H ΔΕΗ πουλάει tο ρεύμα στον Μυτιληναίο στη ΛΙΑΝΙΚΗ με €40,7 τη MWh, ο ΘΕΟΣ Μυτιληναίος μετά την πουλάει στη ΧΟΝΔΡΙΚΗ με €72,71 !!!!!!

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Και όμως ο Μυτιληναίος είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας παγκοσμίως. Κατάφερε αυτό που προσπάθησαν και δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν, ούτε ο John D. Rockefeller, ούτε η Οικογένεια Rothschild ούτε ο Μπιλ Γκειτς!!!! Για να έρθουμε και στους δικούς μας, αυτό που κατάφερε ο ιδιοκτήτης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, δεν μπόρεσαν να το πετύχουν επιχειρηματίες του διαμετρήματος ενός Αριστοτέλη Ωνάση ή ενός Σταύρου Νιάρχου!!!! Υποθέτω πως ακόμα και ο Αϊνστάιν θα έπεφτε γονυπετής και προσκύναγε το IQ του τεράστιου Βαγγέλη…
Ο άνθρωπος αποτελεί τον «μαγκάιβερ» της παγκόσμιας επιχειρηματικής ελίτ!!! Κατάφερε να περάσει ελέφαντα από την τρύπα της βελόνας. Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρή χώρα, ο Βαγγέλης ο Μυτιληναίος θα έπρεπε να γίνει αύριο το πρωί, νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο «δικός μας» Μπερλουσκόνι… Μια χαψιά θα τους έκανε τους «γκαουλάιτερ» των Βρυξελλών, ο Βαγγέλας…

Ο ένας και μοναδικός, ο ΘΕΟΣ Βαγγέλης Μυτιληναίος κατάφερε να δημιουργήσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία στα χρονικά του παγκόσμιου εμπορίου!!! Κατάφερε να αγοράζει ρεύμα από τη ΔΕΗ στη λιανική, μισοτιμής από την τιμή της χονδρικής!!!!!!!!!
Ναι, φίλοι μου ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι ο άνθρωπος που πέτυχε, εκεί που απέτυχε ακόμα και ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός!!!! Θαύμα, εγένετο θαύμα κύριοι!!! Θαύμα θαυμάτων…
Σύμφωνα με απόφαση της πλειοψηφίας της Μόνιμης Επιτροπής Διαιτησίας στη ΡΑΕ, όπου μετά την προκλητική απόφαση της ΡΑΕ που ανάγκαζε τη ΔΕΗ να ηλεκτροδοτεί την εταιρία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ επί ζημία δίνοντάς της το ρεύμα με €42 τη MWh! Δηλαδή σχεδόν στη μισή τιμή από το ανταγωνιστικό κόστος των €72,71 (κόστος που η ίδια η ΡΑΕ έχει αναγνωρίσει στα όρια της υψηλής τάσης), έρχεται τώρα να επιβάλει τιμή σκάνδαλο και πρόκληση σε βάρος του ελληνικού λαού, ακόμη πιο κάτω, στα €40,7!!!!
Το ρεύμα βέβαια που πουλάει η ΔΕΗ στον Μυτιληναίο στη ΛΙΑΝΙΚΗ (!!!!!) με  €40,7 τη MWh, ο ΘΕΟΣ μετά την πουλάει στη ΧΟΝΔΡΙΚΗ με €72,71!!!!!!
Για να το κάνω πιο λιανά να το καταλάβουν οι πάντες… Πάει ο Μυτιληναίος και αγοράζει πορτοκάλια από το μανάβη με 5€ την στιγμή που ο μανάβης τα αγοράζει από τον παραγωγό με 10€!!!!
Κι επειδή νομίζετε, ότι κάνω πλάκα ή ειρωνεύομαι τον Μυτιληναίο, λέω ευθαρσώς ότι κανένα πρόβλημα δεν έχω με τον άνθρωπο. Πέφτω κάτω και τον προσκυνώ ταπεινά… Τα συμφέροντα της εταιρείας του κοίταξε και κατάφερε το ακατόρθωτο!!! Το ζήτημα είναι τι κάνει η ΡΑΕ, το Υπουργείο, ο Πρωθυπουργός, η Αντιπολίτευση!!!! Η ΔΕΗ ΔΕΝ είναι μια απλή ιδιωτική εταιρεία. Είναι η μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας. Το μεγαλύτερο ασημικό του Δημοσίου. Αυτό που προσπαθούν λυσσαλέα να αγοράσουν οι Γερμανοί εδώ και τόσα χρόνια…
Η συγκεκριμένη απόφαση της Μόνιμης Επιτροπής Διαιτησίας στη ΡΑΕ δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη ΔΕΗ, σε μια περίοδο που οξύνεται το οικονομικό της πρόβλημα (λόγω της αδυναμίας των καταναλωτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους) αφού έρχεται να διαγράψει το χρέος των 131 εκ. €, χαρίζοντας δεκάδες εκ. € στην εταιρία «Αλουμίνιον της Ελλάδος».
Τα γνωστά παπαγαλάκια των κατεστημένων ΜΜΕ, για το συγκεκριμένο ΣΚΑΝΔΑΛΟ δεν θα πουν, ούτε θα γράψουν τίποτε για ευνόητους λόγους, αφού η ΔΕΗ είναι ο μεγάλος ασθενής, τον οποίο θέλουν να κατασπαράξουν και να απομυζήσουν, όλα τα εγχώρια επιχειρηματικά κοράκια, τα οποία ελέγχουν τα μεγάλα ΜΜΕ…
Επειδή όμως εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και δικαιούμαι να ξέρω, θέλω να ρωτήσω την ευνομούμενη πολιτεία, το κράτος, τα κόμματα, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τον Βενιζέλο, οι οποίοι υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού… Πόσα χρήματα χρωστάει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στην Εφορία; Δεν γνωρίζω κάτι, ούτε υπονοώ τίποτα μεμπτό… Αν τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ θέλουν να τις πουλήσουν και αν τελικά καταφέρουν και τις ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ (που πολύ αμφιβάλλω), θα κριθεί και πολιτικά και δικαστικά. Αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ!!! Αν όμως υπάρχουν επιχειρηματίες που χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο, δεν υπάρχει ΠΕΔΙΟ και ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ κρίσης. ΧΤΕΣ πρέπει να εισπραχτούν τα χρήματα ή έστω να ρυθμιστούν και να αρχίσουν να πληρώνονται, ειδάλλως ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ. Στο δρόμο που χάραξαν ο Λαυρεντιάδης, ο Ρέστης και ο Μάκαρος ο Ψωμιάδης. Και όποιος Πολιτικός κάνει τα στραβά ΜΑΤΙΑ, παρέα με τον Άκη…
πηγή 

