Αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος η Ρωσία. Επαναβεβαιώνει ο Μεντβέντεφ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Με τον Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε σήμερα Τρίτη στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος πρόεδρος επαναβεβαίωσε την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος, από τη χώρα του. Η επίσκεψη χαρακτηρίστικε ιστορικής σημασίας από την Παλαιστινιακή Αρχή, τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν σε μια καταδίκη των ισραηλινών εποικισμών από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αφού έφτασε στο Αμάν, ο Ρώσος πρόεδρος, η χώρα του οποίου είναι η μία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατευθύνθηκε αμέσως στην Ιεριχώ. Οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι από ρώσικες και παλαιστινιακές σημαίες, καθώς και από πορτρέτα του Αμπάς και του Μεντβέντεφ. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στους δρόμους, για να παρακολουθήσει τα οχήματα με τους επίσημους που περνούσαν.

Επιστροφή Χρημάτων από Τράπεζες σε δανειολήπτες!!!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Με την απόφαση 233/2010 του Ειρηνοδικείου Λάρισας που εκδόθηκε στις 26/11 μπαίνει ακόμα ένα εμπόδιο στην αυθαιρεσία των τραπεζών. Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή που πάρθηκε μετά από συλλογική αγωγή 18 δανειοληπτών κατά της Εθνικής Τράπεζας προβλέπει ότι τα έξοδα φακέλου που εισπράττουν οι τράπεζες για την έκδοση δανείων είναι παράνομα και συνιστούν «αδικαιολόγητο πλουτισμό». Παλιότερα και συγκεκριμένα με την απόφαση 5253/2003 του Εφετείου Αθηνών είχε κριθεί καταχρηστικός ο όρος των συμβάσεων στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου για την είσπραξη εξόδων «χρηματοδότησης», «προέγκρισης δανείου» ή «εξέτασης αιτήματος δανείου» , κλιμακούμενων ανάλογα με το ύψος δανεισμού.