Τουρκία: Δεν θα άρουμε μονομερώς το casus belli

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Διαψεύδοντας τις προσδοκίες των «ευκολόπιστων» της Αθήνας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου λίγο πριν υποδεχθεί χθες στην Αγκυρα τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα μονομερούς άρσης του casus belli από την Τουρκία. Τις προηγούμενες ημέρες, διαρροές στα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για άρση του casus belli, καθώς η Ελλάδα αφαιρείται από τον κατάλογο των απειλών που σύμφωνα με την υπό αναθεώρηση «Κόκκινη Βίβλο Ασφαλείας» αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Έχει γούστο ! Λέτε ;

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 Έλληνας εφοπλιστής στα πετρέλαια του Αιγαίου;

Μέσα στον ορυμαγδό της επικοινωνιακής εκστρατείας, πέρασε απαρατήρητη και μένει επίσημα ανεπιβεβαίωτη μια πληροφορία, ενδεχομένως με ιδιαίτερη σημασία για την τύχη της χώρας: το σημαντικότερο πετρελαϊκό κοίτασμα της χώρας πέρασε την περασμένη εβδομάδα στον έλεγχο ενός Έλληνα εφοπλιστή!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινή», που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από το υπουργείο Ανάπτυξης, ούτε και από την ενδιαφερόμενη εταιρεία Ενεργειακή Αιγαίου, αλλά δεν έχει διαψευσθεί ως τώρα, την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη η μεταβίβαση των δικαιωμάτων για τα κοιτάσματα στα ανατολικά της Θάσου.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει, ότι:
-         «Εδώ και πολλές εβδομάδες φημολογούνταν το ενδιαφέρον της Ενεργειακής Αιγαίου για τα κοιτάσματα ανατολικά της Θάσου (Μπάμπουρας κ.λπ). Όμως το όλο θέμα «σκάλωνε» στην άρνηση της κυβέρνησης να εγκρίνει αυτή τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων.
-         Χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έληξε.