Απαγόρευση έβγαλε ο μαλάκας Καμίνης* , στην διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες ,από την Χρυσή Αυγή ...

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Παράνομο σχέδιο απαγόρευσης της διανομής τροφίμων από Δένδια και Καμίνη με τις ευλογίες Σαμαρά


Η Χρυσή Αυγή θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της
Το άθλιο κράτος του μνημονίου επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Το αποτυχημένο και επικίνδυνο δίδυμο Δένδια-Καμίνη, με την απόλυτη συμφωνία και έγκριση του Αντώνη Σαμαρά, στήνει μία ακόμη παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Γράφει σχετικά το καθεστωτικό ΒΗΜΑ:
Απαγορεύει τη χρυσαυγίτικη «διανομή μόνο για Έλληνες» ο Δήμος Αθηναίων
Επικοινωνία του Γ. Καμίνη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τη λήψη μέτρων
Με αυθαίρετο, και πάλι, τρόπο, χωρίς να πάρει από κανέναν την απαιτούμενη άδεια η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ξαναστήσει το σκηνικό της διανομής τροφίμων και ρουχισμού «μόνο για Έλληνες», όπως είχε επιχειρήσει τις ημέρες του Πάσχα στο Σύνταγμα, αυτή τη φορά στην πλατεία Αττικής. Η απόφαση της Χρυσής Αυγής, να οργανώσει τη διανομή στην πλατεία Αττικής, το απόγευμα της Τετάρτης, και μάλιστα με σύσσωμη την κοινοβουλευτική της ομάδα παρούσα, μεταξύ αυτών και του αρχηγού της, Ν. Μιχαλολιάκου, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος απαγόρευσε την προκλητική «εκδήλωση». Ήδη, όπως πληροφορείται το «Βήμα», ο δήμαρχος Αθηναίων ήρθε σε επαφή με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια για την φύλαξη του χώρου, ούτως ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία τέτοια εκδήλωση, ούτε στην πλατεία Αττικής, ούτε οπουδήποτε αλλού στην πόλη. Με το πρόσχημα ότι «τα λεφτά (της βουλευτικής αποζημίωσης) γυρίζουν στο λαό», όπως λένε και στην ανακοίνωσή τους, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να θυμίσουν και μάλιστα με δυναμικότερο τρόπο, την πασχαλινή επιχείρησή τους, η οποία κατέληξε στην επίθεση εναντίον του δημάρχου, μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου, από τον Καιάδα (Γ. Γερμενή) με θύμα ένα ανύποπτο δωδεκάχρονο κορίτσι, το οποίο δέχθηκε τη γροθιά του στο πρόσωπο. Σε εκείνο το επεισόδιο, υπενθυμίζεται, ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει και πιστόλι. Αν θέλουν, πάλι, να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα, ας το κάνουν στα γραφεία τους. Ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια για συσσίτια στις πλατείες της Αθήνας, έλεγαν πηγές του Δήμου Αθηναίων. Οι πληροφορίες επιμένουν, πάντως, ότι οι χρυσαυγίτες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την ρατσιστική τους εκδήλωση (μοιράζοντας τρόφιμα μόνο σε Έλληνες με την επίδειξη της ταυτότητά τους), γι' αυτό και σκοπεύει να δώσει το «παρών» στην πλατεία Αττικής και ο αρχηγός του εθνικιστικού μορφώματος.
Με τα ψέμματα και τη λάσπη του Βήματος ασχολείται ήδη το Νομικό μας τμήμα και πολύ σύντομα θα κατατεθεί σχετική αγωγή. Όσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί... "μη λήψης της απαιτούμενης άδειας", γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας). Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν  μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε το σχετικό εξώδικο που αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επέδωσε στους αρμόδιους φορείς:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 131 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΠΡΟΣ
Τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που εδρεύει στην Αθήνα, πρώην Σχολή Ευελπίδων.
Τον κ. Διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα,  που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μιχαήλ Βόδα, αρ. 85.
Τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, που εδρεύει στην Αθήνα, λεωφόρος Αλεξάνδρας, αρ. 173
Δια της παρούσης σάς γνωστοποιούμε, ότι την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013  και ώρα 18:00 το Κόμμα μας διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση-εκδήλωση στην Πλατεία Αττικής  στην οποία θα παραστούν  βουλευτές, στελέχη και ο Αρχηγός μας.
Κατά την ως άνω συγκέντρωση ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θα παρακωλύσουμε την εύρυθμη λειτουργία της πόλεως.
Ενόψει λοιπόν της ανωτέρω συγκεντρώσεως, επιθυμούμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για την αναγκαιότητα διασφάλισης της τάξης και της ασφάλειας πέριξ του χώρου της εκδηλώσεως, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών και μελών μας που θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από αυτή, κατά το χρονικό διάστημα της εξέλιξής της.
Επειδή στο παρελθόν και παρά την έγκαιρη γνωστοποίηση των συγκεντρώσεων μας στις αρμόδιες αρχές  γίναμε μάρτυρες προκλήσεων.
Επειδή εφιστούμε την προσοχή των αρχών στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκδηλώσεως μας
Επειδή επιθυμούμε να διασφαλιστεί η τάξη και η ασφάλεια στον χώρο της συγκεντρώσεως μας
ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις εμπλεκόμενες αρχές να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας στην ελεύθερη συνάθροιση (άρθρο 11 Συν), σε αντίθετη περίπτωση ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΡΗΤΑ  ότι θα στραφούμε με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον των οργάνων και των προϊσταμένων της Ελληνικής Αστυνομίας, του δημάρχου Αθηναίων καθώς και κάθε άλλου υπευθύνου που θα θέσει με τις πράξεις ή παραλείψεις του  εν αμφιβόλω το δικαίωμα μας αυτό.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Να πράξετε τα δέοντα, στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας σύμφωνα με τα ανωτέρω
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς  τον κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, που εδρεύει στην Αθήνα, πρώην Σχολή Ευελπίδων, προκειμένου να λάβει γνώση και για να επέλθουν  οι έννομες συνέπειες.
Αθήνα,  23 Ιουλίου 2013
Ο Εξωδίκως Δηλών
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος - Γενικός Γραμματεύς Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Οι αθλιότητες της πλατείας Συντάγματος, όπου πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε άπορους συμπολίτες μας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ. Η νόμιμη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να απαγορευθεί από κανέναν καθεστωτικό αλήτη. Αν σκοπεύουν να καταλύσουν το Σύνταγμα να μας το πουν ανοικτά. Αυτή τη φορά όποιος επίορκος υπάλληλος του κράτους επιχειρήσει να περιορίσει τις συνταγματικές μας ελευθερίες θα υποστεί κάθε νόμιμη συνέπεια.
Η διανομή τροφίμων της 24ης Ιουλίου στην πλατεία Αττικής θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Το παρόν θα δώσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου, μέλη, στελέχη και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες θα λάβουν και πάλι τη χείρα βοηθείας που έχουν ανάγκη. Τόνοι κρέατος, ζυμαρικών, φρούτων και ρουχισμού θα διανεμηθούν δωρεάν ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 6.00 μμ στην πλατεία Αττικής.

* : μαλάκας = κύριος 

Η τρανή δικαίωση του Άρη Πουλιανού που πέρασε απαρατήρητη !!!!!!!!!!!!!!

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ Γ.ΓΑΚΗ

aris-poulianos-1
Ο Καθηγητής κ. Αρης Πουλιανός , μέλος τού Μόνιμου Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρωπολογικών καί Εθνολογικών Επιστημών τής UNESCO , δικαιώνεται γιά μία ακόμη φορά από
τήν διεθνή επιστημονική κοινότητα.
Θεμελίωσε μέ ακλόνητα επιστημονικά στοιχεία :
- ΤΗΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ.
- ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
- ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Επίσης ,
- ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΩΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ.
- ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΜΩΡΟΦΙΛΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΙΝΔΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΜΟΕΘΝΙΑΣ.
Τά ευρήματα στά Πετράλωνα τής Χαλκιδικής , στήν Τρίλλια
καί στό Ελαιοχώρι , τόν καθιστούν ζωντανό θρύλο τών Ελλήνων καί οι αγώνες μισού αιώνα επιστημονικού , καί όχι μόνο , μόχθου , ο διωγμός του καί οί περιπέτειές του στίς αίθουσες τών δικαστηρίων , τόν ανέδειξαν σέ έναν από τούς
επιφανέστερους ΕΡΓΑΤΕΣ τής ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ διεθνώς.
Γ.Γ.
……………………………………….

ΔΙΚΑΊΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.ΠΟΥΛΙΑΝΌ ΑΠΌ ΚΑΊΜΠΡΙΤΖ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΉ ΈΝΩΣΗ

Αναρτήθηκε από τον/την visaltis στο Δεκεμβρίου 14, 2012
Το Καίμπριτζ επιμένει, ψέγει το υπ. Πολιτισμού: 700.000 (και όχι 300.000) χρόνων το κρανίο των Πετραλώνων.
Παράλληλα με τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ενώσεως, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα 3-6 Σεπτεμβρίου 2012, συνεδρίασε τρις το Διοικητικό της Συμβούλιο. Ανάμεσα σ’ άλλα ζητήματα εξετάσθηκαν κι εκείνα που σχετίζονται με:
Το Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Το κρανίο του Αρχανθρώπου και
Την ακατανόητη απομάκρυνση του Άρη Πουλιανού από το Ανθρωπολογικό Μουσείο, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος δίπλα στο σπήλαιο, με δικά του έξοδα και μόχθο μισού αιώνος, πρακτικά χωρίς κρατική βοήθεια.
Οι αποφάσεις των παραπάνω συμβουλίων αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων της Ενώσεως, που είχαν ληφθεί στα Πετράλωνα Χαλκιδικής (1982), την Φλωρεντία (1984) ή το Πόζναν της Πολωνίας (2010).
Οι αποφάσεις της Πανευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ενώσεως για τα Πετράλωνα συνοψίσθηκαν σε μια επιστολή προς το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, της 5.9.2012, που υπογράφει ο πρόεδρος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, Νίκολας Μάτσι-Ταίυλορ (η οποία έλαβε τον αριθμό 49294 / 28.9.2012 με προορισμό την ΔΙΠΚΑ, στο γενικό πρωτόκολλο της Δ/νσεως Διοικητικού).
Παρακάτω δημοσιεύεται η επιστολή αυτή, με την ελπίδα ότι τούτην την φορά – ύστερα από παρέλευση μιας ολόκληρης 30ετίας – να υπάρξουν επί τέλους απαντήσεις, οι οποίες να είναι και αντάξιες του ονόματος που φέρει η ελληνική Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.
University of Cambridge
Department of Archaeology and Anthropology
Professor C G Nicholas Mascie-Taylor
Head of Department
Pembroke Street
Cambridge CB2 3QY
Tel: +44 (0) 1223 335456 +44 (0) 1223 335456
Email: nmt1@cam.ac.uk

