Είμαι υποχρεωμένος να θέσω εν αμφιβόλω την ανάρτησή μου σχετικά με το μέλι και την κανέλα ως γιατρικό . Τα συμπεράσματα δικά σας .

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Μέλι και Κανέλα
Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο ένα κείμενο με τίτλο "Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών" Το άρθρο παρουσιάζει εντυπωσιακές πληροφορίες για το συνδυασμό μελιού και κανέλας στην ανθρώπινη διατροφή και σίγουρα το προτείνει αντί της χρήσης μεγάλης γκάμας φαρμακευτικών σκευασμάτων της κλασικής ιατρικής.
Μάλιστα ο τίτλος δημιουργεί στον αναγνώστη μια έντονη υποψία "σκευωρίας" εναντίον του, μια μυστική συνταγή που θα έσωζε δεκάδες ασθενείς και ειδικά καρκινοπαθείς ανα την υφήλιο αλλά το "σύστημα" του αποκρύπτει. Προσωπικά θα ήμουν ευτυχήςς αν αυτό μπορούσε να αποδειχθεί, τόσο γιατί το μέλι που παράγω θα είχε τεράστια αξία (εμπορική και βιοτική) αλλά και γιατί θα μπορούσα να θεραπεύσω συγγενικά μου πρόσωπα που είχαν την ατυχία να περάσουν βαριές ασθένειες - ορισμένες ανίατες.
Η γνωστή όμως συνταγή του ίντερνετ αποδεικνύεται ανυπόστατη.
Υπάρχουν γενικολογίες, ομάδες δυτικών ερευνητών αλλά πουθενά ένα όνομα ή ένας τίτλος.
Η πηγή διάδοσης αυτού του άρθρου φαίνεται να είναι το περιοδικό Weekly World News, μια αμερικάνικη έκδοση τύπου tabloid με "ιδιαίτερο" περιεχόμενο. Η εφημερίδα ασχολείται κυρίως με θέματα υπερφυσικά ή παραφυσικά, σε βαθμό που συνήθως αγγίζει τη σάτυρα και το χιούμορ αλλά χωρίς ποτέ να υπάρχει σαφής προσδιορισμός της αληθοφάνειας των άρθρων. Η εφημερίδα κυκλοφορούσε απο το 1979 ως το 2007. Έκτοτε κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή χωρίς όμως να αλλάξει η θεματολογία της. Μάλιστα η πρώτη ηλεκτρονική έκδοση είχε θέμα "Λυκάνθρωπος μηνύει αεροπορική εταιρεία για καθυστέρηση των πτήσεων".
Για πρώτη φορά το 2004 η εφημερίδα αναφέρει πως "ο αναγνώστης θα πρέπει να αναστείλει τη δυσπιστία για χάρη της απόλαυσης". Ορισμένα απο τα εξώφυλλα ή τα κύρια άρθρα της εφημερίδας είναι τα παρακάτω.
blog-5-october-wwn-cheney
O Dick Cheney είναι ρομπότ
COVER BF love slave
Ήμουν η σκλάβα ερωμένη του Bigfoot (μεγαλοπόδαρου)...και τώρα είμαι έγγυος στο παιδί του.
medium worldroach
Γιγάντιες κατσαρίδες εισβάλουν στο Κλίβελαντ
Recentwwn
Βρέθηκε ο κήπος της Εδέμ
weekly-world-news-google-books-755648-755698
Ο Μπους υποστηρίζεται απο Εξωγήινους για πρόεδρος
Weekly World News - Cover Art 4800
Η Χίλαρυ Κλίντον υιοθετεί εξωγήινο μωρό
melikanela
Και φυσικά το διάσημο άρθρο Μέλι και Κανέλα: <<Μια εις βάθος έρευνα ιατρικών ερευνητών του Weekly World News, βοτανολόγων και εφημερίδων διατροφής και υγείας, έδωσε αρκετά χρήσιμα στοιχεία για το μέλι και την κανέλα και μερικές εντυπωσιακές συνταγές για καλή υγεία.>>
Θεωρώ οτι δε χρειάζεται να παραθέσω άλλα επιχειρήματα ή αποδείξεις για την παπατζα, για την ανόητη αυτή δημοσίευση που χρόνια τώρα αναπαράγεται απο τους αφελείς παπαγάλους του ίντερνετ και των περιοδικών, απο γενικού ενδιαφέροντος blogs με "πηγή" συνήθως ένα άλλο blog για να απαλλαγούν απο την ευθύνη.
Μακάρι η κανέλα και το μέλι να ήταν θαυματουργά, μακάρι να θεράπευαν όλες αυτές τις ασθένειες. Όμως είναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ! Την επόμενη φορά που θα φάτε λουκουμάδες θυμηθείτε οτι δε θα γιατρευτεί το συκώτι σας, η ακμή ή ο καρκίνος.
Καλό μήνα!