Βρε λέτε να έχει βαριά κάκαλα ο Αλεξάκης ; Ή θα αρχίσει και αυτός τα συγνώμη αργότερα ,σαν τον Πάγκαλο ... Οψόμεθα !

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015




Δεν πέρασε πολύ ώρα και η πρόβλεψη των βρετανικών Times επιβεβαιώθηκε, η νέα κυβέρνηση αρνήθηκε να συναινέσει στις νέες κυρώσεις που ετοιμάζει η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας με σκοπό την ικανοποίηση των αμερικανικών συμφερόντων και την στήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κίεβου.
 
Ειδικά για το Κίεβο στην κυβέρνηση Α.Τσίπρα έχουν σοβαρότατους ενδοιασμούς αφού τους θεωρούν ναζί, απευθείας απόγονους των ουκρανικών SS και του Ουκρανού χασάπη Στέπαν Μπαντέρα.
 
Μπορεί η Πολωνία και η Λιθουανία να απαίτησαν περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα για το ζήτμα της Ουκρανίας όμως, η Ελλάδα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εκφράζει την δυσαρέσκειά του με την απόφαση αυτή.
 
Παρότι, η Γερμανία ζήτησε έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ για το ζήτημα, την ερχόμενη Πέμπτη ο κύριος Τζανακόπουλος με ανακοίνωσή του διαχωρίζει τη θέση της Ελλάδας.
 
«Η δήλωση "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας.
 
Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Με το καλημέρα η κυβέρνηση δείχνει ότι για το συμφέρον της χώρας θα στρέψει το βλέμα της και αλλού.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Τσίπρα



Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γιάννης Δραγασάκης 

Υπουργείο Εσωτερικών

υπουργός Νίκος Βούτσης

αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας 
Πολίτη Γιάννης Πανούσης
αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος

αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κόλλια – Τσαρουχά

αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου

Υπουργείο Εξωτερικών

υπουργός Νίκος Κοτζιάς

αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος

αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

υπουργός Γ. Σταθάκης

αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας

αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Κουντουρά Ελένη

αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπρίντζης 

Υπουργείο Οικονομικών

υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης

αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη

αναπληρωτής υπουργός για τα έσοδα Κ. Μάρδας 

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης

αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης 
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου

Υπουργείο Εργασίας 
υπουργός Πάνος Σκουρλέτης
αναπληρωτής υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου 

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς

αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης
 

αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης

υφυπουργός Κώστας Φωτάκης

Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής

Υπουργείο Υγείας

υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής

αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός

αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης 

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

υπουργός Παναγιώτης Καμμένος

αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ησυχος

υφυπουργός Νίκος Τόσκας
 

Υπουργείο Δικαιοσύνης

υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος


Στις 5 το απόγευμα  σήμερα θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Κοινωνική Μηχανική: 10 βασικές τεχνικές χειραγώγησης . ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά που αναφέρονται στο WIKI ως κοινωνική μηχανική και αφορούν την πληροφορική ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ που είναι πολιτική επιστήμη! Για μια ακόμα φορά, προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση χρησιμοποιώντας παρόμοιους όρους.



 Το κατεστημένο έχει τους τρόπους να γνωρίζει το προφίλ μας. Το μελετάει κι οργανώνεται. Βρίσκει τρόπους να χειραγωγεί τη γνώμη, τις αντιδράσεις, τα συναισθήματα, αλλά και τις αποφάσεις. Στο τέλος, εμείς μένουμε με την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης...

Χάθηκαν άλλοι δύο λεβεντογέννες παλικάρια πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας μας



Τα ονόματα των δύο νεκρών Ελλήνων πιλότων, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο F-16D Block.50 της 341 Μοίρας, που κατέπεσε και συνετρίβη στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και έγκριση από τον απερχόμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια ισχύει ήδη τριήμερο πένθος σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος των δύο Ελλήνων πιλότων.
Αυτοί είναι οι δύο Έλληνες πιλότοι που έπεσαν νεκροί στην Ισπανία…
Πρόκειται για τον Σμηναγό (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη, 35 ετών, έγγαμο με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459, εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και τον Σμηναγό (Ι) Αθανάσιο Ζάγκα, 31 ετών, έγγαμο με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128, εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16. Επομένως αμφότεροι οι πιλότοι μας ήταν εξαιρετικά έμπειροι και ικανοί, καθώς άλλωστε δεν επρόκειτο να συμμετέχουν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP) του ΝΑΤΟ, όπου παραδοσιακώς οι Έλληνες πιλότοι διακρίνονται όλως ιδιαιτέρως και πάρα πολύ συχνά πρωτεύουν.
Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά αποφασίστηκε η καθήλωση όλων των μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block.50, που επιχειρούν με τις 341 και 347 Μοίρες της 111 Πτέρυγος Μάχης της Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας πρώτος έλεγχος σε κινητήρα και σύστημα ελέγχου πτήσεως του κάθε αεροσκάφους. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου αυτού, αποφασίστηκε όπως επιστρέψει στη βάση της ολόκληρη η ελληνική αποστολή, διακόπτοντας έτσι την παρουσία της στην προαναφερθείσα μείζονα εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται πολύ σοβαρά και από πλευράς ΝΑΤΟ, όπως διακοπή το σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και οι υπόλοιπες εννέα αποστολές, εκτός της ελληνικής, να επιστρέψουν και αυτές στις χώρες τους.
Ήδη από χθες, στην αεροπορική βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, με αεροσκάφος EMBRAER EMB-135 της 352 ΜΜΥΠ της ΠΑ. Αργότερα χθες το βράδυ, λόγω της υπάρξεως τοξικών – σύνθετων υλικών στο ελληνικό αεροσκάφος (υδραζίνη), η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130H , της 356 ΜΤΜ, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως. Η επιτροπή διερευνήσεως του δυστυχήματος, συμφώνως με πηγές του ΓΕΑ, θα είναι η Ελληνική, που ήδη βρίσκεται στην Ισπανία από χθες το βράδυ και στην οποία βεβαίως δεν συμμετέχει ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, με την προσθήκη Ισπανών και Γάλλων και Ιταλών, οι οποίοι έχουν νεκρούς και τραυματίες από το μείζον αυτό αεροπορικό συμβάν. Θυμίζουμε ότι ως τώρα οι νεκροί είναι 10 (οκτώ Γάλλοι και δύο Έλληνες) και στους 19 έχουν ανέλθει οι τραυματίες στο έδαφος, από τους οποίους οι εννέα είναι Ιταλοί. Όλοι οι άλλοι (39) Έλληνες, εκτός των δύο πιλότων, είναι καλά στην υγεία τους.