Σας γράφω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ανθρωπολογικής Ενώσεως (η οποία είναι η επαγγελματική και ακαδημαϊκή «στέγη» υπό την οποία συνενώνονται όλες οι εθνικές – ευρωπαϊκές εταιρείες βιολογικής ανθρωπολογίας), με σκοπό να εκφρασθούν οι ανησυχίες μας σχετικά με την διατήρηση του Σπηλαίου και του Κρανίου των Πετραλώνων, την παραπληροφόρηση για την χρονολόγηση του κρανίου, όπως επίσης τους χειρισμούς του προσωπικού φυλάξεως του Σπηλαίου.
Οι βάσεις των ανησυχιών μας εστιάζονται στο γεγονός ότι το κρανίο έχει υποστεί πολλές φθορές από διάφορες χαρακιές, καθώς και το ότι η κορώνα ενός δοντιού (του 1ου δεξιού γομφίου) έχει αφαιρεθεί. Σύμφωνα με την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος αυτό που απαιτείται είναι μία λεπτομερής περιγραφή της παρούσης καταστάσεως διατηρήσεως του κρανίου, έτσι ώστε κανείς στο μέλλον να μην μπορεί αυθαίρετα να προκαλέσει κάποια περαιτέρω καταστροφή. Αναφύεται επίσης το πρόβλημα της χρονολογήσεως, η οποία έχει επιστημονικώς προσδιορισθεί περίπου στα 700.000 χρόνια πριν και όχι 300.000, όπως αποδίδεται σε αναρτημένο πίνακα (σήμερα μπροστά στο Σπήλαιο). Παρά την λεπτομερή καταγραφή ανασκαφών και ευρημάτων, τα οποία όμως χρήζουν περαιτέρω δημοσίας παρουσιάσεως, δεν μπορεί να προληφθεί οιαδήποτε απώλεια δειγμάτων (απολιθωμάτων κλπ.), καθ’ ότι ουδέποτε έχουν καταλογογραφηθεί (όπως θα άρμοζε σε επίσημο κρατικό φορέα).
Είναι πολύ ατυχές το ότι η ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία σταμάτησε τον δρ. Άρη Πουλιανό από παραπέρα εργασίες στο Σπήλαιο, χωρίς οποιαδήποτε εξήγηση. Είναι επίσης πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι κατά το τρέχον έτος ο δρ. Πουλιανός και η σύζυγός του δέχθηκαν σωματική επίθεση με τραυματισμό μέσα στο σπίτι τους, και οι ένοχοι δεν έχουν εντοπισθεί. Επίσης (ο δρ. Πουλιανός) προκλήθηκε φραστικά εν όσω προσπαθούσε να δώσει μία ομιλία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μετά από σχετική πρόσκλησή τους.
Αναγνωρισμένοι ανθρωπολόγοι και γεωλόγοι κατ’ επανάληψη έχουν εμποδισθεί κατά την πρόσβαση στο Σπήλαιο και τα ευρήματά του για περαιτέρω έρευνες, ουσιαστικά χωρίς κανέναν λόγο. Εξ άλλου, ενωρίτερα αυτήν την χρονιά υπήρξε παραπληροφόρηση του Ελληνικού Κοινοβουλίου αναφορικά με οικονομικά θέματα του Σπηλαίου.
Προσβλέποντας σε απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα.
Δικός σας,
Καθηγητής Νίκολας Μάτσι-Ταίυλορ
Γιώργος Λεκάκης, xronos.gr,
πηγή : olympia.gr

Μπουτάρης μέσω... Τουρκίας

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Επειδή το θέμα που δημιουργήθηκε με τον αξιότιμο (sic!) κ. δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκλήθηκε από το κυριακάτικο δημοσίευμα μου στην εφημερίδα το ΧΩΝΙ, παραθέτω όλο το σχετικό απόσπασμα.

Μόλις εκλέχτηκε οι Τούρκοι πανηγύρισαν για την εκλογή του καθώς η φήμη του είχε φτάσει από καιρό στην Τουρκία. Από τότε άρχισε να βγαίνει πιο συχνά σε τουρκικά κανάλια παρά στα ελληνικά και φυσικά σε κάθε του εμφάνιση εμφανίζονταν σαν πιο Τούρκος και από τους ίδιους τους Τούρκους.
Έτσι δεν άργησε να πέσει η πρώτη «βόμβα» Μπουτάρη, (κατά το.. κάβα Μπουτάρη).

Στις 20 Νοεμβρίου του 2010, λίγες δηλαδή μέρες μετά την εκλογή του στην δημαρχία Θεσσαλονίκης ανήγγειλε, όπως το δημοσίευσε με πηχυαίους τίτλους η τουρκική εφημερίδα Radıkal, ότι θα αναγείρει μνημείο υπέρ των Νεότουρκων, (δηλαδή των μεγαλυτέρων σφαγέων του ελληνισμού της Μικράς Ασίας), στην πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο μεγάλος φίλος της Τουρκίας αψηφώντας τις αντιδράσεις του θρησκευτικού κατεστημένου της Θεσσαλονίκης αλλά και των ποντιακών οργανώσεων, θα στήσει ένα μνημείο για την «επανάσταση» των Νεότουρκων στην γνωστή πλατεία της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα στην ίδια εφημερίδα γίνονταν γνωστό στο τουρκικό κοινό ότι ο κ Μπουτάρης θα κάνει και τζαμί για τους μουσουλμάνους Τούρκους και άλλους που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη.

Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου, ο γνωστός ανταποκριτής στην Ελλάδα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, Στέλιος Μπερμπεράκης, αγκαλιά με τον Μπουτάρη και με φόντο την παραλία της Θεσσαλονίκης από το λιμάνι, παίρνει μια μεγάλη συνέντευξη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη που την δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα.

