Έπιασαν τόπο οι εκπομπές του Χαρδαβέλλα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010 | 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



«Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας» έιπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης

Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι: «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ »

Ο Γ. Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι: «οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο» και ότι : «η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας». Ανέφερε ακόμη ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρείας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών»

Να λοιπόν που ο Πάγκαλος και η παρέα του πήραν τα "κλειδιά" από τον Χαρδαβέλλα ... αναγκαστικά θα ΄λεγα , διότι τα άπλυτά τους βγήκαν στην φόρα χάριν του Χαρδαβέλλα , του Βελόπουλου και πολλών άλλων που τιμούν τα παντελόνια που φορούν .

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων ...

Μια φωτογραφία ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας! Εκπληκτικό !

| 1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Τα "θαύματα" της τεχνολογίας αρχίζουν από την στιγμή που θα κάνετε "κλικ εδώ " . Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει σύρετε το "ποντίκι" σας ξεκινώντας από πάνω αριστερά και κατεβαίνοντας προς τα κάτω δεξιά. Ξαφνικά θα δείτε την φωτογραφία να "ζωντανεύει" μπροστά στα μάτια σας καθώς θα ξημερώνει και θα νυχτώνει στο Hong Kong, ανάλογα με την δική σας κίνηση!



Το θέμα είναι παρμένο από εδώ