Υπερδιαστημική προώθηση

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Η υπερδιαστημική προώθηση αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα κλασικότερα όνειρα της επιστημονικής φαντασίας: κινητήρες που επιτρέπουν ταχύτητες που θα ξεφεύγουν από τα όρια που θέτει η σημερινή τεχνολογία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατάκτηση του σύμπαντος. Όπως ελπίζουν κάποιοι, η υπερδιαστημική προώθηση ενδεχομένως να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ότι πιστεύουμε, χάρη στην επιστημονική δουλειά που προκύπτει από τη λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC).


CERN

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαδικασίες εγκατάστασης ακτινών σωματιδίων στον επιταχυντή αδρονίων (LHC) του ινστιτούτου CERN. Όπως είπαν επιστήμονες του ινστιτούτου, η εν λόγω επιτυχία ήταν ένα ορόσημο στην πορεία των πειραμάτων και της λειτουργίας του LHC, καθώς στο πρόγραμμα βρίσκεται η διεξαγωγή πειράματος που θα περιλαμβάνει την εκτόξευση ακτίνας κατά μήκος των 27 χιλιομέτρων του κυκλικού τούνελ του επιταχυντή.


Βατικανο : Ψάχνει στους ουρανούς για εξωγήινους

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Οι αστρονόμοι και λοιποί επιστήμονες που διαθέτει το Βατικανό, αναζητούν στην πράξη απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, όπως κατέστη σαφές στη διάρκεια ενός πενθήμερου συνεδρίου αστροβιολογίας που διοργάνωσε η Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Αστρονομίας 2009 και στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες κορυφαίοι επιστήμονες από πολλές χώρες του κόσμου, αστρονόμοι, γεωλόγοι, βιολόγοι, φυσικοί και άλλοι ειδικοί.

Νανορομπότ που παίρνουν οποιοδήποτε σχήμα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Μικροσκοπικά ρομπότ που θα μπορούν συνδυαζόμενα όλα μαζί να παίρνουν οποιοδήποτε σχήμα, από το σώμα ανθρώπου μέχρι ένα φρούτο ή ένα κινητό τηλέφωνο, κατασκευάστηκαν από επιστήμονες στις ΗΠΑ. Η κατασκευή των ρομπότ αφορά σε μια νέα επιστήμη, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία claytronics. Πρόκειται για ένα είδος ηλεκτρονικού πηλού που θα αποτελείται από μικροσκοπικά νανορομπότ που ονομάζονται catoms.


Νανοτεχνολογία ... το αύριο είναι εδώ

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Η νανοτεχνολογία ως κλάδος στηρίζεται στην ιδέα ότι ο άνθρωπος μπορεί να επέμβει στο τελευταίο, στο χαμηλότερο επίπεδο ύλης, το άτομο, και εκεί να δημιουργήσει τα επιθυμητά αντικείμενα. Πρόκειται λοιπόν για την τεχνολογία που μπορεί να δημιουργεί συσκευές στο επίπεδο του μορίου, του ατόμου ή ακόμα και του νανόμετρου, που ισούται με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Τεχνικά, η νανοτεχνολογία θα είναι ακριβής σε επίπεδο ατόμων, δηλαδή τα παραγόμενα προϊόντα θα έχουν κάθε άτομο στη σωστή (επιθυμητή) θέση, θα μπορεί να δημιουργεί δομές συνεπείς προς τους νόμους της φυσικής, και όλα αυτά με μικρό κατασκευαστικό κόστος.

Συλλυπητήρια στον Κώστα Καραμανλή

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Σε ηλικία 90 ετών έφυγε από τη ζωή η μητέρα του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ., Αλίκη Καραμανλή .

