Τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΠΑΣΟΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ 
ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...

Πρόκειται για τον Θανάση Τάρτη, βρωμερό κομματόσκυλο και στέλεχος του Πασοκ Χαλκίδας, με καταγωγή από χωριό του Κιλκίς-ορμητήριο Κομιτατζήδων και δοσιλόγων στο παρελθόν, όπως αποκαλύπτει ο "Στόχος".

Η συμμετοχή του στη δίκη των Ο.Υ.Κ καταδεικνύει πως ΕΠΙΣΗΜΑ οι γραικύλοι πρασινοφρουροί επιζητούν την καταδίκη τους: Δεν είναι λοιπόν ο Δημητράς μπροστάρης-εκείνος ως πρακτορίσκος απλά κάνει ό,τι του πουν τα αφεντικά του-αλλά η ίδια η ψευτοκυβέρνηση του Μνημονίου!
 

ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΑ: Ο ΤΑΡΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΣΤΟΧΟΥΣ" ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Αύριο πρωϊ πρωϊ θα τα ξαναγεμίσουμε... Θα τα ξαναγεμίζουμε κάθε μέρα! Μέχρι να μάθει η Ελλάδα όλη και η Χαλκίδα ιδιαίτερα, ότι ο δικηγόρος που κυνηγάει με μανία τους ΟΥΚάδες ο Θανάσης ο Τάρτης είναι... "Μακεντόνσκι".

Ο κυρ Θανάσης ο Τάρτης λοιπόν θεώρησε πως με το να αγοράσει όλους τους "Στόχους" γύρω από τα Δικαστήρια, δεν θα μάθουν όλοι την αλήθεια.  Οι πληροφορίες μας λένε ότι πήγε Ο ΙΔΙΟΣ ο κυρ Θανάσης κι αγόρασε τις εφημερίδες κι ότι δεν έβαλε κάποιον άλλον! Ποιόν να βάλει δηλαδή;

Αφού δεν είναι κακό να είσαι "Μακεντονσκι" Θανάση Τάρτη γιατί το κρύβεις; Γιατί δεν βάζεις ταμπέλα στο γραφείο σου με την μητρική σου γλώσα τα σλαβοβουλγάρικα που τα αποκαλείς "Μακεδονικά";

Ά! Και να αλλάξεις και το ονοματεπώνυμο σου... Ντροπή είναι πιά ή απαγορεύεται; Καντο όπως ήταν παλιά... Εσύ ξέρεις! Νάτσε Τάρτιτσ; Τάρτοφ; Καθόλου δεν μας απασχολεί και δεν μας πέφτει λόγος κιόλας! Δικαίωμα σου είναι. Γιατί δεν παραδειγματίζεσαι από τον Πάβλο τον Βοσκόπουλο που το έκανε Φιλίπποφ; Έπαθε τίποτα;

πηγή
===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Η μεγάλη απάτη : σχέδιο EUREKA

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

 ΣΧΕΔΙΟ EUREKA : ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ!

