδικασία εξαρτάται μόνο από εμάς και η ήρθε η ώρα η Ελλάδα να διεκδικήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας».

 Θεόδωρος Καρυώτης & Νίκος Λυγερός

========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .