Τσίπρας : Τα λιμάνια θα μας τα πάρουν μόνο με κανονιοφόρους (με πόλεμο δηλαδή)

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Με αφορμή την υπογραφή του ξεπουλήματος του ΟΛΠ.

Συνέπεια λόγων επιφανών ανδρών,κατά δήλωσή τους "αριστερών"! 


Προσέξτε μεγαλοστομίες και αντριλίκι το κουτσαβάκη , ο ψεύτης :



Αμ και ο άλλος ... ο άντρας του εξώγαμου του διαβόλου ... ε ! Βαρυσήμαντη δήλωση έκανε , ακούστε τον ψεύτη :



Το κωλοσόι ...

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Η διακομματική απαξίωση των ΕΔ! Ο Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος και η κόντρα του με την Ντόρα


Το 2009, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επισκεφθήκαμε το ΥΠΕΞ με τη Σχολή Πολέμου Ναυτικού (Επιτελών) που ήμουν Διοικητής, για να ενημερωθούν οι σπουδαστές για την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων και ιδιαίτερα για το Αιγαίο.
Ήταν προφανής η ελλιπής προετοιμασία υποδοχής, όσο καλή προσπάθεια και αν κατέβαλαν φιλότιμα οι διπλωμάτες χειριστές των θεμάτων.
Μεταξύ αυτών συμμετείχε και η “ειδική σύμβουλος” επί των εθνικών θεμάτων της κας Μπακογιάννη, η οποία όπως μάθαμε εκ των υστέρων ήταν στενή συγγενής της.
Δυστυχώς η παρουσίασή της είχε πολλά κενά, εσφαλμένη πληροφόρηση και κατέληγε σε εσφαλμένα συμπεράσματα για σοβαρά εθνικά θέματα, γεγονός που παρακίνησε πλήθος ερωτήσεων από τους σπουδαστές.
Στα ερωτήματα αυτά η εν λόγω “ειδική σύμβουλος” απαντούσε με απαξία προς τους σπουδαστές, με επιθετικότητα και τελικά εσφαλμένα, καταλήγοντας στην υποτιμητική επωδό: “εσείς όλα αυτά τα διαβάζετε στις εφημερίδες, ενώ εγώ τα έχω σπουδάσει” (το έλεγε αυτό σε υποπλοίαρχους Π.Ν. που ταξίδευαν καθημερινά με τα καράβια στο Αιγαίο).
Αναγκάστηκα να παρέμβω και ζήτησα να δω τον επικεφαλής της Διπλωματικής Ακαδημίας που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης, πλην όμως εισέπραξα άρνηση και θρασύτατη απάντηση εκ μέρους της, του ύφους “εγώ ξέρετε είμαι ειδική σύμβουλος της κας Μπακογιάννη, υπουργού Εξωτερικών”.
Αμέσως ζήτησα να σταματήσει η ενημέρωση και να αποχωρήσει η Σχολή Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, το “σόϊ “, που είναι είναι η κυρίαρχη και ισχυρότατη μορφή οργάνωσης του πρωτόγονου πολιτικού μας συστήματος, εξεμάνη διότι αμφισβητήθηκε και “έδειξε τα δόντια του”.
Η κα Υπουργός τηλεφώνησε αμέσως στον Α/ΓΕΝ ζητώντας του “την κεφαλήν μου επί πίνακι”, με κάθε τρόπο.
Στις αιτιάσεις μου ότι υπάρχουν θεσμοί και ότι θα έπρεπε να διαταχθεί ΕΔΕ όπως προβλέπεται θεσμικά, αδιαφόρησε και επέμενε για αυταρχική επιβολή ολοκληρωτικών κυρώσεων, αφού οι θεσμοί στη συνείδηση της λειτουργούν ως εργαλείο επιβολής της βούλησης κάθε αυταρχικού πολιτικού “μεσσία”.
Ευτυχώς για μένα, αλλά κυρίως γι’ αυτήν, που ο τότε Α/ΓΕΝ με σύνεση και σωφροσύνηαντελήφθη πλήρως την κατάσταση και στάθηκε στο ύψος του λειτουργήματός του, μην υποκύπτωντας στους παραλογισμούς αυτούς.
Στη συνέχεια την επομένη κιόλας, συνέβη η “αθέλητη” απώλεια του τηλεγραφήματος από την Πρεσβεία μας στο Μοντεβιδέο, που ενημέρωνε για την διαφυγή ενός εκ των βασικών μαρτύρων για την SIEMENS, και η κα Υπουργός κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ανοίγει ταυτόχρονα πολλά μέτωπα μαζί και προτίμησε να σιωπήσει.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όμως και από την πρόσφατη δημόσια συμπεριφορά της: “You can’t teach an old dog new tricks”!!!!
Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΩΝ
Υποναύαρχος ε.α