Μην ξεχνάτε συνέλληνες , αποδώστε τιμές !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο

χωρίς λόγια

Πηγή ζωής ... κάντε δώρο στο παιδί σας

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο



Τι είναι τα «βλαστοκύτταρα»;

Με πολύ απλά λόγια, τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα που υπάρχουν στο έμβρυο, στον ενήλικο και στο ομφαλοπλακουντιακό αίμα. Ενώ, όμως, η πρόσβαση στα βλαστοκύτταρα του εμβρύου και του ενήλικα είναι δύσκολη, σε αυτά του ομφαλοπλακουντιακού αίματος είναι πολύ ευκολότερη, αφού μπορούν να αποσπαστούν κατά τη γέννηση ενός μωρού μετά την αποκοπή του ομφάλιου λώρου από το αίμα που παραμένει στον πλακούντα.

Αμερικάνικο πεντάγωνο παίζει "Αίαντα" και "Φιλοκτήτη" ως φάρμακο» στο μετατραυματικό στρες των στρατιωτών

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Οι ηθοποιοί Ντέιβιντ Στράθερν (αριστερά), Γκλόρια Ρούμπεν και Τζέφρι Ράιτ διαβάζουν στους Αμερικανούς στρατιώτες αποσπάσματα από τον «Αίαντα» και τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή, ελπίζοντας να θεραπεύσουν τα ψυχικά τραύματα του πολέμου

Τους μυθολογικούς πολεμιστές ήρωες του Σοφοκλή που έδιναν μάχη με τους εσωτερικούς τους δαίμονες επιστρατεύει το αμερικανικό Πεντάγωνο για να θεραπεύσει το μετατραυματικό στρες και τις ψυχικές διαταραχές των στρατιωτών που υπηρετούν στα ανοιχτά μέτωπα του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Βροχή των Λεοντιδών

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Το εντυπωσιακό φαινόμενο της «Βροχής των Λεοντιδών» θα εμφανιστεί και φέτος τη νύχτα της 17ης προς 18ης Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ξαστεριά.


Κατά τη διάρκεια αυτού του ετήσιου φαινομένου δεκάδες διάττοντες σχηματίζουν τη «Βροχή των Λεοντιδών», η οποία έχει πάρει το όνομά της εξαιτίας της αντίληψης ότι προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα και οφείλονται στα σωματίδια που αφήνει πίσω του ο κομήτης Τεμπλ Τατλ.

Πάλι από τους εργαζόμενους θα τα πάρουν !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο




Ο ΦΟΡΟΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ


Οι δαπάνες θα προδίδουν στην Εφορία το πραγματικό εισόδημα
Ακόμα και την πρώτη κατοικία θα «αγγίζει» το σύστημα των τεκμηρίων νέας φιλοσοφίας που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να στήσει δίχτυ στη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος.


Με το νέο σύστημα, το οποίο σχεδιάζεται να τεθεί σε ισχύ για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2010, η Εφορία θα περνά από ψιλό κόσκινο τις δαπάνες των φορολογουμένων για αγορά περιουσιακών στοιχείων αλλά και για τη χρήση τους (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη κ.ά.), τα ποσά των καταθέσεών τους στις τράπεζες, όπως και τις αγορές με πιστωτικές κάρτες. Το άθροισμά τους θα συγκρίνεται με το δηλωθέν εισόδημα και, όπου υπάρχουν διαφορές, θα επεμβαίνει με έλεγχο η Εφορία για να προσδιορίσει τον φόρο.

NASA : LCROSS Impact Data Indicates Water on Moon (βρέθηκε νερό στη σελήνη)

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


The argument that the moon is a dry, desolate place no longer holds water.


Secrets the moon has been holding, for perhaps billions of years, are now being revealed to the delight of scientists and space enthusiasts alike.

NASA today opened a new chapter in our understanding of the moon. Preliminary data from the Lunar CRater Observation and Sensing Satellite, or LCROSS, indicates that the mission successfully uncovered water during the Oct. 9, 2009 impacts into the permanently shadowed region of Cabeus cater near the moon’s south pole.