Η απάντηση της ΡΑΕ :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ

αναφορικά με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ των εταιρειών ΔΕΗ Α.Ε. και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.


Ορισμένα πρόσφατα, απολύτως ψευδή και παραπλανητικά, δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ των εταιρειών ΔΕΗ Α.Ε. και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., φέρουν τη ΡΑΕ δήθεν ως θεσμικά συμμετέχουσα ή εμπλεκόμενη (ελάχιστα δε εξ αυτών, και ως κύριο «ελεγκτή» ή «εποπτεύοντα») τη Διαιτησία, και, ως εκ τούτου, υπονοούν ότι η Αρχή είναι «υπεύθυνη» ή «συνδιαμορφωτής» των αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, η ΡΑΕ είναι υποχρεωμένη να διευκρινίσει τα ακόλουθα, σε σχέση με το δικό της θεσμικό ρόλο και αρμοδιότητες:

1. Το Διαιτητικό Δικαστήριο του άρθρου 37 του ν.4001/2011 συνιστά συλλογικό όργανο που συγκροτείται από τρία (3) μέλη που ορίζονται από τους διαδίκους (δύο διαιτητές και τον επιδιαιτητή) και είναι απολύτως ανεξάρτητο και διακριτό έναντι του συλλογικού οργάνου της Ολομέλειας της ΡΑΕ, αλλά και έναντι των στελεχών της Γραμματείας της Αρχής, με τελείως διαφορετικές εξουσίες και αρμοδιότητες, όπως άλλωστε ρητώς ορίζεται και στον οικείο Κανονισμό Διαιτησίας. Η Ολομέλεια της ΡΑΕ, ως συλλογικό όργανο, δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή και δεν συνέδραμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο το Διαιτητικό Δικαστήριο, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαιτητικής διαδικασίας έως και τη λήψη της σχετικής διαιτητικής απόφασης. Η διαιτητική διαδικασία διενεργήθηκε στο κτίριο της ΡΑΕ, κατόπιν απόφασης των δύο μερών που υπήχθησαν στη Διαιτησία, και εφάρμοσε αυστηρά τις διατάξεις του ν.4001/2011 και του οικείου Κανονισμού Θεσμικής Διαιτησίας.
2. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των εταιρειών ΔΕΗ Α.Ε. και ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. που δημοσιεύθηκαν στον τύπο, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αριθμείται ως «ΡΑΕ/1/2013». Η αναφορά αυτή είναι εσφαλμένη και εάν πράγματι υφίσταται, δημιουργεί σύγχυση ως προς τη φύση της απόφασης και το όργανο έκδοσής της, καθώς παραπέμπει λανθασμένα σε απόφαση ΡΑΕ.
3. Η ΡΑΕ ζήτησε με σχετική επιστολή της (αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Ο-56263/17.10.2013) προς το Διαιτητικό Δικαστήριο να της γνωστοποιηθεί επισήμως το αποτέλεσμα της εν λόγω διαιτητικής διαδικασίας, προκειμένου να προβεί σε τυχόν ενέργειες αρμοδιοτήτων της, οι οποίες σχετίζονται με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και την Απόφαση ΡΑΕ 346/2012 για τον καθορισμό προσωρινής τιμής. Ωστόσο, έως σήμερα, δεν έχει λάβει επισήμως ουδεμία απάντηση.
4. Για την αποφυγή οποιασδήποτε ταύτισης ή σύγκρισης της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου με οποιαδήποτε απόφαση της ΡΑΕ, και ειδικά με την Απόφαση 346/2012, με την οποία καθορίστηκε, ως προσωρινό μέτρο, η τιμή των 42 ευρώ/MWh, επισημαίνεται ότι η εν λόγω προσωρινή τιμή δεν περιλαμβάνει χρεώσεις, όπως είναι οι χρεώσεις χρήσης Συστήματος, οι χρεώσεις επικουρικών υπηρεσιών, οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και οι επιβαρύνσεις για τα ανταποδοτικά τέλη υπέρ ΡΑΕ και ΔΕΣΜΗΕ/ΛΑΓΗΕ. Η συνεκτίμηση των χρεώσεων αυτών θα είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση της προσωρινής τιμής περίπου στα 46 ευρώ/MWh.