Προς τους βολεμένους μαλάκες που ψήφισαν τα καθάρματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 | 2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Μετά το Πάσχα όλοι θα είμαστε υποψήφιοι για εξωτικές "διακοπές" στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα ανοίξει η κυβέρνηση, προς ικανοποίηση των τοκογλύφων "στραμπουληχτών" που εκπροσωπούνται από την τρόικα. Έτσι άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, εξαθλιωμένοι από το "μαστίγωμα" δίχως τέλος, που έχουν υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια, θα πηγαίνουν στα νέα "Άουσβιτς", "Ματχάουζεν", και "Νταχάου", ακόμα και για κλίση παρκαρίσματος εάν δεν έχει πληρωθεί.
Γιάννενα, Μαλακάσα και Ασπρόπυργο είναι οι τρεις περιοχές με εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους κράτησης για καταδίκους με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά.
Όπως αναφέρει και η Καθημερινή οι ραγδαίες αλλαγές που προωθούνται αμέσως μετά το Πάσχα μεταβάλλουν άρδην το τοπίο της επιβολής των ποινών.
Στο εξής οι ποινές που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια θα είναι ή χρηματικές και θα πληρώνονται αμέσως ή με δόσεις σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ή ποινές φυλάκισης που θα εκτελούνται έστω κι αν είναι ακόμα και δέκα ημερών.
Το σύστημα της μετατροπής των ποινών φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε χρηματικές κρίνεται αναποτελεσματικό και αντίθετο με την έννοια της ποινικής τιμωρίας, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί, απαξιώνει την επιβολή της ποινής για σοβαρά αδικήματα, στερώντας ουσιαστικά το θύμα από τη βασική υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να του εξασφαλίσει δικαιοσύνη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση άδειων, ανεκμετάλλευτων στρατοπέδων για τις ανάγκες κράτησης.
Αμέσως μετά το Πάσχα θα συζητηθούν στη Βουλή όλες οι μεταβολές στην ποινική νομοθεσία. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται και εκείνες που εισάγουν σύστημα συνδιαλλαγής όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μικρής και μεσαίας ποινικής αξίας εγκλήματα.
Προβλέπεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα και πριν η υπόθεση πάρει τον δρόμο για το δικαστήριο, ο ενδιαφερόμενος, αν συναινεί στην κατηγορία, θα πληρώνει επιτόπου την ποινή που προβλέπεται, ικανοποιώντας πλήρως το θύμα, και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του θα σταματά.
Ανάλογες διατάξεις ποινικής συνδιαλλαγής, όπως λέγεται αυτό το σύστημα, προβλέπονται και για βαρύτερα εγκλήματα οικονομικής φύσεως που διώκονται ως κακουργήματα.
Πρόκειται για τα εγκλήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες -ξέπλυμα μαύρου χρήματος- και της δωροδοκίας. Αν υπάρξει πλήρης επιστροφή των χρημάτων που αποτελούν το αντικείμενο της παράνομης συμπεριφοράς, ο κατηγορούμενος θα έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.
Σε μια χώρα όπου η έννοια ρευστότητα έχει καταντήσει ανέκδοτο, αρκεί να μείνεις άνεργος για να χάσεις το σπίτι σου (λόγω τεκμαρτού "φανταστικού" εισοδήματος), ή να μην μπορείς να πληρώσεις τις ασφαλιστικές εισφορές σου αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, σε μια χώρα που σου επιβάλλουν αυθαίρετα φόρους ακόμα και για την...αναπνοή, οι πιθανότητες να φιλοξενηθείς σε αυτά τα "υπέροχα" θέρετρα αυξάνεται γεωμετρικά.
Φυσικά λίαν συντόμως θα μας πουν ότι δεν φτάνουν μόνο αυτά, θα πρέπει να φτιαχτούν και άλλα. Αργότερα θα "πέσουν" στο τραπέζι και άλλες φαεινές ιδέες, όπως "γιατί να τους ταϊζουμε τζάμπα τους παλιοφοροφυγάδες, να τους βάλουμε να κάνουνε καταναγκαστικά έργα", έτσι ώστε με δωρεάν...εργασία να ξεπληρώνουμε το χρέος μας.
Βρισκόμαστε στην εποχή του Τρελού Νερού, οι λέξεις αλλάζουν νόημα (τα συσσίτια για Έλληνες, ονομάζονται συσσίτια μίσους), τα ήθη έχουν καταρρεύσει, και η λογική χτυπιέται ανελέητα. Πλησιάζει η ημέρα που η λογική θα κηρυχθεί ποινικό αδίκημα. Μέσω των "ρατσιστικών" νόμων αυτό θα είναι πανεύκολο, αρκούν οι "διασταλτικές" ερμηνείες αναλόγως πως θα βολεύει το κατεστημένο.
 defencenet.gr

ΥΓ. Εύχομαι να μην είναι αλήθεια ...