Στην συνέντευξη αυτή ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως επιθυμία του είναι να ονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου όπου βρίσκεται το πατρικό(;;), σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, (δηλαδή του πατέρα της εθνοκάθαρσης της Μικράς Ασίας), σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ και παράλληλα επανέλαβε την επιθυμία του για μνημείο των Νεότουρκων στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην ίδια «βαρυσήμαντη» συνέντευξη αναφέρονταν πόσο λατρεύει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης τον.. άξιο αυτό δήμαρχο και όλοι τον φωνάζουν στους δρόμους… «Yassu Dimarhe»!

Τώρα, με την φόρα που είχε πάρει ο κ Μπουτάρης επόμενο ήταν να προχωρήσει και στην επόμενη φάση παρεμβαίνοντας ακόμα και στα εσωτερικά της Τουρκίας δηλώνοντας ότι στηρίζει τον Ερντογάν στο μεγάλο του σχέδιο να ανοίξει μεγάλο κανάλι σαν καινούργιο Βόσπορο στην βορειοανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Σημειωτέον ότι το σχέδιο αυτό έχει συναντήσει έντονες αντιδράσεις στην ίδια την Τουρκία και μάλιστα πολλοί αναφέρουν ότι παραβιάζει ακόμα και την συνθήκη του Μοντρέ χώρια για την οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει σύμφωνα με πολλούς Τούρκους επιστήμονες.

Σε σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, στις 3 Μαΐου του 2011, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρης εξέφρασε την στήριξη του στο μεγάλο αυτό σχέδιο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, για το μεγάλο κανάλι στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο κ Μπουτάρης τόνισε ότι θεωρεί τον Ερντογάν σαν ένα από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως ηγέτες. Χαρακτηριστικό είναι πως στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνονταν ότι η κατασκευή αυτού του καναλιού θα σημάνει κατά πάσα πιθανότητα το τέλος στο μεγαλόπνοο σχέδιο του αγωγού Μπουργάζ-Αλεξανδρούπολης, αφού θα λύσει το πρόβλημα της διέλευσης των τάνκερ από τον Βόσπορο.
Δηλαδή με λίγα λόγια θα «θάψει» οριστικά το σχέδιο αυτό που αφ’ ενός θα έβαζε την Ελλάδα δυναμικά στο παιχνίδι των αγωγών και αφ’ ετέρου θα έδινε ένα δυνατό χαστούκι στις τουρκικές φιλοδοξίες να έχει η Τουρκία την αποκλειστικότητα των ενεργειακών αγωγών.

Τα «χτυπήματα» όμως του κ Μπουτάρη δεν σταμάτησαν εδώ.
Στις 11 Δεκεμβρίου του 2011, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, αποκάλυπτε την… ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην Θεσσαλονίκη και για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, θα αναγείρει νέο μουσουλμανικό τέμενος για να υπάρχει μόνιμη θρησκευτική στέγη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θεσσαλονίκης.
Οι δηλώσεις αυτές του αξιότιμου κ Μπουτάρη είχαν γίνει από την Σμύρνη όπου βρίσκονταν καθώς το πήγαινε έλα με την Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ.

Παράλληλα είχε προσθέσει ότι θα επιδιώξει με κάθε μέσο την αδελφοποίηση της Σμύρνης με την Θεσσαλονίκη, ίσως στα… χνάρια του συνωστισμού της επίσης αξιότιμης κ Ρεπούση.
Και πράγματι στις 2 Απριλίου του 2013, ο κ Μπουτάρης έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ανέφερε ότι μετά από 90 χρόνια ξαναέγινε μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στην Θεσσαλονίκη με την πρωτοβουλία του κ. Μπουτάρη στο γνωστό τέμενος του αρχαιολογικού μουσείου που είχε κτιστεί για τους Ντονμέδες, δηλαδή του εξισλαμισμένους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Τέλος σε δημοσίευμα της Hürriyet στις 12 Ιουλίου αναφέρεται ό καθαρά ότι, «Davutoğlu Selanik Beledye Başkanı Butaris’ in sözünü tutması halinde bayram namazını da Selanik’ teki Alaca İmaret kılacak», δηλαδή, «ο Νταβούτολγου στην περίπτωση που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη κ. Μπουτάρης κρατήσει τον λόγο του, θα εορτάσει το Μπαϊράμι στην Θεσσαλονίκη στο Αλατζά Ιμαρέτ», (φέτος το Μπαϊράμι είναι στις 8 Αυγούστου).