ΤΑ 50 ΔΙΣ. ΤΩΝ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 125 ΔΙΣ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΛΙΤ!
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ''EURECA'' ΤΗΣ ROLAND BERGER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ
Τυφλή υποταγή στις συμφωνίες με τους «εταίρους» της χώρας διατυμπάνιζε ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξη τύπου πριν τη συνάντηση του με την Α. Μέρκελ και φυσικά, εντός του πλαισίου των συμφωνηθέντων με τη Γερμανία βρίσκεται και η υλοποίηση σχεδίων που μετατρέπουν την Ελλάδα σε Γερμανικό και Ευρωπαϊκό προτεκτοράτο, όπως το περίφημο “Eureka” του γερμανικού οίκου συμβούλων, Roland Berger Strategy Consultants.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, που τυλίγει την ελληνική δημόσια περιουσία σε ένα χαρτοφυλάκιο συμμετοχών και το παραδίδει βορά στους «σωτήρες» της χώρας, προβλέπει ούτε λίγο, ούτε πολύ την υποθήκευση του ελληνικού πλούτου προκειμένου σε καμία περίπτωση οι πιστωτές μας – κράτη μέλη της ευρωζώνης να μη χάσουν ούτε σεντ από τα κεφάλαια και τους ληστρικούς τόκους που έχουν λαμβάνειν από τα δάνεια «διάσωσης» που έχουν δώσει για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο Eureka προβλέπει την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε μία εταιρία, με έδρα το Λουξεμβούργο, και τη σταδιακή πώλησή τους με στόχο, κατά τους εμπνευστές του, τη μείωση του χρέους στο 88% του ΑΕΠ.
Με βάση το σχέδιο, το οποίο επεξεργάζονται οι στενοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Ά. Μέρκελ με επικεφαλής τον κ. Martin Wittig, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Roland Berger, η Ελλάδα θα πρέπει να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 125 δισ. ευρώ σε μία εταιρία holding με έδρα το Λουξεμβούργο.
Στα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.
Το σχέδιο κάνει λόγο για εξαγορά της εταιρίας holding από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι 125 δισ. ευρώ, τα οποία η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ και το EFSF, μειώνοντας έτσι το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ από τα σημερινά επίπεδα του 145%.
Παράλληλα η εταιρία που θα συσταθεί βάσει σχεδίου θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει 20 δισ. ευρώ στην αναδιάρθρωση των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, αποκομίζοντας επιπλέον κέρδος της τάξης των 40 - 60 δισ. ευρώ.
Το οριστικό ξεπούλημα της χώρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 και, αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάβει το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δισ. ευρώ έως το 2025.
Παράλληλα με το ως άνω σχέδιο, Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου κινούμενοι στο παρασκήνιο επιταγχύνουν τη διαδικασία εκχώρησης της διακυβέρνησης της χώρας στα χέρια του ευρωπαϊκού -και δη του Γερμανικού- κεφαλαίου και προετοιμάζονται ακόμα και για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, πιθανότατα μέσα στα πλαίσια της ελεγχόμενης από την τρόικα "πτώχευσης" της χώρας, σενάριο που διατηρεί πάντοτε ως εναλλακτική λύση και το Βερολίνο.
Έτσι, μπορεί ο Ε. Βενιζέλος και η κυβέρνηση να διοχέτευσαν στον τύπο αναφορικά με το ταξίδι του πρώτου στην Ουάσινγκτον μόνο τα όσα αφορούν τις επίσημες συναντήσεις του με κρατικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Ίσκρα που επαληθεύονται και από διάφορα εγχώρια αλλά και ξένα ΜΜΕ, οι επαφές του δεν περιορίστηκαν εκεί.
Μεταξύ άλλων, ο Ε. Βενιζέλος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Alvarez & Marsal. Πρόκειται για γραφείο που λειτουργεί ως εκκαθαριστής έχοντας αναλάβει από τις μεγαλύτερες υποθέσεις χρεοκοπίας φημισμένων εταιρειών (Enron), ενώ συνδέεται και με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.
Μάλιστα η Alvarez & Marsal στην ιστοσελίδα της διαφημίζει τον εαυτό της ως «πρωτοπόρο στην αναδιάρθρωση» ή ως «ιδρυτή της σύγχρονης βιομηχανίας αναδιάρθρωσης».
Είναι προφανές, πως παρά τις βαρύγδουπες, πλην όμως κενές περιεχομένου, δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου, περί μη πτώχευσης της Ελλάδας, η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται και γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Και πως θα μπορούσε να μη συμβεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που, όπως φαίνεται, μια τέτοια εξέλιξη, δείχνει, μάλλον, να προκρίνεται από το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανικής ελίτ, στην οποία, εχθές, ο Γ. Παπανδρέου, εξέφρασε για μία ακόμα φορά την πλήρη υποταγή του ίδιου και της κυβέρνησης του.
Βέβαια η αποικιοποίηση της χώρας δε συντελείται μόνο μέσα από τις απαράδεκτες δηλώσεις Παπανδρέου αλλά ενισχύεται με την παράδοση των "κλειδιών" του τόπου σε ένα ευρωπαϊκό διευθυντήριο που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα και θα αναλάβει να ασκήσει την εκτελεστική εξουσία στη χώρα μας, όντας αυτό που θα εξειδικεύει τα απαιτούμενα, για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μέτρα και θα παίζει αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή των νέων μέτρων λιτότητας και εξόντωσης του ελληνικού λαού που έπονται.
Βασικό ρόλο σε αυτό το «διευθυντήριο» φαίνεται πως θα παίξει ευρωπαϊκός οίκος συμβούλων, πιθανότατα γερμανικής προέλευσης, που προφανώς τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης και επιδοκιμασίας του γερμανικού κατεστημένου.
Φαίνεται, μάλιστα, πως αυτή ακριβώς η επιλογή από την κυβέρνηση Παπανδρέου του ευρωπαϊκού οίκου συμβούλων για την εκτέλεση των μνημονιακών συμφωνιών, είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο από το Βερολίνο για να προσκληθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Γερμανών Βιομηχάνων και να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Α. Μέρκελ.
Ενώ λοιπόν τρόικα, Βερολίνο και κυβέρνηση ετοιμάζουν τα νέα δώρα προς το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, η διεθνής των κερδοσκόπων εκμεταλλεύεται ήδη τις προηγούμενες ευγενικές χορηγίες των ηγετών της ευρωζώνης και ξετρυπώνουν επενδυτικές ευκαιρίες για τεράστια κέρδη, επανερχόμενοι στην αγορά ελληνικών ομολόγων.
Έτσι από τις 21 Ιουλίου έως σήμερα, μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου από το εξωτερικό φαίνεται να έχουν αγοράσει ομόλογα αξίας άνω των 30 δισ. ευρώ, τζογάροντας με τη σχέση ανάμεσα στη σημερινή τιμή των ελληνικών ομολόγων και το «κούρεμα» των τελευταίων λόγω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της γύρω από το συγκεκριμένο θέμα η Ίσκρα παραθέτει σχετικό ρεπορτάζ από άλλες ιστοσελίδες.

ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΟ 40% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ
Πάρτι έστησαν οι κερδοσκόποι γύρω από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (το περίφημο PSI). Το μικρό κούρεμα των ομολόγων που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα, μόλις 21%, σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση των τιμών τους στο 40% της ονομαστικής τους αξίας, διαμόρφωσαν συνθήκες ευνοϊκές για να αποκομίσουν υψηλά κέρδη.
Την ευκαιρία αυτή για εύκολο και γρήγορο κέρδος σε περιβάλλον υψηλής αστάθειας και αβεβαιότητας δεν άφησαν απ' ό,τι φαίνεται ανεκμετάλλευτα τα περιώνυμα hedge funds (επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου) από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκτιμάται ότι μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου οι παραπάνω επενδυτές «σκούπισαν» την αγορά αγοράζοντας ομόλογα αξίας άνω των 30 δισ. ευρώ.
Μετά τη συνδρομή των hedge funds ο στόχος που έχει τεθεί για την ανταλλαγή ομολόγων, αξίας 135 δισ. ευρώ, φαίνεται πλέον περισσότερο εφικτός. Για το θέμα της ανταλλαγής των ομολόγων κάνουν εκτενή αναφορά οι «New York Times», υποστηρίζοντας ότι τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία περιφρονούσαν για πολύ καιρό οι επενδυτές, επανέρχονται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα το ξαφνικό αυτό επενδυτικό ενδιαφέρον καταδεικνύει ότι οι όροι που συμφωνήθηκαν για την ανταλλαγή των ομολόγων, στους οποίους όπως αναφέρει δηκτικά η εφημερίδα η Ελλάδα δεν είχε ιδιαίτερη συμβολή, είναι περισσότερο επωφελείς για τους επενδυτές παρά για την ίδια τη χώρα.
Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και το οικονομικό κατεστημένο της Γερμανίας, το οποίο πιέζει για μεγαλύτερο κούρεμα των ομολόγων. Είναι ενδεικτική η αποστροφή του Otmar Issing, εμβληματικής φυσιογνωμίας στους κύκλους των οικονομολόγων της Γερμανίας, ο οποίος υποστήριξε ότι η «συγκεκριμένη συμφωνία ανταλλαγής των ομολόγων δεν θα βοηθήσει καθόλου την Ελλάδα».
Με την ψυχρή λογική των αριθμών, η άποψη αυτή δεν στερείται περιεχομένου, καθώς ακόμη και αν η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα φτάσει το 90% και το EFSF διαθέσει τα 20 δισ. ευρώ για επαναγορές ομολόγων, το χρέος της Ελλάδος έως το 2015 θα έχει περιοριστεί στο 122% του ΑΕΠ της χώρας. Το ποσοστό αυτό κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο η χώρα θα είναι σε θέση να το αποπληρώσει. Βέβαια, από τον Ιούλιο του 2013 θα πρέπει να έχει τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, ο ESM -διάδοχος του EFSF-, ο οποίος θα παρέχει τη δυνατότητα του κουρέματος των ομολόγων εκείνων των χωρών που θα αναγκαστούν να ζητήσουν τη συνδρομή του.
Στο μεταξύ, μετά την επικύρωση της συμφωνίας για το νέο διευρυμένο ρόλο του EFSF από τα εθνικά κοινοβούλια, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο πλέον στην ολοκλήρωση της συμφωνίας ανταλλαγής των ομολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οριστικά αποτελέσματα για τη συμμετοχή των ιδιωτών, η οποία φαίνεται να ξεπερνάει το 80%, αναμένεται να ανακοινωθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου. Μέχρι τότε όλα δείχνουν ότι ο «ακήρυχτος» πόλεμος μεταξύ Αγγλοσαξόνων και Γερμανών για ένα μεγαλύτερο κούρεμα των ομολόγων θα συνεχίζεται. Οι Γερμανοί είναι εμφανές ότι πιέζουν προκειμένου οι επενδυτές που θα ανταλλάξουν τα ομόλογά τους να υποστούν ένα κούρεμα της τάξεως του 40% με 50% (όσο περίπου είναι η αγοραία τους τιμή). Παρ' όλο που μια τέτοια επιλογή βρίσκεται εντελώς εκτός πλαισίου της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, την οποία έχουν αποδεχθεί οι τράπεζες μέσω του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). Από την άλλη πλευρά, η πίεση που ασκείται από τις τράπεζες, οι οποίες θα υποστούν τεράστιες απώλειες στην περίπτωση ενός πιο γενναίου κουρέματος των ομολόγων, αποτυπώνεται σε χθεσινό άρθρο των «Financial Times», το οποίο μεταφέρει τις αντιδράσεις των τραπεζών σ' αυτό το ενδεχόμενο.
Πηγη: enet.gr

