Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΝ, ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Ξέπλυνε τις ζημίες της Εμπορικής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο, αγοράζοντας, με τα χρήματα των καταθετών, υπερτιμολογημένα χωράφια στη Σιβηρία !!!
Και μετά ήρθαν τα μνημόνια .......
Το αδίκημα δεν έχει ακόμη παραγραφεί !!!
Έντιμοι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ υπάρχουν ;;;



Το 2017 η γεώτρηση στο κοίτασμα υδρογονανθράκων στο Κατάκολο Ηλείας.

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

159568D5E76E02974B697A800B9AB43E

Το χειμώνα του 2017 θα γίνει η πρώτη γεώτρηση για την εκμετάλλευση του διαπιστωμένου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Κατάκολο Ηλείας, σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας Energean που παρουσιάστηκε από τον τεχνικό σύμβουλο της Energean Δρ Κωνσταντίνο Νικολάου.
Η παρουσίαση έγινε στο…πλαίσιο ημερίδας που οργάνωσε στον Πύργο η Επαγγελματική – Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών Νομαρχιακού Τμήματος Ηλείας (ΕΕΤΕΜ Ηλείας).
Προβλέπεται η πραγματοποίηση οριζόντιας γεώτρησης από τη στεριά, από θέση δίπλα από τον χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού του Πύργου στην περιοχή του Κατακόλου η οποία αφού φτάσει σε βάθος περίπου 500 μέτρων στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί πλάγια και θα εισέλθει στο κοίτασμα σε βάθος 2.600 μ και σε απόσταση 3,5 χλμ. από την ακτή, χωρίς να έλθει σε επαφή με τον βυθό και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Πρόκειται, όπως αναφέρει η εταιρεία, για μέθοδο που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα, τόσο στο κοίτασμα Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας, όσο και στην περιοχή Magawish της Αιγύπτου.
Το σχέδιο εκμετάλλευσης πρόκειται να υποβληθεί προς έγκριση στο ΥΠΕΚΑ.
Η Energean έχει ως τώρα εκπονήσει και λάβει εγκρίσεις για τις πρώτες περιβαλλοντικές μελέτες βάσης, ενώ εξασφάλισε και την θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Παράλληλα ξεκίνησε και εκπονείται η τελική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία θα υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, για την οποία θα γνωμοδοτήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Πύργου και οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς.