Παρέμβαση του ακέραιου εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά για το δημοψήφισμα

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

sakkas-ivannis

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της  5ης  Ιουλίου 2015
  Οι Μνημονιακοί πολιτικοί με υπόγειες διαδρομές και με το πρόσχημα να μας σώσουν, ήθελαν να υποδουλώσουν τους Έλληνες στους εντολείς τους ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ. Άλλοτε ως συγκυβέρνηση και άλλοτε ως αντιπολίτευση οι ηγεσίες τους, μας έλεγαν ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα εναντίον της Ελληνικής Κοινωνίας και προς τούτο μας παρουσίαζαν και κοστολογημένα προγράμματα.
Με δόλο όμως, με νόμους καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση «των θεσμών ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ», εφάρμοζαν κατ΄ εξακολούθηση μνημονιακά μέτρα σε βάρος μας και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Οι εντολείς τους (θεσμοί της ΕΕ) ομολόγησαν στις Βρυξέλλες στις 20-2-2015 ότι προκάλεσαν με τις ενέργειές τους  ανθρωπιστική κρίση στην Ελληνική Κοινωνία και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που έρχεται σε αντίθεση με τις γενικές νομικές αρχές της (άρθρα 2, 3§§1-3 και 5, 4§§2-3, 6, 9, 13, 21, 22 της ΣΕΕ), αντί να κατονόμασουν τους συγκεκριμένους δράστες πολιτικούς που δημιούργησαν την κρίση και να ζητήσουν από τους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες την τιμωρία τους (πολιτική-ποινική και αστική).
Οι ίδιοι, με θράσος και υποκρισία, προκαλούν κατάρρευση των γενικών αρχών και αξιών της ΕΕ. Οι Έλληνες δεν διασφαλίστηκαν ως Ευρωπαίοι Πολίτες και κοινωνία και δεν προστατεύθηκαν από τους θεσμούς της ΕΕ και τους μνημονιακούς πολιτικούς στην Ελλάδα.
Η κατ΄εξακολούθηση δράση των θεσμών της Ε. Ένωσης τελικά αποκαλύφθηκε (με τα στρατηγικά μνημονιακά μέτρα τους και την ανθρωπιστική κρίση)  ότι δεν σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει στην Ελλάδα και στους Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου,  την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το σεβασμό των αρχών της ΕΕ και των αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,  του διεθνούς δικαίου, του πρωταρχικού στόχου της εξάλειψης της φτώχειας και της ανεργίας. Δημιούργησαν εξαθλίωση, φτώχεια και ανεργία πάνω από 27%, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία στην Ελλάδα.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, Η ΠΑΡΕΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ                    ΛΕΜΕ ΟΧΙ.
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5ης Ιουλίου 2015 ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΡΘΑ, ΚΟΦΤΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
ΟΧΙ / ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ
ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ / ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αθήνα 29-6-2015
Σακκάς Ιωάννης, Πρώην Εισαγγελέας
Email: sakkasioannis@gmail.com