 Από εδώ
=============================================== 
 Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Ρώσο-Ισραηλινή ομπρέλα προστασίας πάνω απο την Κύπρο

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ρωσία και Ισραήλ καθιστούν σαφείς, με τις πράξεις τους, τις προθέσεις τους, υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, προειδοποιώντας την Τουρκία ότι τα ψέματα τελείωσαν. 
 
Ισραηλινά  μαχητικά αεροσκάφη, θα εμφανιστούν στον κυπριακό ουρανό στις 4 Οκτωβρίου. Εξάλλου, ρωσικής στήριξης και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, θα τύχει η περιοχή του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, δύο Ισραηλιτικά  μαχητικά αεροσκάφη, θα εμφανιστούν στον κυπριακό ουρανό την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και θα κάνουν σκοπίμως κύκλους πάνω από την Κύπρο, με μεγάλες πιθανότητες προσγείωσης στην αεροπορική βάση «Αντρέας Παπαντρέου» στην Πάφο
Στην περίπτωση που δεν προσγειωθούν, θα κάνουν προσομοίωση προσγείωσης. Αξιόπιστη Ισραηλινή πηγή, δήλωσε στο Sigmalive ότι αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να δείξει, από τη μια, στους Κύπριους ότι δεν είναι μόνοι τους και από την άλλη, στην Τουρκία ότι τα ψέματα τελείωσαν.
Επίσης, τα αεροσκάφη θα προβούν σε σχηματισμούς σε μια προσπάθεια τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας.
Η Μόσχα ανακοίνωσε και επίσημα πως ισχυρή μοίρα του Ρωσικού Στόλου του Βορρά πρόκειται να περάσει τα στενά του Γιβραλτάρ, με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 σκάφη, με πρώτο και κύριο το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».
Η είδηση προκάλεσε εντύπωση, ιδιαίτερα στην Τουρκία. Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον της Ρωσίας συμπίπτει χρονικά με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξόρυξης υδρογονανθράκων, νότια-νοτιοανατολικά της Κύπρου, στη θέση «Αφροδίτη». Ήδη στην ευρύτερη αυτή γεωγραφική ζώνη επιχειρούν μονάδες του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και πολύ κοντά στην εξέδρα με το γεωτρύπανο «Όμηρος» πλέει και το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».
Η παρουσία του Ρωσικού Στόλου προσλαμβάνει διαστάσεις από τη στιγμή που, υπεργολαβικά, η ρωσική εταιρεία πετρελαιοειδών «CAZPROM» συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό όμιλο που έχει αναλάβει την εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ. Άλλωστε, η Ρωσία διαθέτει ναυτική βάση στη Συρία.
Οι σχέσεις Ισραήλ –Τουρκίας έχουν ραγδαίως επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα. Η επιδείνωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων. Η Άγκυρα εννοεί να διεκδικήσει ρόλο στην περιοχή και μερίδιο στους υδρογονάνθρακες, ασκώντας διπλωματικές πιέσεις, ακόμη και με απειλές στρατιωτικού περιεχομένου. «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ» δήλωνε προ ημερών ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις Η.Π.Α. όπου παρευρέθη στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .

Ν.Λυγερός και Θ.Καρυώτης.

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Η συνέντευξη του Ν.Λυγερού στην Δήμητρα Αλεξάκη στην εκπομπή Casus Belli με τη συμμετοχή του Θ.Καρυώτη.

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .