Κύπρος: Eπέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 20120715-132609.jpg

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά ξαναζωντανεύουν σήμερα Κυριακή στην Κύπρο οι μνήμες από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 της χούντας των Αθηνών και της κυπριακής ΕΟΚΑ Β΄ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκλελεγμένου τότε προέδρου της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.


Σε όλες τις πόλεις ήχησαν οι σειρήνες, σε υπόμνηση της αποφράδας ημέρας, στις οκτώ και είκοσι το πρωί, ώρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα τάνκ με στόχο την κατάλυση της Δημοκρατίας.

Στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κοιμητήριο Λευκωσίας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους προασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσία του προέδρου Χριστόφια, του προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και άλλων επισήμων.

Επιμνημόσυνο λόγο είπε ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Χαράλαμπος Λόττας, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνέλθει εκτάκτως το μεσημέρι της Κυριακής για καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος, του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που ακολούθησε στις 20 Ιουλίου.

Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν το προδοτικό πραξικόπημα επισημαίνοντας τα τραγικά αποτελέσματα που προκαλούν ο φανατισμός και η διχόνοια. Τονίζουν ότι η 15η αποτελεί «ημέρα εθνικού πένθους και περισυλλογής και αποτίουν φόρο τιμής στον Εθνάρχη Μακάριο, στους μάρτυρες της δημοκρατίας και στους μαχητές της αντίστασης που, χωρίς να λογαριάσουν τη ζωή τους, υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα».

Τα κόμματα και οι οργανώσεις υπενθυμίζουν ότι η κρισιμότητα της παρούσας περιόδου υπαγορεύει εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη, ευρύτατη συναίνεση και συστράτευση.
 
Χριστόφιας:
 Nα απομονωθούν φαινόμενα φασιστικής νοοτροπίας.

Ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αναβιώνουν και σήμερα φαινόμενα φασιστικής νοοτροπίας» και τόνισε την ανάγκη ότι πρέπει να αποκρουστούν και απομονωθούν.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας του μνημόσυνου για τους πεσόντες στο πραξικόπημα του 1974, ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «η σημερινή μέρα είναι μέρα απότισης τιμής στους ανθρώπους, οι οποίοι όρθωσαν το στήθος τους στα τανκς της Χούντας και στα καλάσνικοφ της ΕΟΚΑ ‘Β. Είναι μέρα άντλησης διδαγμάτων, είναι μέρα που υποβάλλει και επιβάλλει συνεχή επαγρύπνηση και συνεχή αγώνα για υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών».

Δυστυχώς, παρατήρησε , νοοτροπίες όμοιες εκείνων του 1974 και πριν το 1974, αναβιώνουν. «Και το δυστυχώς το τονίζω με κεφαλαία. Θέλω να πιστεύω ότι τελικά άνθρωποι, οι οποίοι μιλούν ελληνικά δεν θα τολμήσουν ξανά να σηκώσουν χέρι πάνω στην Ελλάδα και την Κύπρο», ανέφερε.

Ο Κύπριος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η δημοκρατία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο γεννήθηκε στην Ελλάδα, και θα πρέπει εμείς να τιμούμε τους θεσμούς και, βεβαίως, τους ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους για να την υπερασπιστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκεπτόμενος (?) ανώνυμος σχολιαστής ...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



ΟΙ … « ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ» KΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ , ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΣ …ΠΑΛΙΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» !!

ΟΙ … « ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ» KΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ !!!



================================= =
ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΣ …ΠΑΛΙΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» !!
Με το πέρασμα του χρόνου ΔΥΣΤΥΧΩΣ ! πολλοί Μπλόγκερς έπεσαν θύματα της επάρατης «συγκίνησης» όλων των εποχών, της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Ειδικά αυτές τις ημέρες που το χρήμα τρέχει άφθονο στο…δρόμο !
Έτσι σήμερα,
Μπλόγκερς, νοικιάζουν και την ψυχή τους, για ΧΡΗΜΑ! και για.. χρήμα, καταστρέφοντας, διαστρεβλώνοντας , και εξαφανίζοντας, κάθε μορφής ενημέρωση που είναι αντίθετη προς τα οργανωμένα συμφέροντα που υπηρετούν.
Ανοίγεις το κομπιούτερ και ξαφνικά ζεις «συνθήκες» Α! Παγκοσμίου πολέμου.

Τα νοσοκομεία …κλείνουν
Τα φάρμακα τα… χάσανε !
Οι γέροι αρνούνται να… περπατήσουν !
Οι Αστυνομικοί «δολοφονούν» …αγίους του Σύριζα, του ΚΚΕ και της χρυσαυλής !
Ο κόσμος σήκωσε τα λεφτά του και οι τράπεζες δεν πληρώνουν το …νοίκι!
Ο Σαμαράς ζήτησε …συγγνώμη από το Μητσοτάκη !
Και μυριάδες άλλα…

Πείνα,
Ανεργία,
Ληστείες,
Αυτοκτονίες,
Λαθρομετανάστες με πιστόλια σκοτώνουν
Λαθρομετανάστες με μαχαίρια σφάζουν,
Μανάδες πουλάνε τα παιδιά τους
Φακελάκια παντού
Το πρωί πτωχεύουμε το βράδυ…πεθαίνουμε !
Το πρωί έχουμε πόλεμο,
Το βράδυ έχουμε σεισμό
Το μεσημέρι έχουμε καύσωνα
Το βράδυ έχουμε πλημμύρες.
Το πρωί μας «φταίει» το ένα κόμμα και ανά… δίωρο μας «φταίνε» τα άλλα
Τη Κυριακή βγάζουμε κυβέρνηση και τη Δευτέρα ..μετανιώνουμε
Το πρωί πεινάνε τα παιδιά
Το μεσημέρι πεινάνε οι γονείς και
Το βράδυ πεινάνε οι Παππούδες !
Το πρωί είμαστε στο Ευρώ και
Το βράδυ είμαστε στη Δραχμή.

Με αυτή την πρωτόγνωρη και ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ αλητόσκονη !!! μπολιάζουμε τις ψυχές του αθώου ανθρωπάκου και κοντεύει να ΣΑΛΤΑΡΕΙ !

ΜΜΕ ! και ΜΠΛΟΓΚΣ ματώνουν για την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ !!
Νοικιασμένοι, πουλημένοι, μπολιασμένοι , κολασμένοι , χρωματισμένοι όλοι μαζί παραμορφώνουν το νου και τη ψυχή της Ελλάδας.

Με μια πρωτόγνωρη αδημονία υποβαθμίζουν το κάθε τι ενώ χρησιμοποιούν «τίτλους ΧΙΤΣΚΟΧ»! μέχρις ότου επιτύχουν τους στόχους τους !

πείνα 400.000 !!! μαθητών στα ….σχολεία,
άρρωστοι στη…σκεπή ,
πεθαμένοι στο.. δρόμο,
φάλαινες στην…Ομόνοια ,
Καρχαρίες στα αεροπλάνα και
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ…ΘΑΛΑΣΣΑ!!!
Μαϊμούδες στα Μπλογκς ..

H Ελλάδα ...πτωχεύει Τρίτη Πέμπτη Σάββατο και έχει…Δραχμή…!
και τις άλλες ημέρες ...ξεκουράζεται και έχει…Ευρώ !
Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή έχουμε Τουρκία ,πετρέλαια , παραβιάσεις, αποβάσεις, υποβρύχια
και …αρκούδες !
Τεχνητούς σεισμούς και σαμποτάζ, απαγωγές… νησιών και «μετακινήσεις» υφαλοκρηπίδων…
ενώ τα μεσάνυκτα έχουμε ηφαίστεια και πλημμύρες και …εξωγήινους.

Πρώτα οι πιο πολλοί, είναι κομματικά “ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ" αφού το «χρώμα» είναι ..χρήμα !

Πολλοί ...νοικιασμένοι με το.. μήνα(;) γράφουν οτιδήποτε και για οποιονδήποτε, αφού η ανωνυμία σχεδόν ταυτίστηκε με την… ασυλία.

Με πρότυπα σαν τον …Λαδ(ζ)όπουλο γράφουν, προκαλούν , προσβάλουν---διαφεύγουν αφού έχουν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ τον κόσμο, που κάθε μέρα ακούει τόσα, που έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας.

Πολλοί δεν ξέρουν που ανεβαίνουν και που κατεβαίνουν και χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Τους φτάνει η… δύναμη που νομίζουν ,ότι απέκτησαν και χρησιμοποιούν σύμβολα, πρόσωπα, ιστορία για χαρτί εκτάκτου …ανάγκης. ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ αρκεί να …μετρήσουν επισκέπτες….

Τέλος ΣΟΒΑΡΑ μπλοκς που παρουσιάζουν ΕΙΔΗΣΕΙΣ !!! Βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και στο τέλος υποκύπτουν στην ανθρώπινη …αδυναμία !

ΤΑ ΜΠΛΟΚΣ με ελεύθερη -ανεξέλεγκτη έκφραση-σχόλια, έχουν χάσει μέρα με τη μέρα τη σοβαρότητα που διέθεταν, αφού κάθε ...μυαλοφυγόδικος ανοίγει το...καπάκι του....!

Και κάτι υπέρ –πατριώτες Φασιστοχαφιέδες !! (που γνωρίζουν μόνο το… τηλέφωνό τους) που θυμίζουν το ανέκδοτο της ξανθιάς με τη σημαία.(Δώστε μου μία ...μπλε και μία...άσπρη )!!!!.
Βωμολοχούν, υβρίζουν, προσβάλουν, ασεβούν, και αυτοπαρουσιάζονται με όλο …μεγαλείο της Βρώμικης πνευματικής τους ανυπαρξίας.

Τέλος έχουμε και τις ..επίγειες φωνές του...Θεού των ρασοφόρων..Χωρίς σχόλια...!

Και αυτό το λέτε …ενημέρωση ρε «καπνισμένα...τσουκάλια;»

Ρε , δεν πάτε να πνιγείτε !

πηγή

ΥΓ. Εμείς εδώ απλά να σημειώσουμε πως κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να βλέπει ειδήσεις από τα ΜΜΕ ή από τα Μπλοκς . Ο καθένας κάνει τις επιλογές του . Απλά διυλίστε και διηθήστε κάθε είδηση που πέφτει στην αντίληψή σας , έχοντας υπ΄όψιν πως οι βρωμεροί διαπλεκόμενοι καναλάρχες δεν σε υπολογίζουν για άνθρωπο ... απλά είσαι ένα γρανάζι στην μηχανή της διαπλοκής που έστησαν .