Το κόλπο του ταγματασφαλίτη Αθανασίου για τη διευκόλυνση των πλειστηριασμών

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αθανασίου
Με το νέο νομοσχέδιο με τίτλο «Τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», που κατέθεσε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση,καταργείται η εξέταση των μαρτύρων στα ακροατήρια των δικαστηρίων σε όλες τις  αστικές και εμπορικές δίκες. Στο εξής η ………..
……«μαρτυρία» τους θα περιλαμβάνεται σε ένορκες βεβαιώσεις τους, δηλαδή σε χαρτιά χωρίς καμιά αξιοπιστία που θα συντάσσονται στα δικηγορικά γραφεία, με βάση τα οποία οι Δικαστές θα μπορούν να κρίνουν ποιος έχει «δίκιο».
Το υπουργείο Δικαιοσύνης καταργεί την ακρόαση των διαδίκων και των μαρτύρων από τα πολιτικά δικαστήρια και όχι μόνο διευκολύνει τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι στο εξής θα γίνονται σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά αποδίδει και τα χρήματα από αυτούς στις τράπεζες.Καταγγέλλεται, μάλιστα, πως το νομοσχέδιο εκπονήθηκε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των νομικών υπηρεσιών  της Eurobank, της Alpha Bank και της Πειραιώς. Για το ζήτημα αυτό οι δικηγόροι όλης της χώρας έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας, μετά από δημοψήφισμα στο οποίο το νομοσχέδιο αποδοκιμάσθηκε με ποσοστό 95 %.
koutipandoras