Υπάρχει η «μούμια» του Αγαμέμνονα; Γιατί μας κρύβουν την αλήθεια;

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Τό θέμα εἶναι παλαιό ἀλλά γι΄ αὐτό ἔχει περισσότερο ἐνδιαφέρον! Εἶναι γνωστό πλέον, ὅτι ἀκόμη καί οἱ πυραμίδες – γιά τίς ὁποῖες μαθαίναμε στήν Ἱστορία, ὅτι τίς ἔχτισαν οἱ ἀρχαῖοι Αἰγύπτιοι – οἱ πρῶτοι πού τίς ἐδημιούργησαν ἦσαν οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες. (εἶχαν ἄλλη χρησιμότητα, βεβαίως. Οἱ πρόγονοι μας δέν ἠσχολοῦντο τόσο πολύ μέ τούς νεκρούς). Ἔχουμε δημοσιεύσει καί σχετικό ἄρθρο. Δέν εἶναι, ὅμως, μόνον αὐτό: Ὁ Ἄρης Πουλιανός; Τί ἔγινε; Ὑπερέβη τά 80 καί «δέν θά μᾶς ἀπασχολήσει γιά πολύ, ἀκόμη;». Ξανακούστηκε κάτι γι΄ αὐτόν καί γιά τό σπήλαιον τῶν Πετραλώνων στήν Χαλκιδική; Τί συμβαίνει; Ἀναρωτηθήκατε, ποτέ; Γιατί μᾶς ἀποκρύπτουν τήν Ἱστορία μας; Ποῖος ἤ ποῖοι εὑρίσκονται πίσω ἀπό ὅλα αὐτά;

Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το Καστελλόριζο δεν είναι μόνο ένα νησί. Οι κάτοικοι του δεν είναι ούτε άγνωστοι , ούτε αγνοούμενοι, όπως πιστεύουν μερικοί ειδικοί που είναι έτοιμοι να τους θυσιάσουν για να λύσουν με εύκολο τρόπο προβλήματα διαπραγματεύσεων. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν λειτούργησε ποτέ με αυτόν τον τρόπο με τους δικούς της. Δεν είναι η Ελλάδα που θυσιάζει τους ανθρώπους της , αλλά αυτοί που συνειδητά θυσιάζονται γι' αυτήν, διότι ξέρουν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να μην πεθάνει. Το Καστελλόριζο, αν είναι ακόμα ζωντανό, είναι μόνο και μόνο διότι οι άνθρωποί μας το κρατούν ζωντανό με την παρουσία τους.

Το τελευταίο άρθρο του Ν.Λυγερού που αφορά την ΑΟΖ : Όταν η ΑΟΖ αφοπλίζει την Τουρκία

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Την ώρα που μερικοί από τους δικούς μας αναρωτιούνται ακόμα αν η έννοια της ΑΟΖ, όπως την ανέδειξε ο καθηγητής Καρυώτης, έχει κάποια αξία, την ώρα που μερικοί από τους δικούς μας φοβούνται ακόμα και να την θεσπίσουν, η δυναμική της ΑΟΖ όχι μόνο προβληματίζει την Τουρκία, αλλά στην ουσία την αφοπλίζει. Πρόκειται βέβαια, για την ΑΟΖ της Κύπρου, η οποία είναι πολύ μικρότερη από την ΑΟΖ της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις της Κύπρου το 2003, το 2007 και το 2010 με τις τρεις διακρατικές συμφωνίες διαδοχικά με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ, φέρνουν τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Ο Lasker έλεγε στο σκάκι, ως παγκόσμιος πρωταθλητής για 27 χρόνια, ότι η καλή κίνηση είναι αυτή που ενοχλεί τον αντίπαλο.