Ρεεεεε αλήτεεεεεες ! Τα παιδιά μας ρεεεεεε ! Ρε τομάριαααα !

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 | 8 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Μεσολόγγι : Ημιλιπόθυμοι μαθητές λόγω ασιτίας! Δεν έχουν ούτε να πιουν γάλα !
Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμος μετά τις καταγγελίες που δέχθηκε.

Φαινόμενα ημιλιπόθυμων μαθητών, λόγω ασιτίας, καταγγέλθηκαν στον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη. Αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για τράπεζα τροφίμων.

Ανατριχίλα προκαλεί η δήλωση του δημάρχου Μεσολογγίου, στο ραδιόφωνο «Δυτικά 9,61», μια δήλωση που έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών εκπαιδευτικών της Αθήνας, που μάλιστα διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και εν πολλοίς χαρακτηριστήκαν υπερβολικές.

Όμως, όταν τέτοιου είδους αναφορές γίνονται από ένα δημόσιο πρόσωπο και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Μεσολογγίου, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι να προβληματιστούμε έντονα ως κοινωνία, αλλά και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ, στο Μεσολόγγι, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μαθητής είναι ο γιος του κ. Κατσούλη, απευθυνόμενη όχι στον δήμαρχο, αλλά στον άνθρωπο και γονιό, κατήγγειλε πως δέκα μαθητές της πηγαίνουν στο σχολείο έτοιμοι να λιποθυμήσουν λόγω ασιτίας!

Η καταγγελία αυτή σόκαρε τον δήμαρχο, αλλά παράλληλα, η αποκάλυψή της από τον ίδιο, όπως είναι φυσιολογικό, σοκάρει και την τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος, στις ίδιες ραδιοφωνικές δηλώσεις του μίλησε για τραγικές καταστάσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο δήμος σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της περιοχής, για την δημιουργία Τράπεζας Τροφίμων στα σχολεία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά απόρων οικογενειών να «πιούν έστω ένα ποτήρι γάλα…», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Εδώ ασφαλώς, σημαντικός είναι ο ρόλος, τόσο των Συλλόγων γονέων, όσο και των τοπικών επιχειρήσεων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, της Μητρόπολης και όποιου άλλου μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία.

πηγή

Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στην Αθήνα

«Παιδιά λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία», δηλώνουν οι δάσκαλοι, που εκλιπαρούν τους συνανθρώπους τους να βοηθήσουν.Ο Δ. Μαργιόλης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλώντας στο «Ράδιο 9» περιέγραψε την δραματική κατάσταση: «Υπάρχουν παιδιά στο Ολοήμερο που τρώνε πατατάκια ή κουλούρι για μεσημεριανό».

Αυτό και μόνο είναι αρκετό… Μάλλον δεν είναι, αφού στην ανακοίνωση εκτός από τα κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών γίνεται λόγος και για αυτοκτονία άνεργου γονιού, πατέρα τριών παιδιών που «φούνταρε» από το μπαλκόνι.

«Κάποτε μαζεύαμε τρόφιμα, γάλα, κουλούρι για παιδιά στην Βουλγαρία και την Γιουκοσλαβία. Τώρα μαζεύουμε για τα δικά μας τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Μαργιόλης.
Μέσα στο σκοτάδι πάντως, υπάρχει και μια ελπίδα, αφού οι εκπαιδευτικοί πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν τοπικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Πανόρμου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

«Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής. Ένα δίκτυο δράσης και αλληλεγγύης που θα αποτελεί ασπίδα συλλογικής προστασίας, για να μην πεινάσει καμιά λαϊκή οικογένεια, για να μην βρεθούν άλλοι συμπολίτες μας σε κατάσταση απόγνωσης, για να μην χάσει κανείς το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς των τραπεζών, για να μην εκβιάζονται οι μαθητές και οι νεολαίοι που αγωνίζονται με την απειλή του εισαγγελέα. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

πηγή

ΥΓ.  από ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** : Δεν είναι απειλή ... είναι υπόσχεση ! Αν θα βρεθώ σε παρόμοια κατάσταση (ένα βήμα απέχω δηλ.) με τους γονείς που δεν έχουν να πάρουν γάλα στα παιδιά τους , τότε ρε αλήτες πολιτικοί θα αρχίσετε να λιποθυμάτε και εσείς ... όχι από πείνα αλλά από φόβο ρε κοπρόσκυλα του κερατά , γιατί σας υπόσχομαι ότι θα κατουράτε και θα χέζετε τα βρακιά σας από τον φόβο σας , σας υπόσχομαι πως θα χάσετε πολύ περισσότερα από μένα ... σας υπόσχομαι έναν πόλεμο που δεν έχετε φανταστεί ρε απατεώνες ...
===============================================

Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Προγραμματισμός των αξιολογήσεων και εκταμιεύσεων από ΔΝΤκαι τρόικα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

Οι πρώην κι οι επόμενες (που λέει το άσμα).
Πολλοί αναγνώστες μου  ζήτησαν έναν πίνακα  που δείχνει τις δόσεις της τρόικας και του ΔΝΤ . Βρήκαμε λοιπόν και τον παρουσιάζουμε .

Μέχρι τώρα πήραμε 6 δόσεις και όπως βλέπετε θα πάρουμε άλλες 6 . Φανταστείτε λοιπόν τι άλλα μέτρα λιτότητας και φορολογίας μας περιμένουν .
===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .