Δημήτρης Λιαντίνης

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009 | 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Αποσπάσματα απο το βιβλίο Γκέμμα (το κύκνειο άσμα του )

Η εθνική μας σχιζοφρένεια

Ποιός είναι ο Γρηγόριος ο Ε΄; Είναι ο πατριάρχης που έσκασε από το κακό του, γιατί τον εμποδίσαν και δεν επρόφταξε να αφορίσει το Ρήγα. Το μεγαλομάρτυρα Ρήγα.

Ποιός είναι ο Γρηγόριος ο Ε΄; Είναι ο πατριάρχης που βλέπουμε τον ανδριάντα του μπροστά στο εθνικό πανεπιστήμιο. Δίπλα στο Ρήγα. Πού ξανακούστηκε τέτοιο κυλώνειο άγος! Ο Λεωνίδας κι ο Εφιάλτης αγκαλιά. Η ελληνική σχιζοφρένεια αγαλματοποιημένη μπροστά στα πόδια της ελληνικής παιδείας. Μπροστά στο αγνό βάθρο του μέλλοντος των παιδιών μας.


Νέα ευρήματα στη Βεργίνα

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Δύο νέα ευρήματα στη Βεργίνα εντείνουν τον προβληματισμό και προσθέτουν νέα εντυπωσιακά στοιχεία στα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα της εποχής του βασιλιά Φιλίππου, του γιού του, Μεγάλου Αλεξάνδρου και των επιγόνων τους.

Δύο μεγάλων διαστάσεων μετάλλινα αγγεία, μια μοναδική για το υλικό της ασημένια, όπως φαίνεται, λήκυθος με πώμα και μια ασημένια, επίσης, υδρία, πολύ συγγενική, ως προς το σχήμα και την ποιότητά της με την εντυπωσιακή ασημένια υδρία από τον τάφο του Πρίγκιπα της Μεγάλης Τούμπας αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της φετινής ανασκαφής .


Η διάσωση του ναού της Αφροδίτης !

| 0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο


Αύριο Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ώρα 15:00 στον τηλεοπτικό σταθμό EUROPE ONE (EUROPE 1) θα γίνει εκτενής αναφορά για τη διάσωση του ναού της Αφροδίτης .
Στην εκπομπή ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ που συντονίζει η φιλόλογος και εξαίρετη δημοσιογράφος Γεωργία Σαδανά.
Καλεσμένοι της εκπομπής οι οποίοι θ’ αναφερθούν στο θέμα είναι:
- ο Γιώργιος Καραδέδος, καθηγητής της Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης
- και ο Γιώργος Φωτεινός, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προμηθεύς Πυρφόρος».